Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 22. června 2025 11:09

Už jsem tu dřív psala, jak vždycky když jedeme za mužovou babičkou, dostaneme tam sodu, co se týče dětí, všechno je špatně, od výchovy, přes výživu, až po vybavení naší domácnosti. Tak před pár dny se to zase opakovalo, mě to sice štve, ale vždycky si opakuju, že babi je skoro 90 a radí nám podle svých nejlepších zkušeností, když před 70 lety vychovávala svoje děti, takže to snáším bez výrazného odporu. Tentokrát u toho byl poprvé tchán, její syn. Celou dobu mlčel, ale když muž se starším synem odešli ven a já vedle do pokoje kojit, do babi se docela pustil a hodně se nás zastal. Asi jim nedošlo, že to vedle celé slyším. Dost mě tím potěšil, nebudu lhát. 

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 22. června 2025 11:10

Muslik pockej, to přece neznamená, ze musíš byt doma

Offline Muslik
572 příspěvků moje polička 22. června 2025 11:15
Reakce na Potrefenáhusa:

Muslik pockej, to přece neznamená, ze musíš byt doma

​ja vím, to bylo velke zjednodušení, to se jen těžko vysvětluje ze me proste takové ty dny, kdy bych si zasla na masáž, výstavu whateever jsou fajn, ale jak jsem zvyklá být jak fretka v pohybu,tak ja bych si to odbyla zhustene vse za dva dny, navíc jsem dost zvykla být s lidmi (kteří v th dobu jsou v práci, ze), a proste pro me volno = nekam vyrazit, coz prostě v zime je trošku omezene. Ale uz toho nechám být:)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. června 2025 11:19

Muslik a to musí být nutně v zimě? Nemůžeš si to vybrat třeba v květnu? Třeba za těch dalších pět let, když teď už máš plán na tu Asii

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 22. června 2025 11:37

Muslik Já bych si na to volno naplánovala něco jako čas pro sběr a zpracování informací na román (ideálně teda i na napsání, ale to už je měsíc málo ;o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. června 2025 12:05

DruI nebo nějaký pěkný rekvalifikační kurz, něco co by člověka bavilo jako koníček 

Offline Karja
44776 příspěvků moje polička 22. června 2025 12:50

Evaeva Ja jsem jeden rok o své dovolené šla dělat praxi do školy na tři týdny. No tukali si na hlavu hodně všichni :D 

MuslikJá bych si teda na tu dovolenou naplánovala, že se trochu sklidnim. Ne promiň:D Kurňa my tu dovolenou všichni chceme.

Já teď říkám, že bych chtěla práci s 8 týdny volna, že to bych byla spokojená. Jinak my o prázdninách budeme tak nějak pokupe taky a hodně doma (měsíc dovolená, zbytek HO,) pro mě to problém není, klidně bych to tak měla celé léto, ale taky si musim od toho dospelaka druhého trochu odpočinout, takže rozumím;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. června 2025 12:59

Karja já nikdy klasickou dovolenou neměla, že bych musela vybrat xy dní. Ale teď bych neměla problém ani s těmi 8

Offline Karja
44776 příspěvků moje polička 22. června 2025 13:05

Evaeva Ja ani ty jo s 8 měsíci:D. Kor kdybycg k tomu měla ještě plný plat:D:D:D 8 měsíců s podporou by se mi už teda ,,užívalo,, méně, to jako jo, to bych úplně nemusela 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. června 2025 13:18

Karja já myslím, že osm měsíců už by se tak jako rozplizlo, že to chce vidět na konec. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 22. června 2025 13:34

Já jsem teď měla takové "volno" od září do března, protože dceru vzali do školky a já šla do práce na 80% až na jaře. Bylo to naprosto super! Ráno jsem vypakovala starší do školy, odvezla mladší do školky, pak jsem buď pár hodin pracovala nebo šla sportovat, odpoledne jsem mohla na kroužek nebo vyzvednout do školky v klidu, nikoli s jazykem na vestě a večer jsem měla čas na domácnost. 

Zato teď když pracuju každý den, tak si s mužem a babičkou děláme harmonogram, kdo kdy kam koho doprovází A to malé dítě nemá žádné kroužky.

Offline viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 22. června 2025 14:59

Evaeva po osmi mesicich bych hlavne mela velky problem se do te prace vratit.

Offline Gatita
8648 příspěvků moje polička 22. června 2025 15:58

Muslik vim, ze uz jsi naznacila, ze tema je uz vycerpane, ale chapu te. Ja bych tedy mesic navic brala hned, ale umim si predstavit, ze se to ne vzdy pracovne hodi, nebo clovek nevi, jak to nejlip vyuzit, aby to nepromarnil. Ono to svadi k necemu velkemu a la cesta kolem sveta, ale clovek neni sam, ze. A ja bych si sama s deckem asi nezroufla a vybirala si to po dnech a byla bych frustrovana:)) Nicmene jednou jsem musela dovybrat dovolenou a delala jsem si volne patky. Pravidelny sport, kino, sama. Nebylo to spatne. Jinak jeste k tem dovolenym s detmi. Mne se osvedcilo vybavit si slaba mista z minulych dovolenych a cilene se jim vyhnout. Jedna vec je, ze clovek holt nemuze chodit po horach jako by byl sam, ale druha vec je zbytecny nekomfort kolem. Tisic blbinek, jako ubytovani u silnice (musis porad hlidat), servirovane vecere od sedmi (deti v poslednim tazeni), nebo naopak self catering, ale neni kde nakoupit... 
Jinak ja se ted vratila z Jizerek, byla jsem na vikend sama s detmi v hotelu Peklo. Tam se da chodit kolem na vylety a odpoledne si muzes sednout s kafem a deti se tam v arealu dobre zabavi samy. Je tam tedy srumec a design jako v materske skolce, ale ma to hodne do sebe, pro 3.5 roku a unavenou matku akorat. Ovsem nevim, jak se na takovem miste citi muzi. Jezdi tam tlupy matek v leginach:)) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. června 2025 16:08

Gatita mně to Peklo teda přišlo jako peklo Takový koncept dovolené mně vůbec neláká, všechny ty resorty, které nemusíš ani opustit.

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 22. června 2025 16:34

Nikdy som z prázdninoveho režimu nevyšla, budem v škole 1.týždeň a potom 8 týždňov voľna. Na pohodu. Možno aj okná umyjem!

Offline Gatita
8648 příspěvků moje polička 22. června 2025 16:45

Evaeva jezdim tam s detmi pravidelne, ale vzdy jen na vikend. Dame pres den nejakou trasu po okoli (Protrzena, Bedrichovska prehrada, Kralovka atd) a vpodvecer sedim s knizkou v chladku u trampoliny. Nemusis sedet cely den na hristi. Nekdy tam jedem treba i v listopadu, projdem se v desti na Knejpu a zpet, a pak maji za odmenu bazen nebo ja kavu a oni koutek. Vubec mi to neprijde marne. Ale tyden take nevim, zda bych tam dala. Moc matek a deti:) 

Offline Pinot Noir
29955 příspěvků moje polička 22. června 2025 16:50

Evaeva opakovaně píšeš, že bys nemohla... Ale že je něco all in přece neznamená, že nemůžeš opustit areál a udělat si svůj program. 

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 22. června 2025 17:36

Deti před chvíli odjely k babičce...ja myslim, ze ani ten mesic by mi nestačil to tady vykydat, jak se tu tak rozhlížím 

ja už se teda docela bojím nepoměru školních prázdnin a standardní dovoleny, ty primestaky i tady stoji 3,5 na tyden pro jedno dite a ani to nepokryje 8,5 h pracovní dobu, co 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. června 2025 17:40

Pinot Noir jasně, že jo, ale já nechci v herně trávit ideálně žádný čas, a to nejde, když jí máš v areálu, nemám to ráda. Už vůbec nechci podstupovat stolování s dětmi v hotelové restauraci, spát v jednom hotelovém pokoji. Proč by měli opouštět hřiště v areálu a jít na nějaký "blbý" pěší výlet?Možná hraje roli i to, že oni jdou v osm spát, kolikrát z výletu přijedeme třeba v půl sedmé, v sedm. Prostě pro mě osobně to přináší málo benefitů, vůbec v tom nevidím ten odpočinek, co se zmiňuje.

Online Garfie
28596 příspěvků moje polička 22. června 2025 17:51

Potrefenáhusa Musíš je narvat do skautu nebo podobnýho oddílu, ty prázdniny to zachraňuje dost významně.