dzizisketa to je az desiva nahoda. V nasi skolce byli hasici minuly tyden a nastesti u nas dobry. Ale meli to bozi, zadymovali jim skolky a vyvadeli je ven, dobrovolniky oak u v maskach. Dcera ma zazitek na dlouho. 
a pak me strasne potesila akce ke konci skolnimu roku, co usporadaly maminky ze zakladky. Za skolou se odpoledne sesla velka cast mesta, kazdy donesl co mel - nekdo burty, nekdo pizza sneku nebo chipsy, nekdo kavovar, nebo stroj na cukrovou vatu. A vse se zadarmo sharovalo, pro deti bylo pripraveno tvoreni a zabava, vypousteli se rakety pohanene octem a sodou a bylo to cely hrozne pekny.
Dneska to zakoncil skolkovy karneval
A me se normalne snad poprve nechce na leto a tabory do Prahy...
Vše o těhotenství a dětech
Dcera pojede za par dni s prarodici do Italie. Musim jim k tomu dat nejaky formular? Souhlas s vycestovanim? Plnou moc? Diky
Jezdila jsem se zřítelnicí pokaždý s notářsky ověřeným souhlasem k vycestování. Nikdy ho nikde nechtěli vidět. Ale pro ten klid...
Zřítelnice úspěšně zakončivší ten gympl neprodleně nastoupila na brigádu do místního řetězce sámošek (ICA). Údajně výborný zaměstnavatel o kterýho je strašnej zájem - musela mít tlačenku!
A jako po třech dnech zaučování super, chodila domů polomrtvá... nechci bejt škodolibá ale doufám pevně že jí to kapku pomůže v rozhodování jestli dát přednost otročině na kase apod. nebo dalšímu veselýmu studentskýmu životu. Neni nad zkušenost!
Přihlášky dala dvě, a bohužel se výsledek dozvíme až někdy v půlce léta... takže do tý doby budem mít všichni nervy zle napnutý. Já teda určitě ![]()
MPLee To jsou teda děti odvážné. U nás taky měli hasiče, ale byla jen uvízla paní učitelka ve sklepě a děti celou dobu venku;-)
Evaeva Jojo, ona naštěstí hodně vyráží i dcera ze školky, je to jedna organizace, takže stejně akční lidi. Takže si to jednak nezavidej a druhak je vyblbnuta za ten tejden i ta druhá. Myslím, že za červen měly každá aspon 7 nejakejch speciálních akcí mimo školu a školku, nechápu ty učitelky.
Viktor pochytává i nějaká složitější slova, ale většinou už ne jejich význam, nebo si ho vysvětlí po svém. Takže sice mě z představy jeho školní docházky polívá horko tak desetkrát denně, hovory s ním ale občas vtipné. Třeba dnes: R. na něj vyvíjel nějakou agresi a muž mu říkal, Ríšo, nebuď útočnej. A za chvíli se to opakovalo a Viktor prý: Ríšo, už jsi zase zbytečnej. ![]()
A jak spolu pořád někam chodíme a jezdíme, asi často používám, že jsme něco dělali/říkali cestou, něco jako "rohlík jsi jedl cestou, teď si vezmi polívku", takže on to pochopil jako příslovce vyjadřující minulost. Takže teď říká, když se ptám, jestli nechce jít čůrat, "cestou jsem byl", a když mu říkám něco už podruhé, řekne, to jsi říkala cestou, slyšel jsem tě. ![]()
Pinot NoirJežíš, to je fakt až roztomilý;-) Co se tyce školní docházky, tuším, že tě to nechá pěkně vyžrat, aby pak v půlce srpna před nástupem zase udělal jeden z jeho pověstných skoku vpřed;-)
Jak se tu posledně probíralo, co všechno VSEChNY ostatní děti můžou a nemůžou, tak dneska mi mladší dcera říká, jestli ji dám na výlet šťávu, že všechny děti vozí na výlet šťávu. A na to starší říká ,,já chci taky na výlet šťavu, že mi dáváš do školy jen vodu, no dobře teda, chápu, ale že mi ji dáváš i na výlet, to už mi teda docela vadí,,:D
Koukám ale, že jdu úplně proti proudu, protože do školy dávám šťávu, ale na výlety vodu, protože šťáva zkysne a je hnusná. ![]()
Karja tak toto nechápem ani ja. My sme mali problém s kolegyninou triedou (chodíme aspoň 2 triedy, aby sme mohli byť 2 dozorkonajuce), z 22 žiakov sa jej nakoniec 11 odhlasilo, bol to truc podnik deviatakov, čo značne zmenilo cenu za autobus.
Karja ve školce měli tradičně jeden výlet, ale tam je červen plný akcí ve školce, což nám značně zjednodušuje ráno
Se školkou jsem letos fakt spokojená. V té škole jsem nějak myslela, že toho bude víc, ale syn si nestěžuje.
Edit: ale kluci mají hned první týden tábor, tam si výletů užijí...
barbucha věřím, že to dobře dopadne, ona se neztratí:)
MPLeemy měli včera také slavnost na školní zahradě. Já se v těch davech neumím moc bavit, ale bylo to hezké, synova třída tam vystupovala s písničkami z předchozích divadelních představení, které s nimi za předchozí roky učitelka nacvičovala. A všechny ty děti zpívaly s takovým nasazením, bylo vidět, že je to baví, nikdo se nestyděl. Syn, ač introvert a nehudební, se nacpal pěkně dopředu a pěl z plných plic:) Mám z té jeho třídy radost.
Mně úplně stačí ta šťáva, co jí syn syn vypije šest skleniček na obědě
ode mně má vodu.
No a poraďte mi jak zlomit to detske nechozeni. Naše 3.5 leta, to je fakt děs. Jestli ujde kilak nez se začne vrestet, tak je to hodně. Kdekoli a kdykoli. Toho vztekleho a tvrdohlaveho jedince nenamotivuji. Uplne nas to paralyzuje ve veškerých dovolených a aktivitách. Jsem odsouzena vse trávit na blbych hřištích a zábavních parcích. Samozřejmě že kdyby šla s dalšími vrstevníky, bylo by to o něčem jiném. Trochu. Ale proste bohužel, naše okoli ma deti 13+ a to je nekompatibilní, tak to prostě je. Ja to nevzdávam a stále zkouším, ale úplně trpím jak většinu hor ted vidím jen odspodu a nebo od blbý lanovky. Zlaté kocarove roky. Přitom kolem cca 2 let to vypadalo nadějně.
Muslik děti tohle dělaly obě. Nejhorší to bylo, když jsme šli všichni, i s mužem. Kluci cítili příležitost a brečeli a sedali si na zem, dokud je muž nevzal na koníka. Nohy je bolet nemohly, oni chtěli na toho koníka. Kdyz jsme šli jen sami, tak to bylo lepší, ale ne o moc. A když se šlo s partou děti, ušli v čerstvých 4 letech 10 km jak nic. Ale prudí někdy dodnes i ten 9lety, když se jde někam, kam on nechce:-/
A proč myslíš, že to děla? Bolí nohy, nebo ji nebaví procházky? Ve městě by nepomohla třeba koloběžka? Bez té jsme jeden čas nedali ani ránu.
Muslik já používám ve chvílích krize motivační bonbóny, to pak nesmí remcat
ale nevím, jestli bych to úplně chtěla používat celý výlet. Ale 3,5 je ještě docela málo, to mladší remcal i na sídlišti. Pak u nás funguje, když je ta cesta zajímavá, přes kořeny a kameny. Na rovné cesty naopak brát kolo nebo odrážedlo.
Koukám ale, že jdu úplně proti proudu, protože do školy dávám šťávu, ale na výlety vodu, protože šťáva zkysne a je hnusná.
Hahaha, tak to mě rozesmálo po ránu, jednou dostanou štávu a ještě jim to zkysne:D
Já myslím, že ona se ve škole k nějakému sladkému pití dopracuje, když chce.. Ve družině když je teplo mají vždycky před školou nějaký nápoj a včera jsme byli na besídce, tak to si tam chodila do kuchyně jak doma do ledničky. Takže asi netrpí.
Muslik Potvrzuju, že pomáhá koloběžka (ideální tříkolová, na té jde v případě nouze dítě táhnout ;o) ale jinak se to asi musí vydržet a smířit se s tím, že se dosažitelný okruh dočasně smrskl. Nejhorší je, když jednorázově jdeme někam s kočárkem, protože to zase zjistí, že to jde a pár dní potom si na to, že ho bolí nožičky, stěžuje mnohem intenzivněji.
Muslik jinak teda naše dovolené v tom věku byly taky dost frustrující. Děti na to chození neužilo, plácali jsme se někde na Šumavě půl kilometru od penzionu a bylo kolem toho spoustu nervů a přemlouvání. Jak píše Evaeva, lepší je to někde, kde jsou atrakce pro děti. Za mě je ideál třeba Schladming nebo Kaprun, popojedeš lanovkou, ujdeš 2 km podél kulickodrahy do mezistanice, pokocháš se vyhlídkou a jedeš domů... (nebo se prostřídat s mužem a jeden z vás může vyrazit sám na túru). Jinak to bylo v tom veku hrozne úmorné a dodnes se divím, proč jsme se na to nevykašlali a nejezdili někam na all in do Bulharska k bazénu a dětskému koutku jako všichni ostatní.
Evaeva Tak to víš ve škole se mají hlavně učit:D:D Ale je to fakt obdivuhodné nejen organizačně, ale i finančně, protože my toho fakt platíme poměrně málo, obec jim taky moc nepřispívá, ty vztahy nejsou moc podporující, naopak, takže jako oni se fakt snaží na to splašit nějakej peníz kde se dá. Dětskej den ve školce byl sportovní den ve víceučelové hale ve městě, děti si mohly vybrat, zda budou mít atletické soutěžě, plavání v bazénu nebo bruslit nebo všechno. Já bych jim leda tak koupila limonádu a udělala na zahradě soutěže, ale oni to vždycky vymyslí uplně top. Včera měli puták, někdo jim na to pujčil jako cíl takovej rekreační areál, fakt krásnej, takovej "glamping" bych to nazvala, takže paráda, také jim nestačilo tam jen dojít, ale měli to celé tematicky, dítě mělo batikované tričko na památku..
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí