Potrefenáhusa a pak jsou děti, jako naše tatarka, co mají v 11 letech jen nové řezáky a špičáky jim musí trhat, aby to pak k něčemu vypadalo ![]()
Vše o těhotenství a dětech
JankaM my jsme to dotáhli s mléčnými špičáky až do 13 let. Naštěstí ty trvalý pak vylezly, sice křivě, ale byly alespoň v puse, což situaci dost zjednodušilo.
Jsme za půlkou první sady rovnátek a vypadá to už docela dobře. Já bych do toho už ani nehrabala. ![]()
continuity u nás je to taky nějak komplikovanější, ale zatím se do toho více nehrabe, což zejména finančně vítám
dzizisketa To bude náhoda. U nás ve školce chodí na návštěvu k hasičům každý rok a zatím nám naštěstí nic neshořelo ;o)
synovi je 10,5, teprv se mu kývou čtyřky, trojky ani náhodou. U zubaře ani náznak, že by se jim to zdálo moc pomalu. A to mu mléčné zuby rostly celkem brzy, ve 3 m vylezl první.
JankaM moje dcera mela mlecny zub (ani nevim, kery) jeste dost dlouho po dvacitce. Dost s tim pak zkusila a stalo to i hodne penez dat do poradku. Driv ji to nikdo nerekl, nechapu.
Koukam teď do wiki a syn má přesně fyziologický čas.
Ale naši zubaři taky byli dlouho v klidu, akorat ortodontistku pak skoro trefil šlak. Málem jsme přešvihli tu dobu, když lze roztahovat čelist beztrestně. Ve 12,5 nám řekla, že ty trojky tam už dávno nemají co dělat (podle tabulky, do které teď koukám měly být vyměněné o rok dřív - u kluků teda do 12 let).
continuity to je super. Co půl roku jdeš s dítětem k zubaři a najednou si vzpomenou za 5 minut 12.
JankaM ja s mlecnym rezakem zvladla i odpromovat, az pak se mi zacal drolit, ale to uz byl ten staly trvale uvezneny v kosti. Stejne jako dceru Kokoska me to stalo hodne penez, nekolik chirurgickych zakroku a let s rovnatky, ale stejne ten stav neni idealni. Kdyby se to resilo v puberte, kolem toho cca 13 roku, proste by se stahl dolu a zaradil se do oblouku, protoze celist je jeste tvarna. Ted mam mrtvy zub umele zasazeny do kosti, napevno, a jen se ceka, jak dlouho vydrzi a stejne me implantat nemine.
Já měla myšáka trojku vlevo nahoře do sedmnácti, kdy mě zubařka poslala na rentgen a ukázalo se, že trvalá je založená v podstatě vodorovně. Takže mne neminula extrakce, mám v úsměvu díru, umělý jsem si nedala.
Dcera pojede za par dni s prarodici do Italie. Musim jim k tomu dat nejaky formular? Souhlas s vycestovanim? Plnou moc? Diky
Zuzuli určitě tím nic nezkazíš. ADAC má ty formuláře v různých jazycích. Je tam čeština i italština.
Ještě bych prarodičům dala fotku nebo kopii vašich občanek.
Tabea diky
Tabea to vyuziju, beru vnuka do Rakouska, sice jen na 2 dny, ale co kdyby. V nemcine je to tam predpokladam taky? Musim to projit v klidu, ted nemam moc cas, ale dik!
Tabea diky!
Děti jedou příští týden do Prahy a zrovna má být 31C, to je teda pech. Mají teda hodně programu vevnitř, Pražský hrad, muzeum a teda řekla bych, že polovinu dne asi stráví v autobuse.
Lukáško bol včera na skolskom výlete vo Vychylovke (skanzen), dnes na výlete z družiny v Trenčíne na laser game. Potom pokračovali na prespavacku v škole, tej sa teda už nezúčastňuje, spí doma![]()
letfenixa Naše děti ted taky pořád někam jezdí, ta škola udělá kupu práce za rodiče, ani na výlety s nimi nemusí, holky mi přijde si spíš musí o tom víkendu taky odpočinout:D. Ty výlety s družinou mi přijdou nejvíc fajn, jednak tím netrpí výuka a druhak aspon z té družiny nejde brzo a člověk si aspon jeden den nehoní vlastní záda (jak ted ráda říkám:D:D) při tom koleběhu práce, rychle pro děti, kdo vyzvedne...
Karja u nás toho moc nemají, až jsem celkem zklamaná. Ale teda měli švp. Jinak nebyli na žádném výletě, za celý rok akorát jednou v muzeu a asi jednou s družinou v herně. Ale my teď o víkendech na odpočívání moc čas nemáme, tak je to možná dobře ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí