Zina to je nejkritičtější bod i u nas
Vše o těhotenství a dětech
Zina Promiň, ale znáš to cizí neštěští :D:D:D. U nás jsou ty dovolené taky opruz, protože je to moc kompromisů dohromady, jako užijeme si to, ale někdy je to dost na dřeň, dost u mě. Já jsem teda přemýšlela už, že bych jela s holkama sama, už je to s nima v pohodě. Ale přece jen dospělák a dvě děti, když se něco po... babičku s sebou žádnou vzít nemůžu, protože to by ten nepoměr se nevylepšil, naopak:D. Tak nevím no, kdy dozraje čas.
Potrefenáhusa Já si často vzpomenu na nějakou tu tvojí hlášku, že jsi nechápala, jak se kdo furt hádá nebo co a pak si dodala, "mně do té doby totiž nikdo asi pořádně nenasral":D. No a to je podobné jako prozření u dovolených.
monis ja jsem takovy mimino taky videla u kamaradky, leželo asi dvě hodiny v kočárku, neco si broukalo, hrálo si s rucickama a pak usnulo
mame s kamarádkou na den stejne stary starší deti a občas vzpomínáme, jak presne kdyz jsme se s nima uplne poprvy sešly, kdyz jim bylo nejak přes měsíc, tak jeji chlapecek se tak spokojene protahoval v kocarku, zatímco ja nejdriv drncala v marny snaze po dlažebních kostkach a pak tlačila prazdnej kocar s dítětem v šátku
a on ten její chlapeček byl vždycky takovej disciplinovanej, na usnutí ho stačilo držet za ruku
nase holt ten kontakt a/nebo pohyb
ale starší uz spí zcela neproblematicky, na to si uz nelze stěžovat, fakt to jednou prijde
Karja no hele jo, ja bych se fakt popsala jako klidnej a mirnej clovek, ale pak byly chvíle, kdy jsem fakt v celkem pokročilým věku hodně překvapila sama sebe a nebyly to děti ... (nebyla to teda dovolená, ale Vánoce s 6m miminem)
Potrefenáhusa Jj, absolutně rozumím:D. No právě se mi to občas vybaví, tak si řeknu, to není mnou, prostě mě furt jen někdo nasírá:D:D:D
V. je od narození model, co se položí, pohladí a jdeš. Vyvažuje to krátkou dobou spánku a vstáváním před kuropěním. Ale celkově mi u výjimečně klidných dětí, které leží samy v kočárku, bliká kontrolka. Viki byl klidné mimino, dobře usínal, neplakal, dobře jedl... buch, dysfázie. Kamarádka měla extra "hodnou" holčičku, nikdy neplakala, klidně ležela, jako panenka byla, ještě před prvními narozeninami chodila, v roce začínala mluvit, na nočník chodila dobrovolně, všichni jsme jí záviděli. Buch, před druhým rokem přestala mluvit, je z ní těžká autistka, nemluvící, nevzdělatelná, se záchvaty... Ty vzteklý děti mají něco do sebe. ![]()
Zina ano! Sama s ditetem je v pohode, proste se prizpusobim detskemu tempu a v klidu se nekde placame, ja si v klidu na hristi ctu, dam si kafe, nikam nespecham. Sama s muzem taky v pohode... ale ve trech je to ocistec. Otec ma ambice neco stihnout, nekam dojit, dite rve, ze uz nemuze a ze se chce zastavit na hristi, otce hriste nebavi... a ja mam chut je oba na miste zabit a odkracet pryc. Nasrani jsou nakonec vsichni, akorat ti dva tu frustraci ventiluji smerem ke me. A ja fakt nemam zapotrebi se je porad snazit oba udrzovat v dobre nalade, to bych prisla domu uplne hotova a stejne z toho nic nemela.
I kdyz ted v peti letech to uz bude lepsi, to si asi koncem leta troufneme i na tu dovolenou (u more all inclusive, jen at nemusim jeste varit a nakupovat), ale kolem druheho tretiho roku jsem s nima radeji nejela ani na spolecny vylet. Prestoze sama s dvouletou dcerou jsem klidne jela i na otocku vlakem do brna za kamaradkou, bylo to lepsi, nez mit ten dospely doprovod. Stacilo, ze nas rano doprovodil na nadrazi a vecer vyzvedl.
Moje sestrenice ma syna, rok a pul, co byl nedavno na vikend sam u prarodicu. Nasi u nich zrovna taky byli na navsteve, tak mama s tetou maleho vecer koupala a pak byla u uspavani. Teda uspavani... druhy den mi volala a vypravela, jak byla prekvapena, ze maleho polozili do postylky, dali mu lahev se sunarem, pohladili ho po hlave, zhasli a odesli. A za dvacet minut si vyzvedli prazdnou lahvicku u spiciho ditete. Ze si moc dobre pamatuje, ze kdyz u nich byla dcera ve stejnem veku, protoze ja byla v nemocnici, tak vecer jeste jezdili po ulicich okolo domu v kocarem, aby to dite konecne uslo. Nebo se ji snazili uhoupat na houpacce a pak opatrne prenest.
Pinot Noir ježiš, tohle musím vyvážit. Starší se vždycky uměl zabavit sám, usínal velmi dobře, spal ještě líp, od dvou let umí usínat sám, ráno vstane a hodinu si hraje... A zatím to nevypadá ani na autismus ani nic jiného. Jako mít jenom jeho, tak si říkám, proč jsou všichni ti rodiče tak vyřízení
Možná to teda vyvažují ty záchvaty vzteku?![]()
Pinot Noir to je hodně moc děsivý :-(
Jak píšete o těch mužích na dovolené, to vůbec neznám. Vůbec netoužím jet s dětmi někam sama a měla bych i problém to zvládnout. Oni pořád něco chtějí, pořád se někam ženou, pořád jsou v pohybu, pořád se rvou... Když je někdo někam neodvede a nezabaví, ani ty svačiny na výlet bych nenachystala, v tom se nedá ani dokončit vlastní myšlenka. Na dovolené je právě ta péče o kluky spíš na muži, já si fotím, kochám se, on se věnuje. Chtějí hlavně zábavy typu motokáry, auta, sporty, zábavní parky, to je všechno na něm. Jediné, co s nimi neabsolvuje, jsou kolotoče, ale to já se zase ráda obětuju. U oběda a "dospělých" aktivit jako různé expozice se vystřídáme, u vinařských akcí se bere automaticky, že to je hlavně moje téma a že se o kluky postará on. Bez muže bych na dovolenou nejela, mně by hrozně chyběl jak on sám, tak on jako stejně výkonný rodič.
Pinot Noir To je fakt děsivý, hlavně že ti vypadá dobře (chodí, mluví), a pak se to může takhle obrátit, to bych asi nečekala.
Naše děti jsou každý dost jiný model, často mě napadne, jak velký vliv v tomhle asi měl porod a ty procesy po něm. Starší se narodil akutní sekcí, nedýchal, pak byl v inkubátoru sám, já na jipce - a od začátku neodložitelný, ubrečený, budil se po 20 min, nikdy neusnul sám, skoro do tří let se od něj spícího ani nedalo odejít. Celkově je takový nervák.
Mladší šel plánovanou sekcí, měli jsem bonding už na sále, od narození byl pořád u mě - a od narození spí 2-3 h, dá se po nakojení odložit a spí dál, dovede si i sám hrát. Je mnohem pohodovější, ze začátku jsme z toho byli až nervózní, jestli žije a dýchá, když klidně spal a pořád neřval ![]()
Zuzuli jezis, presne popisujes nase dovoleny. Muz ambice vsechno stihnout a videt, kdyz uz jsme tady a ja, ktera chce alespon chvili klid, klidne na ukor slabsiho programu. Kdyz jsme byli sami, tak jsme si na dovolenych davali bezne alespon 1 den zvlast program, kdy on si obehnul vse, co musi jeste nutne videt a ja si chodila po meste nebo sedela na hotelu a cetla si, ted s detma mi to teda citelne chybi![]()
Myrtila u nás byly cesty narozeni podobne jako u vás a ted je hodnotim jako temperamentem dost podobny, proste řvou ve stejným věku tak nějak stejne (dost), pripinacci jsou taky srovnatelny, starší se mi zdá jako větší introvert, ale mladsi muže bejt jen otrkanejsi starší sestrou
Pinot Noir já bych bez muze taky nejela, ale je pravda, ze způsobuje poměrně dost dětských hysteraku uplne zbytecne
Nejdřív jsem chtěla napsat chudáci muži, nejdřív přijdou o společné lože kvůli dětem a pak by bylo i lepší, aby nejezdili ani na výlety a dovolené. Ale když jsem se na závěr dočetla, že nepobírají, že malý dítě nemá stejný tempo a zájmy jako dospělý chlap, tak si říkám, dobře jim tak
Pak teda vyvstává otázka, jestli je ten muž mentálně v pořádku a co tenhle handikep asi tak může vyvažovat, ale po tom je mi prd ![]()
Prosim vas, berte to s nadsázkou, víte, ze ja mam svérázné názory a tady si rozšiřuju obzory.
Pinot Noirjojo, já taky říkám, že děti mají být nařvaný, pak je to v pořádku:D:D Ti kliďouši mě zneklidňují a podobný příběh z okolí znám, naštěstí to není tak fatální, ale nějaké odchylky od běžných vrstevníků tam jsou. Ale kontrolka mi blikala při každém setkání docela, to dítě poměrně blbě spalo teda, ale prostě bylo hrozně klidné, nikdy nic nechtělo, v jeho dvou letech jsme byli na nějaké oslavě a ono dvě hodiny sedělo vedle mámy a NIC nechtělo.
Tabea mas pravdu, jak to popisujes. Jsem se zamyslela a naposledy jsem mela mesic a pul v kuse v roce 2019. 16h denne jsem se ucila na atestaci. Pak materska, tu asi do dovolene nepocitame, ze ne
. Ted mi opet zbyva celkem pres 200h dovolene snad za dva roky, coz je pri zkracenem uvazku nevybratelne. Ale jsem na materske, tak mi ji proste naridi po jejim skonceni.
dum mame "jen" tripatrovy. A jsou mista co neresim, takze uklizim jen tri koupelny treba. Ale to je furt neco.
monis mam ty bajne jednorozce nastesti dva. Ted jsme meli o vikendu dve akce. Jednu diamantovou svatbu a akci u kamaradu. Pokazde dite bud v kocare nebo v naruci tri hodiny spalo. On spi blbe v noci, to je 5-6x vzhuru. Ale zadny rev se nekona, nebo jen chvilku. Snad se to nezlomi. Jako uz mi par lidi rikalo, jak je to nespravedlive, ze mam ty kluky pro rodice zacatecniky.
Pinot Noir hele nevim. Ja byla dle mamy proti klukum klidne dite. Takze meritko se meni podle toho, co znas. Ze jsou narocnejsi je pro ni to, ze se v noci budili a obcas breceli. Mladsiho musis casto chovat i pres den, jinak by plakal. To pry neznala
A starsi je ted normalni zivy kluk, co tu pusu nezavre. Ja jsem samozrejme taky divna, ale v ramci normy doufam
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí