Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. července 2025 21:07

Gatita někde se zvládá obojí

Offline Gatita
8648 příspěvků moje polička 11. července 2025 21:10

Evaeva To vam preji! My tedy hrady, zamky, galerie&spol zatim nezvladame, a to mame deti jen dve, navic uz docela velke. Ale vcera jsme zvladli uz takovou sice kratsi, ale dustojnou turu, sli jsme to teda cely den, ale dosli jsme to a nebylo to ani utrpeni. Zato dneska byl problem i detska stezka. Cesta k ni byla 1,5 km, ktere jsme sli dve hodiny v nejvetsim paraku, kluci stridave breceli a mydlili se, lehali si na zem a chteli nosit (5 a 9 let), ten rev rezonoval celym udolim... neni kazdy den posviceni. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. července 2025 21:16

Gatita já jsem byla sama překvapená, jak to s nimi dneska šlo hladce. Asi zafungovalo kouzlo jediného přítomného rodiče čekala jsem frflání, že to není herna Odpoledne to teda vykoupili trojhlasným řevem.

Ale jak píšeš, není každý den posvícení a všechny dovolené nás teprve čekají. Ještě budu psát, jak mladší neujede na kole ani pět kilometrů a o prořvané čtyř hodinové cestě autem

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 11. července 2025 21:34

Evaeva Já jsem zlá matka a tyhle věci na pozdější tvoření průběžně třídím, když u toho dítě není. Jinak by nás to sežralo ;o)

A ještě se zeptám, v tom anežském kláštěře jste byli i v nějaké expozici na výstavě, nebo jen v té zdarma přístupné části?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. července 2025 21:42

DruI jen v té zdarma přístupné části. Tu výstavu/expozici by určitě nedali, to by možná bylo moc i pro mě Ale zdarma se podíváš to kostela, křížové chodby a dalších prostor. Já byla spokojená. Zahrady jsou taky pěkné.

Já to vyhazovat nedokážu. Jednak si občas na něco vzpomene a pak jsou to prostě jeho věci. Už tak to má s námi těžké Ale pomaličku se to zlepšuje, občas už něco vyhodí. Tak musím při té přestavbě chytnout správnou náladu (jeho), snad toho půjde víc. A zbytek někam umístit.

Offline Gatita
8648 příspěvků moje polička 11. července 2025 21:48

Evaeva my jsme na dovolene vsichni 4 a neni to uplne dobre. Oba kluci visi na muzi, predhaneji se, kdo udela vetsi kravinu, lezou po nem, matlaji po nem u jidla...mladsi ma hrozny regres, hraje miminko, prakticky nemluvi, jen zvatla. Mluvi jen, kdyz chce sproste zanadavat a servat se s bratrem. U snidane se hned u vstupu servou o livance, tahaji se o ty kleste, pak se rvou o konvicku s mlekem, oni se teda rvou bezne i doma, ale kdyz je u toho i muz, chovaji se mnohem hur. Mne tu tece pot po zadech. Proto ty dovolene rodinne moc nemusim. Pokazde si rikam, ze naposledy, ale pak mi to prijde lito

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 11. července 2025 22:07
Reakce na Tabea:

Prosím o tip na hru (karetní i jinou) pro holku 8 let. Díky moc!

žluťásek 

​Karetní: Kočičí klub (ekvivalent Psí parťáci neznám, ale mělo by to taky být fajn), Via magica, Krabčáci, (Spící královny, pokud to není velká hráčka - jinak už budou asi moc snadné), Lamakadabra

Zakreslovací: Stezky tukanů, Takenokolor (má několik úrovní, nejsnadnější je tak už od 5 let, ale ty další levely jsou pro 8 let úplně akorát)

Desková: Dům snů, Takenoko, Toulavé věže,  Kingdomino, možná Kaskádie (víc už dospělý vizual, ale mechanika je snadná a má několik úrovní)

Offline Tabea
8168 příspěvků moje polička 11. července 2025 22:08
Offline Tak Betty
6161 příspěvků moje polička 11. července 2025 22:09

letfenixa z toho by na mě šla beznaděj , ale já už jsem milosrdně zapomněla. Moje děti jsou padesátníci .

Online Karja
44778 příspěvků moje polička 11. července 2025 22:12

Tak Betty Ono taky dřív možná nebylo tolik kramu:D:D. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. července 2025 22:18

Gatita já bych na dovolenou bez muže nejela, to radši než dětí Ale na tyhle malé výlety to funguje, akorát ten velký odestup je slabší no. 

Ale jinak jako bys psala o nás. Mladší taky žvatlá jak mimino, fakt používá slova jako mama, bo (bojím se),...A na muži taky všichni visí mnohem víc než na mně. Na dovolenou s jídlem zásadně nejezdíme, to by vypadalo stejně. Ale spolu ti starší docela fungují, to je fajn. Když to zrovna neskončí fackou jako dnes

Offline Tak Betty
6161 příspěvků moje polička 11. července 2025 22:29

Karja to máš samozřejmě pravdu.

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 12. července 2025 05:05

Tak Betty veď aj išla, ale už je to vytriedene, mínus 1 komoda, taká malá políčka,  4 smetné vrecia, 3x knižná búdka, 2x krabica s papierom, x krabic.

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 12. července 2025 06:59

Lukáško mi včera povedal, že sa mu páči hovoriť mi mamička

My s bratom sme k tomu boli nútení, takže jeho som nechala nech mi hovorí, ako chce.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 12. července 2025 08:24

letfenixa jste dobrý s tím úklidem! Já jsem taky začala, na konec srpna máme objednané čištění koberce a chceme koupit palandu, malá má pořád šprusličkovou postýlku...Vytřídila jsem "školní" police, ale předem jsem se se starší domluvila...Učebnice si chtěla nechat, tak jsem je dala do sklepa, ale taky jsem nějaké (pokreslené) papíry nebo časopisy (typu Puntík z doby, kdy jí byly 3) vyhodila. Psacího stolu a hory předmětů na něm jsem se teda nedotkla, kolem toho bude ještě hodně mrzení. 

A vytřídila jsem lego za to si uděluji medaili

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. července 2025 08:30

Mohučanka náš mladší má právě taky pořád malou postel (ne teda tu miminí, ale taky mu už bude šest ). 

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 12. července 2025 09:07

Mohučanka všetky detské časopisy išli do knižnej búdky, ostali len časopisy Zahradkar a Rybár 

A mám ešte 2 vrecia detského odpadu - mimi hračky,  mini figurky, kocky, puzzle, pexeso. Dala som to ba FB, ak si to nikto nevezme, dám to do pivnice a na jeseň na Burzu bez peňazí. 

Offline dzizisketa
9000 příspěvků moje polička 12. července 2025 14:38

Tak konečně i u nás je konečně vybraná školní aktovka, přesněji batoh. Nečekala bych, že vyhraje tento design, ale já ji nosit nebudu a imho lepší než Minecraft, dinosauři nebo maskáčový vzor (mezi kterým váhal).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. července 2025 14:39

dzizisketahezký design

Offline Tak Betty
6161 příspěvků moje polička 12. července 2025 15:31

dzizisketa kluk ma vkus.