711990 hezký! Nás je teda možná blbý poměr děti:dospělí ![]()
![]()
Ale nás to moc neláká, za těch 18 let, co jsem s mužem, jsme takhle u moře byli jednou. Radši bych, kdyby si oblíbili to chození po horách ![]()
711990 hezký! Nás je teda možná blbý poměr děti:dospělí ![]()
![]()
Ale nás to moc neláká, za těch 18 let, co jsem s mužem, jsme takhle u moře byli jednou. Radši bych, kdyby si oblíbili to chození po horách ![]()
Potrefenáhusa u nás se pořád usíná kolem desáté, světlo nemá vliv, máme dřevěné žaluzie, které zatemňují jen velmi symbolicky, plus kluci si každý nad hlavou rozsvítí ostré světlo lampičky a usínají tak v úplně osvětleném pokoji. Takže naštěstí je čas stejný jako v zimě, kdyby chodili spát ještě později, tak už mě fakt jebne. ALE! Od té doby, co jsme jim oddělili postele a já začala spát zase v ložnici, trvaly nějaké usínací problémy přesně dva večery! a dál už usínají sami. Před desátou jdou do pokoje, vyčistíme zuby, někdy přečtu kousek knížky, někdy dám jen pusu, řeknu dobrou a jdu! Úplně nová etapa zase. Píšu to, abych dodala naději, že jednou ten čas nazraje a jako u mnohých jiných věcí se mi potvrdilo, že když nazraje, jde to pak úplně samo. ![]()
Lukáško si tým svetlom tiež posunul večierku, na deviatu, ráno je veľký problém so vstavanim do školy, ale podľa vstavania cez víkend mu chýba max polhodina na dospatie, mne tak 2 hodiny ![]()
Do all in by sme raz radi išli všetci, možno vyhráme v lotérii a pôjdeme ![]()
Nemám dočteno a nejspíš jsem už mimo téma, ale ta debata o způsobu trávení dovolené mi něco připomněla. Kdysi jsem byla pár měsíců au pair. Dve deti 1,5 a 3r), matka porad zavřená v pokoji, dům přízemí, dve patra a prádelnu ve sklepe. Já mela křeče v nohou, jak jsem pořád litala sem a tam a matka od rodiny mi rekla, jak je sousedka líná, že vubec nechodi do fitka. Sousedka mela stejný dum, deti 2 nebo 3 a žádnýho otroka k ruce.
Chci tim říct, že nároky na dovolenou nejsou jen podle toho, co kdo rad či nerad, ale taky jaký má jinak rok. Nekdo jezdi s detma co víkend někam, někdo má babičku, co přiskočí, kdyz je potřeba, muž chodí z práce brzo a aktivně bere děti, ... kdyz je nekdo u moře měsíc v kuse, tak uz je saturovanej. Nekdo, kdo stráví rok v byte, k tomu moři rád pojede. Takze tohle divení, jak nekdo vydrží all in, nebo kemp u vody na 14 dní, nebo ... mi přijde celkem mimo.
Pinot Noir tuto etapu "dám pusu a jdu" měli všechny tři moje děti okolo půl roku, možná třech měsíců. Už je to přešlo
(starší to teda umí)
Evaeva nám tuhlo samovolně mladsi dítě, pod hrazdičkou na dece, v lehátku u stolu, na ruce, na klíně....večer, kde mělo, nikdy, nikdy, ani jednou. Starsi nevytuhla sama nikdy, stalo se to jednou jedinkrát u muže na klíně na gauči, když ji bylo asi půl roku, byla to taková vzácnost, ze to mam vyfoceny.
takovej dům máme my a je to peknej vopruz, patro teda mame jen jedno. Uz se to ale zlepsilo, i kdyz maly dite me vetsinou neustále pronásleduje, ale skloubit mimino v přízemí, záchod v patre a pracku ve sklepe byl někdy docela oříšek
Potrefenáhusa to samovolné tuhnutí taky neznám, oni potřebovali být pěkně v postýlce, ale v tom krátkém období je opravdu stačilo položit a pohladit. (Ale mně to uspávání nevadí. Jednak je v "normální" dobu a pak jim stačí přítomnost a třeba hladit, je to v podstatě me-time
)
Tabea já se ale vůbec nedivím, že to někdo má rád, nerada bych aby to tak vyznělo. Celou dobu píšu o sobě a svojí rodině. To je jasný, že každýho baví něco jiného a různé děti umožňují různé trávení volného času.
Evaeva u nás do postýlky nešel nikdy nikdo v bdělým stavu ani položit, bohužel. Druhy dítě, když se narodilo, neslo večer ani odložit po usnutí, přes den jo, ale jakmile jsem se ho snažila večer položit spící kamkoliv beze mne, bylo hned vzhůru a řvalo. Takze jsem ho tu po večerech mívala v šátku, i jsem se tak dívala na gauči na televizi, když už starší spala, no divoký to bylo, na to nevzpomínám úplně rada, společný uspávání byl nekonecnej mord a velkej stres
mne to uspávání taky nevadí (jakoby, kdyz nevylejzaj z postele a neřvou), ale včera přijely od ty babičky, muž nasranej, že ještě nespěj, ja s nima byla nez se osprchuje a vyčisti si zuby, no dobrých 40 minut mu to trvalo a deti furt nespaly, pak jsme si vzali každej svoje dítě a moje spalo do 5 minut. Me time to moc neni, mobil mi berou, max z něj muzu pustit nějaký audio.
Kdyz je mam sama, většinou si ted pouštíme deti z Bullerbynu a já usinam první ![]()
Potrefenáhusa mně by u vás nejvíc vadil ten pozdní čas (nenaděláš nic samozřejmě). Mobil ani knížku mi neberou, do devíti spí, jediný problém je, když je večer uspávám sama ve dvou pokojích.
Tu miminí fázi vůbec nekomentuju, je mně byla příroda velmi milosrdná.
S tim svetlem je ted celkem problem, ja mam co delat, abych vubec dostala dite domu pred osmou. V sedm odmita opustit hriste, vzdyt je den a sviti slunicko. Ja teda na ten odchod domu uplne netlacim, pokud uz nemam vazne hlad a nebo nepotrebuju na zachod. Usina se u nas totiz nejdriv v pul jedenacte, zatemnovaky na oknech nepomahaji, dite ma proste nejake vnitrni hodiny. Ale zase je to fajn, ze jsme vcera vecer jeste spolu sedely na balkone a cetly knizku.
Pristi tyden je dcera na dovolene s prarodici. Takze ackoliv ja budu doma a budu chodit do prace, stejne to bude dovolena i pro me. Budu si delat, co ja budu chtit, vecer si pustim, co budu chtit, a nebudu jen cist dokola pohadky, budu chodit spat, kdy ja budu chtit, a rano si prispim misto vypravovani a vodeni do skolky ![]()
Evaeva mne desátá vyhovuje, naopak by mi vadilo chodit v lete v 7 domu, ale bojim se, ze to asi nebude udrzotelny postupně s institucema, ze by byly nevyspaly, ted spí starší jeste ve školce a o víkendu do 8 nejmíň
Potrefenáhusa ja porad spoleham na to, ze az ve skole nebude spat po o, tak vecer treba usne o hodinu driv ![]()
Naivni, vim ![]()
Zuzuli Ještě bych dodala....uklidíš si a budeš mít týden uklizeno:D:D:D.
Potrefenáhusa My chodíme spát v 9 a jako i příchod v 8 dáš, jen prostě musíš ty od nich ještě vstát a po tom jejich usnutí dodělat to, co jsi nestihla kvuli pozdnímu příchodu;)
Potrefenáhusa mela jsem podobne model mimina, kdy uspavani byla prakticky vetsinova napln moji prvni matersky. O to vetsi byl muj udiv, kdy jsem letos v rodine na vlastni oci videla bajneho jednorozce - kojence, co se polozi do stojiciho kocarku, chvilku si prohlizi perinku a pak metr od zive dospele diskuze na tri hodiny usne. Ten kocar samozrejme celou dobu stal![]()
Zuzuli já si myslim, že určitě jo, dcera usínala ve školce furt, spala fakt plně dvě hodiny a o těch pul 11 také usínala. Ted už tam nespává každý den a hned je to jiné, usíná kolem té 9.
711990 já jak tu někdo zmínil, že vychytá slabší místa, a příští dovolenou se jim vyhne, tak u nás je to slabší místo dlouhodobá kombinace malej a velkej P., takže abych se tomu vyhnula, musela bych jet bez jednoho z nich. Ten tvůj model by byl za mě ideál, já, dítě babička (a na muž, dítě, babička bych asi taky šla :-D). Já jsem si vždycky říkala, jak se píše, že dovolená prověří vztahy, co je to za blbost, my jsme vždycky s mužem si to pouto na dovolené ještě upevnili, i když jsem myslela, že už víc to nejde. Ale to jsme byli bezdětní! S dítětem, nebo aspoň s naším, je to fakt občas očistec, si pamatuju, jak jsem si po loňské dovolené říkala, že příští rok bude dovolená u babičky, zato bez rodičů :-D.
Zina tak ten konec, to je samozřejmě největší ideál ![]()
Potrefenáhusa mně by chyběli ty dvě hodiny čumění do blba
(Až zase budu spát celou noc, tak to budou dvě hodiny na práci.)
Pokud jsou po večeři, tak stačí přijít v 19:45, bez večeře tak v půl. Oni by výjimečně vydrželi dýl, kdyby bylo potřeba, ale v ty běžné dny mi vážně nevadí, že jdou spát spíš dřív
Znám teda i děti, co jsou v posteli v sedm, tak to mi přijde už brzy a nechtěla bych to. Ideální model je mladší, ten v devět spí a ráno kolikrát vstává až po půl deváté.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.