Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 23. června 2025 11:34

Jos já mám pro začátečníky všechny tři. Fér to není, ale já jsem slabý kus, tak měla příroda soucit

Online Evaeva
příspěvků moje polička 23. června 2025 11:39

Pinot Noir u nás je to podobné. Je teda pravda, že čím víc rodičů, tím víc požadavků. Když jsem s nimi sama, zdaleka nejsem tak vytížená, jako když jsme dvaNa výlet klidně vezmu sama všechny tři, ale je to jakoby dětský výlet, pokud si v klidu vypiju kafe, považuju to za povedený výlet. Ale na dovolené chci i něco vidět nebo tak, tak tam by mi muž chyběl. Sice hůř dává ty jejich záseky, ale zase přebalí, podá pití, pohoupe, svačiny připraví... A mě by se po něm i stýskalo.

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 23. června 2025 11:50

Jos ja myslim, ze je fajn, kdyz si clovek uvedomuje, ze ma sakra kliku a neaplikuje svoje deti na jine. Kdyz se pak matka jednorozce vyjadrila a sve kamaradce, ktera se kamsi kvuli spanku ditete nemohla dostavit, ze se moc podrizuje detem, tak jsem mela sto chuti ji nechat zazit moje zacatky se starsi. To jsem kolikrat obedvala tak, ze spagety jsem mela na parapetu, neodlozitelne dite spici v naruci a dite parmazan ve vlasech

Offline JankaM
3111 příspěvků moje polička 23. června 2025 11:54

Pinot Noir taky nepotvrdím, oba byli dobří spáči a klidné děti, teď až na občasné drzosti a počínající pubertu jsou úplně normální, očekávám 2x samé 1, bez našeho většího úsilí. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 23. června 2025 11:57

monis já se taky spánku dětí dost podřizovala. Nejlíp spali v postýlce, tak jsem holt byla hodně doma. Paradoxně jak spali dobře, tak jsem jim do toho nechtěla moc vrtat. Myslím, že to taky leckdo nechápal.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 23. června 2025 12:12

Pinot Noir já ti nevím, já měla jedno dítě vzteklé a do roka neodložitelné, druhé klidné a do roka téměř bezúdržbové a nakonec jsou stejně problémoví oba ;o)

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 23. června 2025 12:26

V podstate okrem mojej mamy mi nikto otvorene nekomentuje výchovu, čo si o mne hovoria za mojim chrbtom neviem a je mi to jedno.

Dieťa zle spalo, jedlo, veľa plakalo, ja dodnes som ľubovoľný počet krát v noci hore. 

Offline Pinot Noir
29955 příspěvků moje polička 23. června 2025 12:35

Ježiš, já to nemyslela jako nějaké obecně platné pravidlo, vím, že to tak není vždycky. Jen, že by člověk neměl závidět, protože nikdy neví... Já se totiž přiznám, že když se narodil první satanáš, tu klidnou holčičku jsem kamarádce trochu záviděla. 

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 23. června 2025 13:00

Pinot Noir Jo, já vím jak si to myslela asi. Nejde ani o to usínání, ale tak celkově. Mně takové ty klidné děti taky rozsvěcují kontrolky, ne všechny, ale některé jo. Já jsem na to nebyla zvyklá a pak kámoška měla to dítě, co fakt vedle ní klidně sedělo, holky vedle běhaly, s jídlem pitím, on chtěl hranolku "ne to nemůžeš" chtěl malinkovku, chtěl zákusek "nene, to ty nesmíš, ty máš tady vodu a křupky" a on jako nic, žmoulal dvě hodiny v ruce tu vodu, žádnej pokus o protest, o hru nic. Taky si doma dost často hrál sám v pokojíku od hodně utlého věku. Já jsem jsem byla zvyklá na ty naše satanáše, jak moje, tak od sester, tak to mi přišel nezvyk, nezáviděla jsem, přišlo mi to zvláštní už.

Offline Tabea
8168 příspěvků moje polička 23. června 2025 13:05

Jos a co fitko? Chodíš? Nebo jsi líná?

Offline Pinot Noir
29955 příspěvků moje polička 23. června 2025 13:12
Reakce na Tabea:

Jos a co fitko? Chodíš? Nebo jsi líná?

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 23. června 2025 13:24

Pinot Noir mám to s dovolenou úplně stejně, vůbec by mě nenapadlo, že by to s dětmi bez muže mělo být lepší. Já neumím ustát zejména ten neustálý příval slov a potřeb od dětí a potřebuju, aby to to nebylo směrováno jen na mě. On je navíc expert na všechny ty blbinky a hry, které dětí milují a já úplně nemusím. 

Navíc mi přijde, že v poslední době se doma jen tak míjíme, práce, škola, školka, kroužky...večer každý padne buď na gauč nebo k počítači, pokud se v práci nestihlo to, co se stihnout mělo a ten na gauči většinou odpadne výrazně dřív než pracant. Takže se těším na ten společně strávený čas na dovolené.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 23. června 2025 13:27

Mohučanka jojo, na blbiny taky u nás muže užije. Já si myslím, že kluci by jen se mnou možná ani jet nechtěli

Offline notna
9469 příspěvků moje polička 23. června 2025 15:06

Mně spíš přijde, že už v tom brzkém věku je poznat, jaký to dítě bude mít životní náboj, vitalitu nebo jak to správně říct. Z těch spáčů a klidně ležících děti asi nebudou divočáci a neřízené střely a naopak. 

Mohučanka To vnímám stejně. Ten život je takový hektický, človek vykrývá práci a děti, těch společných chvil je s partnerem málo. My se nejvíc v běžný den potkáme u společného jídla, většinou večeře a v posteli. A o víkendech občas muz pracuje, takže ještě dovolené nebo výlety bez něj, asi je zbytečný ho mít Ale možná jen vedeme špatně to společný soužití a jiní to stíhají v pohodě. 
Jinak na dovolen nebo výlety jezdím i sama nebo i jen s dcerou, ale kromě pár mých akcí to je dané okolnostmi.

Offline Jos
příspěvků moje polička 23. června 2025 15:07

monis Pravda. Mam dost kamaradek, tak i orientacni prehled, ze mam zkratka stesti. Nicmene mladsimu je 7 tydnu, jeste tu muzu v brzke dobe plakat vycerpanim. Vcera mi hodinky rano ukazovaly 2hod 55min spanku. Ale mladsiho si vzal tatinek do obyvaku, tak jsem dve hodiny pridala. A dneska uz jsme spala hodin pet. 

Tabea Lina. Nikdy jsem tam nebyla . Ted jsem teda jeste nejakou dobu hajena stran toho rozriznuteho bricha

Me tam nikdo stejne nedostane, myslim ze budu mit problem se objednat i na fyzioterapii, jak moc se za vzhled momentalne stydim

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 23. června 2025 15:34

notna My spolu s partnerem právě spoustu toho domácího času, opravdu nadmíru, víc snad by už snad šlo jen, že bychom spolu pracovali:D. Takže my si naopak musíme od sebe tím výletem, kdy jeden jeden s dětmi a druhý ne odpočinout. Já se i těšim, když on jede třeba na dva tři dny do práce, jakože prostě mám doma večer klid a nemá to nic společného s něčím konkrétním s ním, ale že jsem SAMA. Proto i ráda jezdím na některé výlety sama, děti se zabaví společně a já prostě odpočívám, že mám vypnuto.

Ta rodinná nastavení, povahy, a také režim té rodiny v závislosti třeba na věku dětí, jsou prostě ruzná.

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 23. června 2025 16:34
Reakce na notna:

Mně spíš přijde, že už v tom brzkém věku je poznat, jaký to dítě bude mít životní náboj, vitalitu nebo jak to správně říct. Z těch spáčů a klidně ležících děti asi nebudou divočáci a neřízené střely a naopak. 

No vidíš i tuhle teorii dokážeme rozstřelit. Můj syn byl klidné dítě, jednou spal 16 hodin v kuse (byla tu zrovna návštěva, pro kterou to byla poslední kapka k tomu, pořídit si dítě a pak nám jejich malého Satana málem hodili na hlavu....). Spával dlouho a nerušeně v ruchu večírků, postýlku měl v kuchyni...zato teď! Nedokáže usnout, mozek mu pracuje nonstop...možná k tomu měl sklony, ale když byl malý dokázala jsem ho ochránit. 

Offline notna
9469 příspěvků moje polička 23. června 2025 16:49

Karja Jj, ja tomu věřím, ze jiní s tim společným časem nakládají efektivně. My jsme sice spolu doma, ale každý má nějakou svou činnost. Dřív hlavně všechen časoprostor vxplňovala dcera. Ted chodí domu ona jako poslední a je velká, takže jsme s mužem už daleko víc spolu a je čas i mluvit :-)

Garfie To je jenom moje dojmologie :-) Kdyby to mělo nějaké pravidlo, určitě bych ho neodhalila ja :-)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 23. června 2025 16:53

Jos jé, to je mi líto ale zrovna na fyzio by opravdu byla škoda nejít. Ono určitě ještě něco půjde dolů a taky si zvykneš, až se trochu zatáhne břicho, budeš mít postavu hned lepší, to půjde. Odnosila si dvě děti, tvoje tělo odvedlo super práci.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 23. června 2025 17:00

Garfie ano, a jsou tu i varianty (celkem) dobře spící divočáci

Ale to, co píšeš, je klidně možné. Já třeba hodně držela ten režim, miminka jsem dávala spát při nejmenších známkách únavy, jakmile začali být trochu nespokojení. Stalo se mi asi ve třech týdnech syna, že ležel jen tak v košíku, kde normálně spal, koukal na kolotoč a najednou začal plakat. Nevím, jak mně to napadlo, ale hned, jak jsem sundala kolotoč, usnul. Starší začal mít trochu problémy s usnutím, jakmile začal líp mluvit, protože zkrátka furt mlel Ty starší děti je těžší zklidnit než miminka.