Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 19. června 2025 10:09

Karja no a to je podle me to hlavni - chodila sem protoze jsem chtela ja a byla sem ochotna ho vlacet na zadech. Ale jinak bych se na to vykaslala:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. června 2025 10:21

711990 ale zase se na to nedá vykašlat úplně. Jakože nosit klidně, ale když budeš trávit osm let na atrakcích, těžko děti začnou milovat turistiku, když vůbec nebudou zvyklý na tenhle způsob trávení volného času. A taky chceš dělat, co máš ráda. Myslím si, že je lepší dělat kompromisy, nosit, vydržet nějaké to mrčení, ale nevzdávat se toho úplně.

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 19. června 2025 10:30

Muslik buď to dítě chce, jako naše, nebo musíš počkat až dostane ,,rozum,, Holky se málem pozabijely navzájem na Rohacich loni v létě, šli jsme hrebenovku přes Brestovou, Salatin, Banikov, Tri kopy a smutnou Dolinou k autu, starší měla 6 a malá 4 roky, a mistama je to vyloženě lezeni, přes řetězy. Takže se furt hádali, kdo půjde první, na každou stranu díra jak do pekla, super to bylopřed trema kopama nás nějací turisti zkoušeli obrátit, že to děti nedají. Minimálně 3x za léto si děti vyslapnou sami na Lysou v Beskydech, protoze chodíme na těžko na přespání. U nás už jsem nejpomalejší já:D

Offline viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 19. června 2025 10:45

rasaNori jj ja na takovych mistech casto potkavam maly skolkovy decka kolikrat v ruzovych sandalkach nebo nejakych keckach, jak skacou po sutrech sem a tam a za nimi funi rodic v trekovkach zpoceny jak das:-)) oni jak jsou lehounci je to pro ne hracka

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. června 2025 10:59

viktorka_od splavu a navíc to obvykle milují

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 19. června 2025 10:59

rasaNori ale taky si pamatuju, jaks na ně nadávala, že nechtěj, kdyz byly maly

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 19. června 2025 11:15

Evaeva no neda, ale porad ses ty kdo chce chodit, ne to dite, takze mi prijde zbytecny se divit ze nechce. A pokud chci ja, prizpusobim tomu podminky, tj vemu ho na zada nebo do kocaru. A budu doufat ze postupne se to zlepsi:) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. června 2025 11:20

711990 jasně! My zase ujdeme pár kilometrů a jsme rádi Ale víš co, starší je docela chodivý, výlety v přírodě má rád, ale někdy si říkám, co se sakra děje. Pěkný výlet, zajímavý terén, dobré počasí a on remcá a remcá

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 19. června 2025 11:30

Potrefenáhusa jj starší když byla tak ve věku jako od muslik byla velmi nechodiva, pak se to zlomilo. Takže naděje je:D

Offline Muslik
572 příspěvků moje polička 19. června 2025 12:05

Gatita no pod to bych se asi podepsala. Dovolené jsou v tomhle věku utrpení (ja teda valeni u moře neoblibuji, to dávám jednou za rok s dítětem od narozeni na vánoce na tri tydny a stačí bohate na zbytek roku, ale taky si říkám proč si to možná zbytečně komplikuji a nejdu cestou blbeho all inclusive jak to dělá mé okoli, ale nevzdávam to). Nejhorší je při chození to, když je s námi i muž. To se pak proste válí na zemi v amoku dokud ji na koně prostě nevezme. Když jdeme samy, tak se to nějak prostě lepší. Ale ja ho nechci ze všeho uplne vyloučit, i když v poslední době bych ho nejraději vyloucila tak nejak ze všeho.

Ve městě se taky pohybujeme dost s koloběžkou (i když u nás na Žižkově žádný med, z kopce nebo do kopce), ale prave že mi přijde že jak ji ve všední dny máme pořád, tak se mi to nechce s sebou ještě nekam tahat. Ale chyba, ja si to asi zbytečně komplikuji. 

Motivace bonbóny moc nepomáhá, navíc ty ted zcela zakazuji kvůli zjištěnym kazum, se kterými jsem zatím nevím co budu dělat. Ja si vlastne ted jen stezuji co vse s ditetem nejde nebo je blbe nebo komplikovane ale nedelam nic pro zlepseni ci vyřešení, jsem momentalne v nejake paralyze. Takova matka roku,fakt že jo

Offline Muslik
572 příspěvků moje polička 19. června 2025 12:09

Zuzuli o nosítko absolutně nebyl nikdy zájem, na tom mám doma moc velký živel, bohužel:/

Offline Karja
44776 příspěvků moje polička 19. června 2025 12:16

Muslik Já třeba s dětmi k moři jezdím, ač nemusím moc teplo a přesně při all inclusive, já bych se tam hrozně nudila, nebaví mě se koupat a tyhlety aktivity, ráda čumim na moře, na lodě v přístavu atp., ale ne jedna pláž, jeden bazén. Ale když s nima sambo blbne v moři, tak já si vždycky najdu nějakou chvilku jdu se sama projít, nebo někam na trh, něco si objevim, dám si sama kafe.  Jako určitě to jde udělat nějakým kompromisem.

Jinak vyloučení  jednoho rodiče nám hrozně pomáhá, nevím, jestli je to dobře asi ne, ale nám ty výlety ve třech vždycky lépe šlapou,at už s nimi jedu jen já nebo jen tatínek... Kámoška má dvě holky, s větším odstupem tedy a ta říká "musíme být vždycky tři, jinak je problém, tři a už je jedno v jakémkoliv složení" (oni můžou už nechat i jedno dítě doma:D:D. No a hlavně si ten jeden, co zustane doma fakt hrozně odpočine:D:D:D. Kdybysme chodili všude spolu jak dva vocasové, já bych byla zralá už asi na blázinec, to, že s nimi někde pul dne je, mně to hrozně zachranuje a pak naopak když jsem s nimi sama, přijde mi, že se na ně tak jako víc napojím, už moc ani nestojím se nějak domlouvat s kamarádkama, to věnování pozornosti i dospělým, nějak to pak není ono. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. června 2025 12:26

Muslik já myslím, že nemusíš vyloučit muže, ale toho koně. Fakt nepodlehnout, ono to za pár výletů přejde. Já vždycky poznám druhý den, když malýho muž nesl. 

Krosnu jste zkoušeli? Kluci nosítko nesnášeli, ale krosnu milovali. Jasně, není to tak ergo, ale jsou jí tři a půl a v součtu v tom bude málo.

A místo bonbónů docela funguje i třeba jabko, akorát se to víc pronese

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. června 2025 12:33

Karja u nás s nimi muž jde maximálně na hřiště a já ty výlety (co nejsou vyloženě dětské) chci prožívat s ním. I když to kolikrát dopadne tak, že jeho uklidňuju, děti motivuju Ale už jsem ho naučila vzpomínkový optimismus.

Ale těším se na prázdniny, až někam vyrazíme bez něj, letos už to půjde pěkně. Ale turistika to nebude, to by nějak nemělo smysl pro nikoho. Už nám jich moc nezbývá

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 19. června 2025 12:40

Karja tatínek jede zejtra s detma k babičce, to je takovej highlight celyho tejdne, těším se moc moc, i na to uklizení

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 19. června 2025 12:40
Reakce na 711990:

Evaeva no neda, ale porad ses ty kdo chce chodit, ne to dite, takze mi prijde zbytecny se divit ze nechce. A pokud chci ja, prizpusobim tomu podminky, tj vemu ho na zada nebo do kocaru. A budu doufat ze postupne se to zlepsi:) 

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 19. června 2025 12:41

Muslik 3,5 je takovej nejblbejsi věk na to, mi prijde 

Offline Karja
44776 příspěvků moje polička 19. června 2025 12:42

Potrefenáhusa To se ti nedivim, já to aktuálně mám tak, že bych se teda ne ráda zbavila dětí, ale třeba práce a uklízela bych klidně tejden v kuse:D:D:DUplně cejtim, jak to potřebuju, třídit a vyhazovat a uspořádávat a taky plejt zahrádku třeba čtyři hodiny v kuse:D:D:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. června 2025 12:43
Reakce na Potrefenáhusa:

Muslik 3,5 je takovej nejblbejsi věk na to, mi prijde 

​Souhlas

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 19. června 2025 12:49

Karja Jj, fakt bych nikdy nevěřila, jak můžou bejt tyhle aktivity očistný, radostný a život naplňující