Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 23. června 2025 17:21

Garfie hehe, u nás z dítěte, které bylo nervacek od narození vyrostl totální kliďas a z pohodare, který usnul uprostřed vravy a téměř nebrečel, takový dost bojácný typ. 

Fakt se to nedá úplně odhadnout. 

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 23. června 2025 17:24

Evaeva muj syn jeden cas chtel, abych mu pred spanim zpivala, vzdycky docela rychle usnul. Pak to nejak prestalo fungovat a furt se mlel, neusinal, az z nej jednou vypadlo "Nelus me!"

Online Evaeva
příspěvků moje polička 23. června 2025 17:59

Kokoska

Já naopak zpívat začala, to jediné dokázalo zastavit příval slovVždycky jsem ho nechala půl hodiny vypovídat, pak přišla, začala zpívat a za deset minut byl tuhý 

Offline Aranel
6639 příspěvků moje polička 23. června 2025 18:43

Moji rodiče chtějí, abychom k nim na dvě noci přijeli. Tak jsem zvědavá, jak dopadne spaní. (Dítě spí tak nějak průměrně na svůj věk, jak tady čtu, ale chce to pořádný odpolední šlofík v kočárku)

No. Hlavně ať mi nemluví do kojení... a nějak to snad půjde.

A už má 5 kilo 63 deka já jsem malá, muž průměrnej, tak uvidíme, kam se to bude ubírat.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 23. června 2025 19:10

Aranel to jsem taky zvědavá. Moje nadměrečné děti se zasekli v šestém měsíci, akorát mimino je nadměrečné pořád. (Oba jsme malí.)

Offline Jos
příspěvků moje polička 23. června 2025 19:51

Aranel to zvladnete . Deti jsou neuveritelne prizpusobive.

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 23. června 2025 20:05

Aranel to bude v pohode. Ja k nasim jela na tyden hned po sestinedeli do 3+1 a bylo to super. Jezdila jsem tak celou materskou 1x za mesic a dost to zachranovalo muj dusevni stav

Online Evaeva
příspěvků moje polička 23. června 2025 20:19

Aranel určitě to půjde. My jsme hned po šestinedělí se starším jeli ke tchýni na vánoce na jednu noc a pak zvládli další 4 návštěvy. Akorát jsem si nenechala kecat do spaní, žádné vždyť ještě nevypadá unaveně. Holt se člověk sebere a na tu procházku jde, když si to dítě žádá. Možná tam najdeš i ochotného voziče, co to tentokrát vezme za tebe. 

Online žluťásek
8868 příspěvků moje polička 23. června 2025 20:26

Kokoska já zpívám doteď. Syn má osm let, zhruba od jeho dvou let vyžaduje každý večer Mravenčí ukolébavku. Žádnou jinou a zpívat dokola dokud neusne. Naštěstí usíná velmi rychle, obvykle stačí jen jednou až dvakrát :) 

Ale já sama to mám ráda. Když mě třeba bolí v krku a nemůžu, tak to usínání je takový neúplný.

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 23. června 2025 20:28

žluťásek maaas nozicky ubehane, den byl tak tezky

Offline Jos
příspěvků moje polička 23. června 2025 20:49

Aranel

Vzhledem k okolnostem syn musel zvladnout presuny uz ve trech tydnech. Meli jsme pohreb a tak. A presuny 100km tam a zpet zvladal uz o tyden driv, ale to jsme spali doma. Nejak nebyla jina varianta. Takze jsme travili treba tri ctyri dny v Praze, pak zas u nas a po tydnu zase zpet. 

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 23. června 2025 21:21

žluťásek Moje děti mravenčí ukolébavku svorně nesnáší, přitom já bych ji zpívala moc ráda. 

Jinak si ale nestěžuju, denní spánky jsou sice děsný, postýlka i kočárek jsou mi k ničemu, ale v noci spím úplně luxusně (cca 21-7 s jedním probuzením, dokonce se už stalo i že prospala noc).

A stejně jako Pinot Noir musím říct, že fakt rostou. U nás byl spánek staršího od narození katastrofální, a teď spí moc hezky a klidně bez probouzení. Párkrát jsem obě háďata uspávala sama, minulé mě syn vykázal z ložnice, že ho mimino ruší a neslyší pohádku. Do pěti minut byl v limbu. A před pár dny začal, že bude spát v pokojíčku sám (spí s mužem). Stejně tak zvládá školku i odpoledne. Běžná věc, ale u nás další velkej milník, kdy nechápu ❤️

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 23. června 2025 21:43

My máme taky velkej milník - první bobky v nočníku dva dny po sobě! Manžel to komentoval slovy: Takže na dovolenou s sebou povezeme další krám

Legrační ovšem je, že děvče moc dobře ví, co a jak, protože včera jsme měli návštevu, všechny děti si odběhly hrát ze zahrady dovnitř a když jsem je šla za (delší) chvíli zkontrolovat, jestli si sundaly mokré plavky, tak malá seděla na nočníku a volala na mě: Posílám tam bobek!Takže když to na ní přišlo a nikdo dospělý nebyl v dohledu, poradila si sama.

Na malou teda zatím chodí úplně libovolně, když je na zahradě nahatá, to buď neovládá, nebo je jí to jedno. Ale nožičky si nepočurá, vždycky si dřepne na bobek. 

(To je zase téma, kdo by to byl za bezdětna řekl )

Online Evaeva
příspěvků moje polička 23. června 2025 21:45

Lenškolka odpoledne u nás vůbec není běžná věc, ani ten sedmiletý nechce být v družině

žluťásek mravenčí ukolébavka byla i naše písnička, přesně pořád dokolečka, ale teď už jí nechce. Když náhodou chce zpívat, tak tři kříže nebo něco od Čechomoru Mladší zpívání neměl rád nikdy, ani bez vazby na spánek.

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 23. června 2025 21:51

Evaeva My tu školku odpoledne zatím skoro nevyužíváme, stejně jsem doma s malou. Ale ten pocit, že to jde a může se nám to hodit. V mnoha věcech je syn speciální, ale v poslední době valím oči, co všechno zvládne.Taky třeba začal jezdit na kole. To jsem od dítěte, co na plastovou motorku sedl poprvé až skoro ve třech letech, kdy z ní už dávno vyrostl a odrážedlo dva měsíce vodil nečekala. Edit - a ještě třeba takový věci, že se na školkových fotkách drží za ruku!! s jiným dítětem a srdečně se u toho směje

Offline Aranel
6639 příspěvků moje polička 23. června 2025 22:11

Evaeva Jako to bych brala, jídlo až pod nos a vozit kočárek, ať můžu chvíli pracovat.

Jos snad jo. Snad to dáme všichni tři ehm... a prarodiče budou mít případně co rozebírat se známejma, jak to ti mladí všechno dělají divně!

žluťásek já bych to střídala s "tak hajdy do peřin / a ne abyste tam moc řádili..."

Online žluťásek
8868 příspěvků moje polička 23. června 2025 22:15

Aranel no to můžeš střídat v šestinedělí, ne dítěti, co začne hned protestovat: tuhle neeeeee, jenom mravence!

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 23. června 2025 22:22

Já dočítám se zpožděním, tak se ještě trochu vrátím k tomu tématu muže na dovolený. U nás to totiž není tak, že by se muž postaral hůř, nebo nezohlednil věk, on se postará minimálně stejně dobře jako já, i naplánuje zábavný aktivity, který by mě kolikrát ani nenapadly, prostě na tohle si fakt nemůžu stěžovat. Ale (asi) jak mu to není úplně vlastní, tak jeho to hrozně vyčerpává, takže když po takovým dni, kterej je zaměřenej na dítě, aby se vyžilo a vyblblo, přijde odpoledne nějaká "nevděčná" scéna, tak to těžce nedává.
Já tohle mám dost taky, protože se synem to fakt nejde moc tak, že by ho člověk odvedl na hřiště nebo já nevím třeba do brouzdaliště, a v klid relaxoval, fakt jakoby musíte být pořád v pozoru. Ale myslím si, že přece jen se dokážu líp ovládnout a říct si "no jo, je unavenej/nespal/bylo to na něj velký vzrušení" a díky tomu je u mě menší šance, že bouchnu.
No a vloni na dovolený byl syn prudivej dost, i když jsme to šili hodně na něj, a odpoledne už jsme toho měli oba docela plný kecky, akorát já o fous míň, tak jsem ještě hasila emoce obou a bylo to fakt dost náročný.
Lets zatím nemáme ani nic moc naplánovanýho, protože nevíme, jak a jestli bude hlídání psa, ale z tohohle důvodu mě to zatím ani tolik netrápí.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 23. června 2025 22:27

Mohučanka naše dítěna dotaz, jestli to nechce zkusit na nocnik odpovida "ja to v Praze zkusil". V breznu. Ale ted jsem nejak mezi reci vysvetlovala dceri, ze jako mala dostavala za curani do nocniku bonbon. A on za 5 minut prisel "ja na travu cural, dej bonbon" Oni vedi moc dobre, o co jde!

Offline Pinot Noir
29955 příspěvků moje polička 23. června 2025 22:29

MPLee tak to je jak Viktor - já už jahodu měl. Předloni jednu lesní.