Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 28. července 2025 09:02

dzizisketa Ti závidím. Já je k jedněm prarodičům samotné dávat nechci, protože ti mají pocit, že by všechny problémy našich dětí vyřešilo pár na zadek a druzí prarodiče se bojí mít děti samotné přes noc.

Gatita Sourozenecká ponorka je děsná věc! Taky to u nás přes prázdniny bydlí.

Offline JankaM
3111 příspěvků moje polička 28. července 2025 09:09

dzizisketa sice jen na týden, ale každé k jedněm prarodičům .

Offline dzizisketa
9000 příspěvků moje polička 28. července 2025 09:12

DruI 

Tak můj tata zastává podobné výchovné stanovisko, už včera vysíral s nějakýma řečma, když se děcka navzájem vyhazovaly z bunkru, ale moje mamka si s ním hned zjednala pořádek. Ovšem je fakt, že loni jsem po návratu od našich šla kvůli staršímu k dětské psycholožce, aby mi řekla, že je kluk úplně normální (i jsem to tu dost řešila). Takže úplně s lehkým srdcem jsem je tam nenechávala.

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 28. července 2025 09:59

Gatita Ano rozumím:D:D Já mám naštěstí 4 týdny dovolené a ty zbylé 4 mi hlídají rodiče, ale jakože až třeba od 10, pul 11, rána mám volnější, normálně je vypravím, takže jde jen o třeba o plonkové dvě hodiny, aby si nějak pohrály, ale i tak tu máme nějaký dnešní asi hodinový brek z nějaký totální kraviny....a to je doma sambo docela svolnej k nějaký zábavě s nima a stejně jim to není dobrý.

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 28. července 2025 10:10

dzizisketa Držim palce, at to tam letos probíhá hladce, hlavní je, že se tam malému líbí a chce. Hodil by se sem otřepaný vtip, že letos to bude po pobytu psycholog pro dědu nebo pro tebe;). 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 28. července 2025 15:48

dzizisketa Tak když si to babička ohlídá, tak věřím, že to bude dobrý. U nás se na tomhle výchovném postupu babička s dědou shodnou a teda naše děti holt úplně standardní nejsou a jak jsou náročnější na údržbu, tak je těch třecích ploch až moc.

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 28. července 2025 17:30
Reakce na dzizisketa:

My o víkendu odevzdali děti u mých rodičů, na dva týdny!

​Úplně chápu tvé pocity, my včera taky odevzdali dvojčata našim na dva tejdny. Snad to všichni prezijou ve zdraví :-D.

Offline Gatita
8648 příspěvků moje polička 28. července 2025 18:37

Karja U nás to přes léto jakoby nijak strašné není. První týden jsme nějak popytlíkovali, další dva jsme měli dovolenou a teď jedeme v režimu, že střídáme home office a snažíme se děti udávat k babičkám na jednodenní hlídání. A v srpnu budou dva příměšťáky. Takže suma sumárum jsem s dětmi za zády musela od začátku prázdnin pracovat zatím jen 2x a muž asi taky tak nějak. Ale jsem taková nervózní, jak to řešíme ze dne na den, furt ty děti někam vodíme a taháme tašky s hrackama tam a zpět. Jako nejlepsi by bylo vrznout je na 3 tydny k babičce na venkov, ale obe babičky máme městské a se svym vlastním životem (a taky teda nejsou nejmladší a s našima klukama to neni zrovna na sezení s knížkou pod stromem...). Ani ti kluci nejsou myslim extra spokojeni, jak je furt nekam přesouváme, asi by radi par tydnu nekde vegetili, i doma, ale mit je doma a muset pracovat je fakt hrozne, mam to dnes za sebou a jsem hrozne unavena (a ani nemuzu rict, ze bych toho zvladla nejak moc...). Starší se teda zabaví, ale znamená to celý den hraní pitomých a návykových her. A ten mladší ani to ne, ten mě hrozně potřebuje, v podstatě mi seděl celý den na klíně a vymýšlel mi nějaké úkoly:))

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 28. července 2025 19:20

Vari dzizisketaJá bych snad ani nevedela, co mám dělat a to dzizisketanemá ani zahrádku, já bych z toho volného času musela asi plejt:D:D. Holky byly ty čtyři dny u prarodičů, pracovala jsem, ale stejně toho času!, doteď z toho cerpam jakože ,,jakože mám tohle hotové?" ,,jo to byly holky vlastně u babičky,,:D. A to jsme stihli i procházky, večeře a koupání:D

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 28. července 2025 20:02

Kluci letos shodně odmítli jet na tábor (sbohem dva týdny prázdnin), takže mají jen soustředění, samozřejmě každý v jiny termín. Tady je výhoda, že bydlíme v domě s našima, babička jim strčí oběd (vaří většinou ona, občas já) a ti dva už se dál postarají sami. Jsou skoro furt v trapu,ani nechci vědět, co kde dělají (ale pro jistotu k ním po návratu čuchnu). Starší má letos docela tvrdou přípravu, takže trčí i několik hodin denně na hřišti. Jako pohoda, ale večer je problém. Oni by šli spát až bůhví kdy a já už po desáté vytuhávám, kvůli tomu bývají kolem jedenácté dost řevy. 

No, jako chtěla jsem.všechny uklidnit, že nastane čas, kdy už nebudou ty prázdniny tak perné.

Online continuity
43219 příspěvků moje polička 28. července 2025 20:26

brrr to si nevyberes, mladší dítě nevyleze z pelechu, pokud ji nevyženu a taky to je naprd.

Teď jsou u našich a ségry. tam prý sekají dobrotu. dnes dostali i s bratranci v Parnodorfu nůž na krk, že si mají koupit boty do školy, jinak je tam ségra nechá a pujdou domů pěšky. Asi byla přesvědčivá a chudáci uvěřili, protože mladsi mi celý den psala na Whats app, co ma dělat, když ji tam nic nesedí a starší jestli se počítají i conversky. 

Máma teda za týden nezjistila, že dítě nezobe mimo hlavní jídla, protože má rovnátka. 

Ale přežili tak co. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 28. července 2025 20:31

brrr jojo, jednou budeme rádi, když se nám někam vejde 14 dní dovolené.Ségra zatím byla doma jednu noc, v srpnu jí teda čeká 14 dní v Praze, tak to má každé léto. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 28. července 2025 20:33

Karjatak to já bych věděla sauna, večeře, kino, procházka, společný sport, napracovat ty další týdny. Ježiš, na tohle období, kdy děti odjedou na tábor/k babičce, jsem se těšila, ještě jsem ani děti neměla

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 28. července 2025 20:34

brrrJá jsem tuhle šla o půlnoci k segře na zahradu si pro něco a taky celej barák spal a mladíci čumeli na film. Teď jsme četli v encyklopedii, že mají teenageři prostě přehozený rytmus, že je to daný fyziologicky a a i to není prokastrinaci u telefonu a tak. Nevím, já to teda neměla, ponocovala jsem jen když jsme byla z domu;-)

Online continuity
43219 příspěvků moje polička 28. července 2025 20:36

brrr jinak spát je nachavam jít, když chtějí, jen nesmí hlučet. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 28. července 2025 20:38

Karja jo, mají to posunuté a ještě potřebují spát skoro jak batolata. Takže není divu, že prospí první dvě hodiny

Ale připomněla si mi tím, jak jsem v 17 po táboře spala 20 až 13 dalšího dne, kdy mně máma vzbudila na oběd. Bože, to byly časy

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 28. července 2025 20:40

Evaeva Hahaha, hele u nás to asi nikdy nebude;-). Teď teda jsem koketovala s primestakem, ono i od 8 do 4 dobry, ale pak říkám 6 tisíc v háji, děti každý ráno nasrany, že tam musej....takže to takhle nějak doplacame s tou babičkou a HO

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 28. července 2025 20:41

Evaevajá jsem jen jednou zaspala po horách, jinak jsem nikdy nevyspavala, já byla ranní ptace i pres mladí:D

Online Evaeva
příspěvků moje polička 28. července 2025 20:43

Karja k táboru třeba dozrají.

Kluci ty příměšťáky milují, fakt chodí hrozně rádi už od těch čtyř let. Což je dost s podivem vzhledem k oblíbenosti školky. A já taky, dostanou tam oběd

Klasický tábor zatím suverénně odmítli, ale na to je ještě čas.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 28. července 2025 20:45

Karja já ne, od puberty ráno ráda spím, ale tohle byl fakt extrém