continuity ja se střední už asi ani nedožiju, mne zabije uz ten "vyber" zakladky
Vše o těhotenství a dětech
999 u nás se kdysi vůbec tyhle slova nepoužívala, manžel byl na to háklivý. Potom jsem začala sama řídit svoje auto a najednou slyším z pokojíčku mých tehdy tříletých dcer : do půldele, hned jsem věděla kdo je viník ![]()
![]()
Manuka V autě taky nadávám nejvíc :-). Ale v tomto případě viník nejsem :-).
Alexstrasza doporučuji sérii o Emě od Gunilly Woldove. Měla jsem to ráda já i obě moje děti. Četli jsme to tisíckrát. Ema naopak, Ema ve školce, Ema u doktora... A pak jsou fajn plenkové knížky ze série Uz vim jak. Jsou jich mraky.
continuity a nechce to pauzu? Na obou stranách:)
jakože tri testy za měsíc je moc? Věř tomu, že jsou rodiče, co to hrotí podstatně víc. Zatím si držím nervy na uzdě, ale v lednu už to tak jednoduché nebude.
(Ale spíš bude nemocná, co to udělala lehla a spí.)
A ten zbytek - no veletrh škol byl teď a už nebude, dny otevřených dveří jsou v té konkrétní škole většinou teď a pak v lednu. Máme zatím vybranou jednu školu, kam se spíš nedostane. Potřebuje další dvě a z toho ideálně jednu na jistotu.
Takže o pauze můžu tak leda snít, ale není to moc reálné. Prostě ta devítka je taková. ![]()
Musím se zde trochu pochválit. Během poměrně krátké doby se podařilo vyřídit spoustu věcí pro menšího syna. Podařilo se přesvědčit logopedku, že nás bude brát 1x týdně, a nacpat se do nějakého podpůrného programu pro předškoláky, taky 1x týdně. Obojí se hezky doplňuje a hlavně se to dá zvládnout, aniž by bylo třeba páchat nějaké velké logistické krkolomnosti. Syna to myslím taky nepřetěžuje. Absolvovali jsme x vyšetření. A vymysleli jsme to už snad nějak se školou. Úzko je mi sice pořád, ale aspoň mi nepřijde, že se jen blbě plácáme a posloucháme, co vše je špatně. Teda já se plácala. Muž byl v klidu... což je dobře, jeho nadhled mě uklidňuje, na stranu druhou já se za poslední čtvrtrok dost vyškrtala.
continuity promiň , nemyslela jsem to nijak špatně. Jasně že je třeba trénovat. Ale někdy se v tom člověk začne cyklit, nejde to nejde, ale po dni dvou vorazu to jde samo.
continuityjako by nestačilo, že je třeba složit zkoušku, viď. Ještě je třeba něco někde mastit online, registrovat, spekulovat... znám to od známých se staršími dětmi. Jedna kolegyně vyprávěla, že v momentě nějakých registrací se muž jal cosi rozkopávat v bytě, což vedlo k přefiknutí jakéhosi důležitého kabelu... U nás v okolí byl nedávno nečekaný nátřesk na jednom takovém obyčejném gymplu, kam si to všichni dali na jistotu. Odhadnout se to asi nedá?
Gatita že jste to vymysleli se školou, to velmi závidím. Já jsem v háji. V Ríšově škole Viktora odmítli, nejdřív že podpůrná opatření schopní poskytnout jsou, ale brzy další email, že o komplikované žáky nemají zájem. Do toho se navíc poslední dobou velmi nepříjemně změnila atmosféra v R. třídě, z dítěte, které se do školy dva roky těšilo a prázdniny mu byly dlouhé, se stalo smutné dítě, které několik večerů už probrečelo a vede řeči, že se radši neměl narodit, školu nenávidí, chce do jiné... Do toho jsem měla jakýsi podivný konflikt s jedněmi rodiči, k tomu vzniklo jakési "povstání" rodičů proti vedení školy... Achjo. Potřebovala jsem se soustředit na mladšího a místo toho mám hlavu v pejru ze staršího. Jsem zralá na odchod do polí.
A dnes se zpožděním oslavil R. narozeniny s kamarády, barák je vzhůru nohama, budu se z toho chvíli vzpamatovávat, ale bylo to vlastně hrozně fajn.
Je to neuvěřitelné, už 9 let! Obšlehla jsem tu marcipánové hliněnky.

Pinot Noir Máš to krásné, oslavenci přeji hodně zdraví a celé rodině ať to zvládnete všechno vyřešit, všechno možné i nemožné....
Pinot Noir Ty jo, já tě strašně lituju. To odmítnutí jsem se synem taky zažila, když jsme se stěhovali do JP, napřed ho přijali a pak odmítli, se stejným zdůvodněním. Je to bezmoc a nevíš co dělat....Co se stalo v R. třídě? Já chápu, že blbnou rodiče, ale něco mezi dětmi?
Všechno nejlepší k narozeninám, šťastné dítě, šťastný domov, to je fuk, že v troskách! ![]()
Jinak teda, odbočím, ale když jsem zmínila tehdejší odmítnutí malého Garfika...včera mi psala jedna místní kamarádka, je nutriční poradkyně a každý rok dělá pro 6. třídu takovou malou přednášku o výživě. No a včera mi psala (s hroznými omluvami teda), že když dělala přednášku pro třídu mého syna (před dvěma lety!!), tak jí učitelka před začátkem řekla, že Garfiek je "trochu jiný", aby ji jako varovala, tak jestli se může zeptat v čem...(chtěla mě propojit s maminkou dítěte, kterému čerstvě diagnostikovali autismus, aby se zeptala na přístup školy atd...). Přiznám se, že mě to teda dost překvapilo a ráda bych věděla, co tím tehdy myslela. Jestli se projevoval tak mimo, že na to bylo třeba upozornit...přišlo mi to strašně divné. Ta moje kamarádka mi teda říkala, že vůbec neví, prostě tam měla hromadu puberťáků a neviděla žádný rozdíl.
Garfie tak to by mě žralo hrozně.. Navíc ted už budeš z učitelky těžko dostávat, co tím tenkrát myslela. Vubec nechápu důvod někoho cizího upozorňovat na jedno dítě ve třídě, pokud třeba nehrozí, že tam uprostřed přednášky začne běhat po čtyřech, házet občerstvením nebo bude přednášející přerušovat po každé druhé větě. A to určitě nehrozilo. ![]()
Pinot Noir když se to s..e, tak pořádně.
Přeju R. všechno nej a ať se situace ve škole rychle zase obrátí k dobrému. A pro V. školu, kde budou umět využít jeho potenciál. ![]()
Tabea Ona to byla ředitelka pro výuku a vzdělávání, vlastně ho myslím ani přímo neučila, nebo už si nepamatuju. Určitě to nebyla třeba třídní. Jako vůbec pochopitelně nehrozil nějaký exces, on je úplně v pohodě, nepoznáš na něm nic. Jen možná říká nějaký fórky...
žluťásek Potrefenáhusa Evaeva Dočítám ty vaše historky o podobných dětech a syn má strašně podobnýho kluka přímo ve škole, je to syn mojí dobré kamarádky a už jsem ji musela varovat, ať skontroluje jeho obědový účet, protože mám podezření, že si na něj malej Garfik kupuje sladkosti! Sama jsem byla už 2x svědkem jak si něco kupoval (oni platí školní kartou a když je personál zná, ani ji nemusí vytahovat) a kuchař mu říká "ty jsi Tudor, že jo?". Pochopitelně to popřel, ale možná jenom kvůli mně! ![]()
Qaea2a
Pinot Noir já vůbec nevím, jestli jsme to vymysleli dobře. Nejsem z toho nijak nadšená. Ale je to myslím ta o chlup lepší varianta než ostatní. Měli jsme ty varianty 3, každá vyžadovala nějaké úsilí. Tak se mi ulevilo, že padlo rozhodnutí a jdeme jedním směrem. Letos je vážně pitomé, že posunuli ty zápisy, o odkladech ani nemluvím. Já se ptala na naší škole (docela se tu známe) a mám info přímo od zdroje, že ve škole to bude stejné jako doposud, žádné koncepční změny. Mají mít asistenta, ale toho má hodně tříd už dneska, protože je tam vždy někdo spešl. Takže v reálu žádná změna. Té vaší školy je mi líto. Přišla mi moc fajn. Je šance, že si to u R. sedne?
Potrefenáhusa Evaeva MPLee Allysa Gatita vsem moc dekuji, neco urcite vybereme.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí