Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. června 2025 07:50

Gatita já bych na all in s dětmi umřela

V Alpách kluci šlapou líp než v ČR, to vůbec nechápu, stačí hřiště na konci u lanovky. Ale mladší v těch 3,5 neušel téměř nic a na nošení byl moc těžký, takže jsme jeli do Kodaně

Já jsem ani neměla na mysli dětské atrakce, ale fakt atraktivní cestu, kde se musí přelézat padlé stromy a kameny. Kočárková cesta je jejich smrt.

Nicméně zrovna včera si mladší vzpomněl na poslední dovolenou, prý proč chodíme na tak nudné výlety, že na hrad to bylo moc do kopce (asi kilák) a výlet vláčkem a hodinovou procházkou okolo jezera na hřiště byl taky opruz, bavil ho jen ten vlak

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. června 2025 07:54

Karja to je hezký!

Já si myslela, že budou víc chodit do nějakých muzeí, v Praze je toho spousta a všude nabízejí programy pro školy, ale je fakt, že to něco stojí a asi musí jet ještě jeden učitel. Sedět v lavici podle mě nemusí

Ale mladší jezdí každý týden se školkou tři zastávky autobusem do lesa, takže má vlastně výlet každý týden. Ve školce mají červen totálně napráskaný - den dětí, skákací hrad,... odměna za celý rok

Offline Karja
44776 příspěvků moje polička 19. června 2025 08:04

Evaevano jo, ono i dva učitelé na výlet po Praze s 25 prvnáčky, jako, no, hele nejela bych teda ráda být těmi učitelkami, třeba budou jezdit více až budou starší. To mě nenapadlo, tady je přece jen značná část dětí už starších, jsou samostatnější, dospělých může jet klidně 5 na 50 dětí, to organizačně hodně ulehčí

Offline JankaM
3111 příspěvků moje polička 19. června 2025 08:14

Já jsem se podivila, že u dcery na výlet, přechod Krkonoš, jelo jen cca půl třídy. Jako ušli denně tak 15 km, ale to není na 5.tridu snad nic hrozného. Některé důvody byly že by to děti nezvládly, někomu by bylo smutno po rodině. A podle fotek a vyprávění si to fakt moc užili a líbilo se to všem, byla jsem úplně dojata, když jsme ji vyzvedli na nádraží. 

Online Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 19. června 2025 08:20

My to řešíme tím skejtem ke kočáru, tady si všichni tukaj na celo, že kočár zahodili v roce a dite muselo chodit, ale mne přijde, ze je pak člověk na roky odsouzenej k placateni se kilometr max kolem domu. Ten vozík kdybysme byli koupili, užili bysme ho moc moc :-)) akorát bysme v něm podle me vozili jeste dvě puberťačky

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. června 2025 08:26

JankaM to muselo být fajn!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. června 2025 08:31

Potrefenáhusa no ale kodrcat se se skejtem pět kilometrů taky nechceš. (U nás pohyb batolat po sídlišti dost vyřešilo to odrážedlo.) Na dovolené se vyhýbáme asfaltu, kolikrát je to dost přes kořeny nebo třeba do kopce i s tím kočárem, se skejtem si to neumím představit. Já jsem teda byla líná tlačit ty dvě děti i k nám, bydlíme na kopci Ale mladší se těšil na skejt, že až se mimino narodí, určitě ho pořídíme. Bez kočárku byl už rok a půl, byly mu čtyři. Tak to určitě

S těma dětma je to holt o kompromisech v každé variantě.

Online Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 19. června 2025 08:42

Evaeva tlačí tatínek!!!!!

u nás je to odrazedlo furt no go, nechce to ani zkusit, ale starší dítě se vyřešilo dost tím kolem 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. června 2025 08:49

Potrefenáhusa já ten skejt nerada i jak se pořád do toho kopeš a nemůžeš mít tašku na rukojeti. Ale pro naše výlety je to celkově nevhodná pomůcka. Navíc ty starší opičáci by se vezli celou dobu, akorát mimino chodí, i když vezmu kočár.

Odrážedlo je hodně fajn, když je baví. Ten rok, co byl mladší mimino, jsme na výlet kolikrát brali kočár, krosnu a ještě to odrážedlo

Online Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 19. června 2025 08:59

Evaeva mne to prislo min otravny nez to ječící dítě, co nechce jít. My mame bugaboo buffalo, projel všechno mnohem lip než xlander a ten skejt mi prijde super, i ze se na nem da sedet, jediny, co je u toho kocaru pro nas blby, ze se do nej nedaj posadit dve deti, jak ma to korytko, v druhym sportaku je tak obcas vozim, kdyz je velká krize treba cestou ze skolky 

(skejt uz mame sundanej) 

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 19. června 2025 09:12

Muslik my z tohodle duvodu do ctyr a pul pouzivali nositko. Na kazdou prochazku jsem ho mela s sebou v batohu a podle potreby vytahovala. Zlomilo se to az pred patymi narozeninami, to nas prekvapila, jak najednou zacala chodit celkem dlouhe trasy.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. června 2025 09:18

Potrefenáhusadvě děti v jednom kočárku jsem nikdy nevezla, to je příliš nebezpečný precedencU nás tohle vůbec dělat nejde, co se jednou udělá v případě krize, chtějí furt. Naopak, když jsou zvyklí chodit (třeba tady po sídlišti), tak ani moc neremcají, resp. remcají ale neřvou.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. června 2025 09:19

Zuzuli jo, to je fajn varianta, pokud dítě nosítko nesnáší

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 19. června 2025 09:20

Muslik mne prijde 3,5 hrozne malo na chozeni. To jsem nosila na zadech v nositku kdyz jsme byli na horach a usel jen to co chtel(prakticky z nej nevylezl). Neco usel az vloni v lete v necelejch peti a letos v zime zas odmital ujit par metru, takze jsem ho tahla na bobech. Uprimne ja sem jako dite tsky odmitala nekam chodit a zlomilo se to pred tricitkou:D

Online notna
9468 příspěvků moje polička 19. června 2025 09:27

Muslik U nás v tomto věku fungovala motivace. Hodně jsme jezdili do Krkonoš a tam je na každém kroku něco. Lanovka, hospoda, hřiště, farma se zvířaty, v létě potok na ráchání. A pro krize jsme nosili nosítko manducu. Je to skladný a dítě se v tom dobře nosí.

Online Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 19. června 2025 09:39

notna jen je neprakticky, kdyz maj deti ve 3 letech 16 kilo jako ty nase (ale taky nosim)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. června 2025 09:44

Potrefenáhusa muž už právě pak nosit nechtěl, že jsou moc těžký. A to nebyli jako vaše holky. Nosili jsme do dvou a půl. Ale oni teda svorně nesnáší nosítko, takže jedině krosnu. Kdyby jim to nosítko nevadilo, taky by nám to pomohlo, kousek by jsme je unesli i starší. Nebo i teď, když dojdeme někam k rozhledně nebo tak něco, tak bych mimino do toho dala, ale nechce.

Ještě fajn varianta dovolená na kolech a sedačka, ale to už je v těch 3,5 taky takové hraniční.

Offline dzizisketa
9000 příspěvků moje polička 19. června 2025 09:47

Potrefenáhusa 

No Šárka se naštěstí během jara rozchodila, protože přesně skoro 16 kilo a navíc do nosítka už nechce. Její největší motivací k pěšímu pohybu vpřed jsou louže a bahno na obzoru

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 19. června 2025 09:55

Urputne spomínam, ale Lukáško pekne chodil, nie veľa km, ale nikdy nepišťal. Za to teraz začína mať tendencie pred víkendom vyjednávať, že nepôjdeme na žiadnu túru. 

Offline Karja
44776 příspěvků moje polička 19. června 2025 09:56

711990 hahaha, no já jsem chtěla napsat, že u nás nejvíc pomohlo, když jsem se na podobné akce prostě vykašlala. Sambo teda má občas nápady, že pujdeme na tenhleten a tenhleten výlet a já říkám, je to zbytečné, za pár let si to můžeš šlapat furt dokola:D:D:D. Ale jako jo, někdy jdeme, ale určitě méně než je představa nás rodičů:)