Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. srpna 2025 22:41

Karja vy jste to ale vůbec nepochopily tu mojí stížnost Já se netěším na ten shon školního roku, který na mně z tý reklamy úplně čiší.

Tohle chystání mně naopak baví, i když letos to bude veselý. Bačkory teda máme, ale zbytek budeme dělat během pár dnů zároveň s předěláváním pokojíčků. Umíme plánovat prostě

Já teda naopak vlítnu k nám do papírnictví, loni se to osvědčilo. Tam mají všechno potřebné, za čtvrt hodinky jsem byla venku. Kupuju akorát psací a výtvarné potřeby (a spousta snad bude použitelná z loňska), sešity se kupují hromadně. Akorát musím udat mimino, s kočárem tam nelze a stejně by všechno rozložil.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 09. srpna 2025 22:59

Evaeva ranní shon budeme cvičit příští týden, nástup na příměšťák je 7:30-8:15

Dcera jde na novou školu, zatím nekupuju nic (teda koupily jsme penál a zeptala jsem se jí, zda jako bačkory stačí crocsy, které máme doma), v instrukcích bylo akorat přijít 1. září do školy a "vše se dozvíte"

Další přípravy jsou pouze mentální - budeme vstávat o 40 minut dřív, to je daň za vzdělání 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 09. srpna 2025 23:01

Evaeva jo a pokojíček taky předěláváme, tedy budeme, dnes jsme objednali palandu a způsobila jsem hysterák staršímu dítěti, když jsem řekla, že pokojík bude potřeba z velké části vyklidit (a předtím uklidit)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. srpna 2025 23:03

Mohučanka jo, tábory už máme za sebou, od osmi. Ale to bylo vstávání o půl hodiny později než do školy (to má teda na starosti muž), ale hlavně sebou měli mít akorát svačinu a odpoledne je stačilo vyzvednout. Žádný úkoly, kroužky, peníze na divadlo...Ale naštěstí to začíná až za měsíc.

Ale vám tu prodlouženou cestu teda nezávidím, ty rána jsou u nás téměř u všech členů rodiny fakt těžká. Tohle je fakt velká výhoda mateřské, že můžu být v devět ještě v pyžamu. 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 09. srpna 2025 23:04

Mohučanka já se chystám objednávat palandu už čtrnáct dní :) to předělávání pokojíčků je koukám všeobecnáepidemie :)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. srpna 2025 23:05

Mohučanka ano, nás čeká vyklízení dvou! pokojů, palanda přijde nevím kdy, ale už máme naplánovaného malíře. Pak to bude vystěhované, dokud nebudou ty palandy A nebude to během prázdnin, ale až zkraje září, což vlastně nevím, jestli není dobře.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. srpna 2025 23:07

DruI náš mladší má chudák pořád malou postel, dokonce i se šprušlíkama a mimino pořád okupuje jeho stůl. Tady už je to pět minut po dvanáctý

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 09. srpna 2025 23:12

Evaeva u nás jsme právě všichni sovy. Bude to krušný. Nejspíš budu 3 dny v týdnu jezdit s oběma v 7:10, 7:45 bychom měly být ve škole a pak přejedu do školky. Zbylé dva dny by měl školku obstarat muž a já jen školu. Štěstí že práci mám od obou institucí 10 minut pěšky, akorát že jsou od práce každá na opačnou stranu

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 09. srpna 2025 23:14

Evaeva No mladší je taky ještě v postýlce a nějak jsme ani nedospěli do fáze, že bysme mu oddělali aspoň tu jednu stěnu, co oddělat jde :) to bude šok až dostane vlastní velkou postel!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. srpna 2025 23:15

Mohučankaškoda, že se nezbavíš té školky úplně, to je větší opruz Aspoň, že tu práci máš blízko.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 09. srpna 2025 23:16

DruI no my tu palandu objednáváme někdy od Vánoc ale malá ma právě taky ještě šprusličkovou postýlku, už to chce...

Malovat nemusíme, ale mám objednané nějaké hloubkové čištění koberce Evaeva Tak to je dobrá deadline na úklid. 

(Podle toho, co psali na netu, by palanda měla přijít až PO čištění koberce a jestli přijde dřív, tak opravdu nevím, kam ji dáme )

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. srpna 2025 23:18

DruI on má 160 (taky mu už bude 6) s takovými nižšími šprušlemi, třeba 40cm. Na jedné straně jde sklopit, ale on to má rád, vždycky, když to večer sklopí, tak to v průběhu usínání zase vracíme. Takže jsme mu radši objednali zábranu, i když z postele dávno nepadá

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. srpna 2025 23:21

Mohučanka ano, na koberce by měli přijít vzápětí. Palandu máme i s montáží a prý kdyžtak počkají. Kdy přesně bude hotová (aspoň +- týden), nám nebyli schopní říct, takže je klidně možný, že ten pokoj bude vystěhovaný tři týdny Malovat by se tady mohlo klidně každý rok.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 09. srpna 2025 23:24

Mohučanka JNo my už o ní taky mluvíme dýl, ale děti furt měli nekompatibilní spánkové režimy, tak jsem se furt vymlouvala, že to ještě nejde ;)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. srpna 2025 23:27

DruI já to chtěla mít hotové loňské léto ale aspoň kluci mohli ještě jeden rok využívat víc místa v herně (jejich budoucí ložnici). Akorát ty šuplíky synovi na učení už docela chyběly.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 09. srpna 2025 23:28

Evaeva No tak rok sem, rok tam ;)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. srpna 2025 23:29
Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 09. srpna 2025 23:37

DruI

Přééesně

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 12:09

Lukáško z postelí padá, doma nie, ja som zabrana, ale inde. Do školy už má všetko kúpené, v piatok sme vyzdvihli nové prezuvky Fare Bare, kázala som mu ich vyskúšať, povedal, že sú dobré. Vyhodili sme krabicu aj s fakturou, podpísal si ich a ja sa ho ešte raz pýtam, či sú mu dobré. A on že, on si ich neskúšal, len sa pozrel, či prišiel správny vzor , tak si ich obul a že ho tlačia na bokoch

Tak som tam vyparala z oboch strán, čo sa dalo, vymenili sme vložky a vraj sú dobré. A vraj ho tlačili aj tie predtým, čo mi za rok nepovedal.

Offline Gatita
8648 příspěvků moje polička 10. srpna 2025 12:47

Evaeva mne to honění přijde horší o prázdninách. Během školního roku mame zajetou rutinu, krouzku deti nijak moc nemaji, pres den jsou ve skolce a skole. Zato ted je to kazdy týden jinak, různé příměšťáky (v lepším případě), nebo deti doma, ale to se zas blbě řeší s prací. Nebo je různě převážíme po babičkách na jednodenní hlídání, vždycky tam zapomeneme půlku věci, tak se tam musi znova, ted povezu starsiho z chalupy od kamaráda, budu vyzvedávat mladsiho od babičky, takze dorazime tak v deset a vůbec netusim, co s nima od zítra. No jako během školního roku toho shonu vic nebude;)