Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. června 2025 09:48

Karja jo, venek hlavně nikdy nekončí. Ten vnitřek přecejen ubyde, i když pak třeba potřebuješ vymalovat nebo tak, ale tráva a keře rostou furt, kytky vadnou...

Offline Suya
příspěvků moje polička 20. června 2025 09:53

Muslik Jen se pridavam se soucitem a vzpominkou, ze 3,5 byl vek z pekla v dost vecech, treba prazskou zoo jsme loni uplne vynechali, protoze pesky by to vubec neslo a kocar uz mela mladsi. Skejtu jsem se bala kvuli precedentu viz Evaeva , u nas je taky potreba jit cestou kompromisu a pomaleho navykani. Zato muz je v tomhle uplne nepolibenej a ceka vykony namotivovaneho 10letaka, pamatuju si jak jsem kousek nesla na koni syna ve 2,5, plus tehotensky bricho

Offline Karja
44776 příspěvků moje polička 20. června 2025 10:08

Suya Hahaha, já si pamatuju, jak vloni na nějakym opruzáckym vejšlapu muž očekával, že děti projdou uzkou pěšimkou s metr a pul vysokými kopřivami. Tak mu říkám, hele tim by nešla ani leckterá ženská...To odpoledne nás fakt nasral:D:D. Takže si šel napřed a já klestila dětem kopřivy a myslím, že jsem mu řekla, že s nim už nikam nejdem a taky jsme od té doby byli jednou na vyloženě výletu typu vycházka a už tuto stejnou trasu párkrát poptával, tak jsem mu říkala, hele můžeš tam chodit sám třeba každý odpoledne:D. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. června 2025 10:19

Karja zrovna tohle by kluky bavilo

Suya v zoo mají ty vozíčkyale myslím, že se nic nestane, když člověk vynechá i víc let

My ty koníčky eliminujeme fakt na totální krize, protože oni by pak chtěli furt. Zatímco když je nosíme v krosně, tak když jí nemáme, tak je to nenapadne. Ale samozřejmě volíme trasy, kdy víme, že to bez problémů zvládnou, když budou chtít. 

Ale zrovna včera to vypadalo, že mladší (skoro šest) nedojde ani ze vzdálenějšího hřiště k metru, mohl to být sotva kilometr Naopak mimino trvalo na tom, že pojede na kole. Zvládli to oba a došli jsme do večerky

Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 20. června 2025 10:28

Karja to máš ještě dobry. u nás by cestička s kopřivami dopadla tak, že nasranej by byl muž a ještě by měl pocit, že je v právu

Offline Karja
44776 příspěvků moje polička 20. června 2025 10:31

Evaeva No tak jestli jsou rádi popálení od kopřiv i v urovni hlavy, tak určitě jo:D:D:D

Naše děti vůbec nošení na koni neznají, já bych je neunesla, jsem slabá a fyzicky neobratná, já bych z toho skončila s límcem, a sambo má problémy se zády, takže ten je tak taky nikdy nenosil. Dceru vzala poprvé segra, snad až v 5-6 letech a ona z toho byla uplně u vytržení. Segra taky teda, protože to už je v tomto věku nějaká váha:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. června 2025 10:37

Karja nejsou. Ale mají rádi dobrodružství

Offline Karja
44776 příspěvků moje polička 20. června 2025 10:37

continuity Jo, to on byl taky nasranej, tak šel právě napřed:D:D. V právu se cejtí vždycky dost silně tu první hodinu:D:D Prostě nasraný byli všichni, ale on pak uznal, že to pojmul poměrně špatně, chtěl si dát opravu, ale na to jsme se už všechny doma tvářily, že mu na to sere pes:D:D:D:D. Prostě vzal nás na svůj oblíbenej výlet, kterej není uplně dětský lákadlo, ještě tam vznikl tento špatný precedens a nejen ten... Měl tam spoustu možností, jak jim to tam udělat hezký. Smůla.

Offline Karja
44776 příspěvků moje polička 20. června 2025 10:38

Evaeva Toto bylo dobrodružství typu, najdeme ještě otce nebo zmizí nenávratně v lesích a my zemřeme v kopřivách? Takhle to podle mě vnímaly ty děti:D:D:D

Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 20. června 2025 10:47

Karjaaž povyrostou přijde období, když budou doufat, že otec se už nikdy neobjeví.

Už nás už si to sedlo, teď by asi obětovaly spíš matku.

Offline Karja
44776 příspěvků moje polička 20. června 2025 10:49

continuity U nás tak střídavě;) Jednou je lepší mamka, jednou je lepší taťka:D. Pocity lásky a hněvu se dokáží vystřídat i co do pěti minut:D

Online letfenixa
10908 příspěvků moje polička 20. června 2025 11:01

U nás je najpomalsi a najviac ufrflany člen turistickej výpravy do kopca ja

Muž sa ani nespoti pri mojom tempe a ja si prezliekam tričko bez ohľadu na okolie. Lukáško je veľmi podporujúci - neboj sa mama, to zvládneš, ide ti to výborne. 

Mám ich rada

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. června 2025 11:24

Karja ano, to by u nás bylo stejné. Ale přesně podle hesla zážitky musí být hlavně silné by nakonec byli spokojení. A určitě by neremcali, že už nemůžou.

Offline Karja
44776 příspěvků moje polička 20. června 2025 11:32

Evaeva Jojo, my jsme pak skončili v cíli na koncertě, takže ono to jakoby bylo fajn, ale mohlo to být mnohem mnohem lepší. Stačilo klestit kopřivy taky a v lesích v hospodě jim koupit něco víc extra, aby měly motivaci na příště:D:D:D. Takhle se těšily do hospody a na hřiště, tam dostaly nanuk a hřiště bylo docela nuda:D:D:D

Offline Suya
příspěvků moje polička 20. června 2025 12:09

Karja Vidim to v zivejch barvach Zas ja jsem mozna rada ze v tu chvili je jen nasranej, jeste kdyby me zacal poucovat treba, ze role otce je deti zocelit a vystavit nekomfortu, jako kamaradky muz... A to s tim vlastne souhlasim, jen se to da delat dobre a nebo taky blbe

Offline Aranel
6636 příspěvků moje polička 20. června 2025 12:11

Karja Ale zas je asi dobrý se naučit, že prostě někdy se taková věc na vejletě stane, stejně jako může pršet nebo hospoda bejt zavřená. ovšem jestli sambo o těch kopřivách dobře věděl, tak lopatové komando pohotovost

Mimochodem trvalé zuby se na ortodoncii taky trhají, když se tam všechny nemůžou jinak vejít. Obvykle čtyřky.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 20. června 2025 12:12

Muslik my nosime male Bingo od Albi, nebl tisknu bojovky z ct edu, co jsou zdarma, pripade od Zabavne prirody stopovani zviratek. Pripadne vymislime ukoly sami. Dost pomuze jit nejakou "dobrodruznou" cestou a loni, v tech 3,5 jsme dceru poverili tim, ze ma z nas nejlepsi oci a musi nam hledat turisticke znacky, at nezabloudime...  Krosnu misto nositka potvrzuju, ale zase pro 3,5 letou uz bych ji taky nekupovala. Maximalne na nejakou chodivejsi dovolenou pujcila. 
Za tyden v resortu u more bychom se hlavne asi roVedli s muzem, pro nas oba je to maximalni otrava, takze jezdime bud ruzny roadtripy s x presunama, nebo do hor... Ale uz se tesim, az si troufnu vzit frfnaly do Asie. To mi chybi moc. 

Offline Karja
44776 příspěvků moje polička 20. června 2025 12:29

Aranel Nevěděl, on je sice furt v lese, ale nerozumí moc přírodě,aby si jako řekl, že na konci srpna to tam není prostupné:D:D.

Suya Jako jasně, mohly jsme si to udělat pěkný a jít zpátky stejnou cestou přes hospodu, ale bylo mi ho líto, neměl ani klíče od auta, ani mobil, ani nic:D, ale měla jsem to udělat možná, aby se vystavil nekomfortu:D:D. 

Asi to tady čte, protože před pulhodinou se mě ptal, zda tam nepujdeme v sobotu na výlet, i když to je takovej evergreen on se mě na to ptá co 14 dní:D

Offline notna
9468 příspěvků moje polička 20. června 2025 13:09
Reakce na Potrefenáhusa:

notna jen je neprakticky, kdyz maj deti ve 3 letech 16 kilo jako ty nase (ale taky nosim)

​To je pravda, to naše podměrečný byla výhoda. A taky je potřeba nosit od začátku. Aby si na to dítě zvyklo a rodič aby se zase zvykal postupně na tu rostoucí zátěž. Nahodit na zádat dítě v 3,5 letech poprvé je blbý pro všechny.

Offline notna
9468 příspěvků moje polička 20. června 2025 13:23

Někdo tu psal, že do toho chození děti dorostou. Dodávám, ale že taky rychle zase z toho odrostou. U nás a v našem okolí největší revolta k chození přišla s pubertou. Teď už zase šlapou, ale cca mezi 12-15 to byly těžký boje.

Dcera si jednou takhla, dle její verze zcela náhodou a neúmyslně, zapomněla turistické boty. Přijela na horskou chatu v uggách. A myslela si, že bude celý víkend na chatě, protože nemá v čem jít. Hlásím, že správně naimpregnované uggy vydrží skoro celý den chůzi ve sněhu a mrazu. Akorát pak toho, kdo v nich jde, šíleně bolí nohy