Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44776 příspěvků moje polička 20. června 2025 13:31

notna Hahahaha:D

Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 20. června 2025 13:34

notna

Říkáš ještě rok mám vydržet?

Ta starší přestala chodit jen na chvilku a zrovna byl covid, tak se to vstřebalo, ale tohle druhý mladé je nějaký lehce unavitelny obecně. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. června 2025 13:35
Reakce na notna:

​To je pravda, to naše podměrečný byla výhoda. A taky je potřeba nosit od začátku. Aby si na to dítě zvyklo a rodič aby se zase zvykal postupně na tu rostoucí zátěž. Nahodit na zádat dítě v 3,5 letech poprvé je blbý pro všechny.

​Tohle je dobrá teorie, nicméně u nás neplatná stejně jako spaní v kočárku 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. června 2025 13:40

continuity my jsme v tomhle věku taky v přírodě chodit nechtěly, taky běžky jsme bojkotovaly. Ale rády jsme jezdily na kole a provozovaly městskou turistiku. Chodit na túry jsme znovu začaly až v dospělosti. Ale třeba malá ségra tohle nemá, od mala chodí ráda a dost ujde.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. června 2025 13:45

MPLee já si neumím představit, že bych si u moře na all in odpočinula. Jídlo, které nechtějí jíst, u moře nebo u bazénu z nich nespustíš oči, že by mně nechali ležet na lehátku, tak to pochybuju...Kdybych to chtěla mít s co nejmíň starostma, tak jedu někam do lesa na chatu, ideálně, aby tam bylo nějaké hřišťátko a třeba zahradní bazén a nehnula bych se odtud. Ale ani jedna varianta nás dospělé moc nebaví. (I když teď, co mám děti, si umím představit, že je nechám doma, a na ten all in jedeme na tři noci sami )

Offline notna
9468 příspěvků moje polička 20. června 2025 13:58

continuity U nás to nebylo o únavě, ale o zpruzelosti. Milion keců, že oni chodit nechtějí a kdo to jako vymyslel takovou blbost chodit po horách a koho to zajímá, jak to nemá smysl a tisíc dalších. K tomu důvody, proč nemůžou zrovna jet nebo chodit a musí zůstat doma/v ubytování apod. Z turistiky v přírodě se u nás stále nejásá, ale jede bez keců a chodí. Naposledy dokonce remcala, že jdeme krátkou trasu. to mě příjemně překvapilo, že chce chodit víc. Byl s námi kamarád s hadicapem a ona, jak ho bere normálně, tak jí nedošlo, že je to kvůli němu, protože víc neujde.

Evaeva Jakože nejde naučit dítě na nošení? Tak to je pro rodiče turisty fakt blbý. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. června 2025 14:08

notna jojo, kluci nosítko rádi neměli ani jeden. Mimino jsem nosila minimálně jednou týdně, ale jakmile se naučil lézt, nechtěl do něj. Pravda, byl na tom z nich nejlíp, vydržel třeba hodinu při výrazném poskakování Spát v tom taky neuměl, maximálně dvacet minut třeba. Tak nám holt nezbylo než tlačit kočár, ale my se nebojíme nějakých kořenů nebo kamení, ale samozřejmě nejpěknější trasy, které by bavily starší děti, musíš oželet. Ale zase toho hodně uveze Krosnu snáší dobře, takže teď už chodíme s ní. Ale v ta se nedá použít na spánek, takže vždycky vyrážíme jen půl dne. To jsou ty kompromisy, s jedním dítětem to ještě nebylo takové, ale s více je to holt boj. 

Offline Aranel
6636 příspěvků moje polička 20. června 2025 15:34

Evaeva notnaNaše dítě zatím nosítko taky moc "nevajbuje". To mám za to, jak jsem dissovala tu FB skupinu s příšerným názvem

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. června 2025 16:10

Aranel

Prej ho v tom máš nakojit. Ale tvůj je fakt malý, tam je ještě šance

Online Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 20. června 2025 16:18
Reakce na Evaeva:

Aranel

Prej ho v tom máš nakojit. Ale tvůj je fakt malý, tam je ještě šance

​funguje to, ale je to past!!!

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 20. června 2025 16:21

Evaeva nas v krosne usne, takze kdyz je to ja nevim, 8x za rok, tak je mi to jedno a klidne ho tam necham zkroucenyho usnout...Ale on uz je vetsi a zvladne vyjimecne i den uplne bez spanku. Ted jsme byli 4 dny s karavanem a az na miste nam doslo, ze jsme mu sice s sebou vzali kolo, ale ani krosnu ani kocar a mame v planu celodenni vylety. Dal to a ani nebyl protivnej! Jednou teda usnul primo v zidlicce u ohne

Ja si asi fakt nejvic odpocinu na ty chalupe, idealne se spratelenou bandou deti, nebo na tech horach. 

Offline Karja
44776 příspěvků moje polička 20. června 2025 16:38

MPLee Jj, mně když se někdo zeptá, co budu dělat o prázdninách, tak říkám, že budu u segry na zahradě 4 km od baráku:D:D:D. Tam si nejvíc odpočinu, nikdo po mně nic nechce, jsem v domácím prostředí, zároveň žádná práce na mě nikde nevyskočí, nemusim sebou vozit lahve s pitím, co mi zteplaj na koupališti, ani náhradní tepláky, děti tam mají parťáky, já koukám do lesu, do polí... No a pak se zvednu a jsem za pět minut doma. Ještě ty děti by tam mohla nechat tak třikrát přespat a je to all inklusive:D:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. června 2025 16:59

MPLee jojo, mladší v ní taky občas usnul, ale byly mu už skoro tři a po létě přestal spát úplně. Mimino přecejen ještě potřebuje spát víc, jako násilím ho vzhůru držet nebudu, ale plánujeme to tak, abysme třeba ve dvě u auta vyměnili krosnu za kočár a on se trochu prospal. Pořád je to pokrok oproti starším, kteří ve stejném věku v kočárku spali opravdu bídně a jednou za tři dny jsme jim museli naordinovat polední klid v posteli.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. června 2025 17:03

Karja u mně je blbý, že mně tohle plácání tolik nebaví. Jako teď se plácám dost, ale třeba jet na dovolenou a pak zůstat celou dobu na té chatě nebo za celé léto nikam nevyrazit bych nechtěla. Takže radši dělám ty kompromisy, snáším jejich záseky a řeším pití a mikiny, ale něco z toho mám.

Offline Karja
44776 příspěvků moje polička 20. června 2025 17:25

Evaeva jj, jako celej den bych to taky nevydržela, ale když máš třeba pracovní den, nebo ráno něco děláš doma, honíš se, tak si to odpolední čumění do blba fakt užívám;)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. června 2025 17:26

Karja jojo, já si taky to zevlování na hřišti užívám, má to takový prázdninový vibe 

Offline dzizisketa
9000 příspěvků moje polička 20. června 2025 18:53

Aranel

A šátek vajbuje?

Offline Muslik
572 příspěvků moje polička 20. června 2025 20:58

Evaeva hele a jak píšeš o krosne, jak nosis kluky, tím myslíš i toho prostředniho? To ho uneses? Zcela vážně se ptám, protože u nás obdobně jako zmiňované nositko i krosna je a byla zcela utopie, dcera proste je...jak to napsat, takový sveraz ktereho proste neudržis v čemkoli svázaného, omezeného, ma to od narozeni, takze sice se nám doma sesly postupem času dvě super krosny, ale nešlo to nikdy praktikovat. Nedávno jsem ji v tom jen tak pro zabavu zkousela a ja proste jsem slabý kus i fyzicky, ma sice jen 15.5kg, je to otekla nit, ale k tomu váha te krosny, ja ji proste na mých chatrnych zadech neunesu, takze si vubec nedovedu představit v tom nosit ještě nejake vetsi dite...ale vím o sobe, že proste fyzicky nevydržím nic

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. června 2025 21:23

Muslik ne, toho už nenosíme. Nosil převážně muž a právě po třetích narozeninách už nechtěl, že je těžký. A to nesl "jen" jeho a třeba mikiny, vodu a jídlo jsem nosila já. Takže ten další rok jsme se na turistiku vesměs vykašlali, ten další už něco ušel. I když si myslím, že on bude vždycky nejslabší článek, je poněkud lenivý. Ale na rozdíl od nosítka, krosnu měli vždycky všichni rádi. Přecejen se v ní může trochu hýbat, různě naklánět a má pěkný výhled.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 20. června 2025 21:39

Muslik Hele unest kde cokoliv:) napriklad tady, kdyz jsem neplanovane musela snest deti z horsky chaty k autu a ani jedno nechtelo jitto se Tonda jeste bezne nosil v nositku na zadech na horach, je mu tady vlastne presne 3,5.