Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 08. července 2025 15:23

monis manžel se ostříhal skoro dohola...Já to chytila určitě kvůli tomu, že jsme se s dcerou česaly stejným hřebenem. Byli jsme zrovna na prázdninách a nechtělo se mi z přepravních důvodů brát dva hřebeny. Malé dítě to ale překvapivě nechytilo. Mně nepomohlo ani obarvení vlasů, vrátily se, mrchy. Až ten speciální hřebínek. 

(Blechy v domácnosti mi přišly jako větší problém, i když méně nechutný )

Uaaa, už si drbu skalp

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 08. července 2025 15:53

Mohučanka jo blechy jsou sice min nechutny, ale mnohem zakernejsi. Ted si ctu o tech vsich a kdyz udajne chcipnou 24 h mimo hostitele a nakladou jen 4 vajicka denne, tak mi oproti blecham prijdou jako bridilove

Offline Janulik03
20331 příspěvků moje polička 08. července 2025 17:25

Mohla som teraz vidieť na Elze blchu????????

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. července 2025 17:29

Všechny tři děti jsou doma, nespí, muž je pryč a já si čtu

Offline Tabea
8168 příspěvků moje polička 08. července 2025 17:51
Reakce na baltik:

monis ja jsem nekde cetla, ze na zenach se kvuli urovni hormonu nedokazou mnozit, ze maximalne jsou tam ty prelezle, ale ted to teda nikde nevidim

​ha, ha, ha. Ledaže by tenkrát skoro všechny vši přelezly na mě. Děti mi přinesly k narozeninám covid a vši zároveň.

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 08. července 2025 18:14

baltik tak teorii o tom, ze vsi nejdou na zeny, musim bohuzel vyvratit a pocit, ze po mne neco leze nebyl jen pocit

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 08. července 2025 18:53

Tabea monis to s těmi hormony je blbost, ale nějaká náchylnost tam bude, u nás vždy vsi privlekla starší a mladší je chytla jen jednou, i když spaly ve stejné posteli.

Offline Tabea
8168 příspěvků moje polička 08. července 2025 19:04

continuity mladší asi nebyla žena řízená hormonama ale dítko.
Každopádně je to takový wishful thinking. Zkrátka blbost. Jakože na ženě nakladou vši hnidy, který se nevylíhnou?

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 08. července 2025 19:15

Tabea no oni nejdřív sají krev a ta krev s hormony jim nechutná. To je jakoby princip, ale moc to nefunguje teda. 

Mladší hormony neměla a i tak je nechytila, takže někdo je prostě odolný. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. července 2025 19:36

continuity u nás to taky tak bývalo. Já měla vši několikrát, ségra, co se nikdy nechtěla česat a vlasy měla dvakrát tak dlouhé, je snad nikdy ode mě nechytal. Na mně zase nejdou komáři

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 08. července 2025 20:17

continuity nasim rikal deratizator, ze treba blechy nejdou na 30% lidi, i kdyby mely zdechnout. Nam se to potvrdilo, protoze rodice vubec nezraly a zacaly utocit vzdy, kdyz prijely nase deti a to spaly ve stejne mistnosti. Proto jsme si taky dlouho mysleli, ze ty kousance jsou alergie...

Offline Tabea
8168 příspěvků moje polička 08. července 2025 21:00

Kdyby někdo hledal inspiraci na narozeninovou pozvánku... dcera dostala z papíru postavenou čajovou konvici (podstavec a dvě stěny), uvnitř byl čajový sáček a v něm byla na papírku napsaná pozvánka. Šňůrka z čajového sáčku byla omotaná kolem pokličky konvice a tím to držela pohromadě. 
pozvánka začíná: Její veličenstvo Srdcová Královna dává na vědomí, že "moje dítě" je očekáváno u příležitosti Ne-narozeninové oslavy, v .. na adrese.... k odpolednímu čaji.

Prosíme o potvrzení zaječí poštou na číslo ....

To je Alenka v říši divů, ne? Jen to nenarozeninová oslava (Nichtgeburtstagsfeier) mi nějak nesepíná...

Offline Karlicka
211 příspěvků moje polička 08. července 2025 21:30

monis doporucuji psi sampon, nam se osvedcil velmi

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 08. července 2025 21:42

Tabea já myslím, že právě ta nenarozeninová oslava je z Alenky. Protože nenarozeninovou oslavu můžeš mít 364x do roka ;) ale mě teda tyhle vymakané pozvánky trochu děsí, co to muselo dát práce! :)

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 08. července 2025 22:05

Karlicka a jakou znacku jste pouzivali? Vcera, kdyz jsme meli jenom podezreni, nam sousedka pujcila Arpalit sampon a bez efektu, protoze dnes jsem vycesavala zive jedince

Offline Tabea
8168 příspěvků moje polička 08. července 2025 22:26

monis je potřeba hned po aplikaci šamponu stoupnout nad umyvadlo a česat a česat tím speciálním hřebínkem. Ja teda používala normální prostředky pro lidi a třikrát (místo 2x) jsem musela aplikovat jen u sebe, protože jsem měla dost dlouhý vlasy a matlala jsem si to na hlavu sama, takže jsem to určitě neudělala pořádně. U dcery s dlouhýma vlasama to fungovalo dobře. Blbej mi přišel nyda sprej, protože ten olej stříkal všude a tekl z vlasů. Naopak dobrej mi přišel licener. Jeste jsme měli mosquito, to bylo myslím taky dobrý. Akorát na delší vlasy padne lahvička na jednu aplikaci jen to hvízdne. 

Offline Tabea
8168 příspěvků moje polička 08. července 2025 22:30

DruI

Ja si to právě nepamatuju přesně, knížku jsem četla aspoň před čtvrt stoletím, spíš je to teda ještě dýl a googluju asi špatně. Teď jsem ve stresu, jak na to odpovědět, abych to úplně nezabila.
Vzhledem k tomu, jak je ta oslavenkyně tvůrčí (viděla jsem její výtvory v družině), tak mě to u její matky vůbec nepřekvapilo. Spíš mě překvapilo, že pozvala dceru, nezaznamenala jsem, že se kamarádí. 

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 08. července 2025 22:32

monis Kolegyně přísahá na paranit a jako prevenci mazat teatree oilem, prej jim to vždycky zabralo.

Offline Tabea
8168 příspěvků moje polička 08. července 2025 22:35

DruI 

Má to fakt vyladěný včetně písma, ozdobného rámečku a vzoru na konvici. 

Offline luciole
1232 příspěvků moje polička 08. července 2025 22:38

monis 

Zábal z olivového oleje (kokosového, slunečnicového...) + tea tree olej (možno i levandulový, rozmarýnový, eukalyptový...), může se přidat i Alpa, potom vyčesat všiváčkem, umýt vícekrát šamponem a po týdnu opakovat.

Vyzkoušeno s úspěchem již několikrát (na vlasech do pasu).