Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Zuzuli
3819 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 12:30

Jos ja ted mela sraz z gymplu a tak jsme tam vzpominali na to, co kdo delal.

Bylo nas 32. Jedna holka cely gympl s ppp, premiatka tridy, same jednicky, takovy ten typ seda mys, u ktere nikoho ani nenapadlo, ze by ppp mela, protoze to maj prece jen ty holky, co chteji byt krasne a stihle. Vsem celou dobu tvrdila, ze s mamou obiha doktory kvuli nefunkcnimu metabolismu, ale nikdo moc nevidel, ze za cely den ve skole snedla jen jeden kelimek jogurtu.

Pak kluk, co pred maturitou skoncil na psychiatrii a antidepresivech, na vysoke se pak pokusil o sebevrazdu.

Holka, co se ve tretaku, hned v osmnacti odstehovala od rodicu k priteli, ktereho driv z gymplu vyhodili, protoze byl nonstop zhulenej. S rodici se do konce gymplu vubec nebavila, proste je odstrihla.

Kourila snad tretina tridy, chodili ven pred skolu na cigaro i o velke prestavce. Alkohol na skolnich akcich jel ve velkem, doted si pamatuju, jak jsem na skolnim vylete v Regensburku popijela s kamarady rum z lahve od coly, ucitelce jsme tvrdili, ze to je caj...

Kdyz k tomu pridam nejake lidi z gymplu z jinych trid na odvykacce, holku, co v prvaku v patnacti necekane doma porodila a tak, tak mi neprijde, ze to za nas bylo nejak jine.

Mam i kamaradku v mem veku, co se ve ctrnacti pokusila o sebevrazdu a dodnes ma ruce plne jizev od sebeposkozovani.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 12:34

continuity alarmující to je, protože ty látky jsou nebezpečnější. Ale jinak je to stejné 

Online Zuzuli
3819 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 12:35

Potrefenáhusa tady nektery skoly nabizeni treba kazde prosincove utery odpoledne "hru na skolu" pro predskolaky... coz je mi celkem k prdu, kdyz nevim, jestli mi tam dite vubec vezmou. Na jare by to davalo vetsi smysl.

Ja byla na dod v jedne blizke skole a tak mi ucitelka ve tride tvrdila, ze se nemusim bat, ze by dceru nevzali, ze jen v te jeji tride je nekolik nespadovych deti. Reditel pak zase rikal, ze vic jak tri tridy otevirat nebude a uvidi se, kolik deti se vubec bude hlasit... a stejne na vsechny dotazy odpovidal, ze ceka, co udela ministr Plaga... 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 12:37

Zuzulitoho spolužáka, co ve dvaceti spáchal sebevraždu, jsem opomněla

Na školní akce se alkohol vozil, naopak je kouření naše třída byla poměrně kritická, o přestávce nechodil kouřit nikdo, ale v hospodě si pár lidí zapálilo. Do hospody jsme chodili tak od 16. Já si nikdy nedovolila přijít víc opilá, ale je pravda, že ani já nikdy neviděla rodiče nebo kohokoliv z rodiny opilé. Ale jiní spolužáci to tak neměli. continuity 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 12:41

Potrefenáhusa jak píše Zuzuli my máme tu hru na školu. Starší si tam vybral svojí učitelku, vedou to budoucí učitelky prvňáčků, takže jsme jí rovnou psali na přihlášku. Souběžně s tím jsou přednášky pro rodiče, ale tam nechodíme. Je těch setkání asi pět, plus kafe s učiteli pro rodiče, to mi přijde super. Plus ty dod, naštěstí spádovka má jeden až v lednu. Prosince mi přijde jako hrozný masakr, řadit tam ještě tyhle věci je pro nás komplikované.

Zuzuli na naší případné společné škole to dělají v květnu nebo červnu 

Offline Pinot Noir
29965 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 12:45

To, že je dobré udělat rozhodnutí a jít tou cestou a nedumat, je sice krásné, ale v situaci, kdy o výsledku rozhoduje los, úplně k prdu. Co mi pomůže, že jsem našla školu ideální pro V., jsme ochotni za ni platit a dojíždět přes půl Prahy spoustu let, když šance na přijetí je v nejlepším případě 1:8? Co mi pomůže jedna fajn učitelka s programem Začít spolu ve zdejší ZŠ, když se do její třídy losuje?

Offline Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 12:59

Evaeva tak tobě informace evidentně nechybí, tady není nic, info nula, v říjnu jeden sraz pro rodiče, kde přečetli stoletou prezentaci o školní zralosti a rozdali papíry, v čem všem bude mít dítě problém, když zralé nebude 

Zuzuli dítě bych na hru na školu přihlásila do jakýkoliv školy, nevadilo by, že to nebude škola, kam bude chodit (tady to není) 

Online continuity
43309 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 13:08

Pinot Noir tak já jsem reagovala na Gatita , která psala, že měli tři možnosti a neví jestli vybrali to nejlepší. 

V situaci, kdy to rozhodnutí není v mé moci, ale je to velké míry dílem náhody, jsem teď. nic jiného než mít víc variant a plán B a C a přitom doufat, že vyjde alespoň jedna z těch příčetnějších, jsem nevymyslela. 

Online Zuzuli
3819 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 13:10

Potrefenáhusa v lednu bych ji taky klidne nekam vzala, ale ted se vsemi tvorivymi dilnickami ve skolce, besidkou, vystoupenim baletu, vanocnimi vecirky a adventnim jarmarkem v nasi spadovce, coz je zaroven dod, to ty prosincove uterky fakt nedame. Uz ted jsem rada, ze nejaky den muzu v praci zustat bezny cas a neletet na nejakou akci driv. A to mam jen jedno dite 

Online Zuzuli
3819 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 13:12

Evaeva kveten nebo cerven mi prijde super. Hlavne ze to bude uz v dobe, kdy se ta skola bude doma fakt resit, kupovat aktovka a bude louceni se skolkou. Ted pred vanoci zajimaj nase dite uplne jine veci

Online continuity
43309 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 13:14

Zuzuli v tomhle bych byla v klidu, dost škol ještě dělá nějaké dílničky na konci školního roku, právě pro přijaté děti.

Ted to má smysl pro kvůli výběru školy, jak to na tebe působí, ale to tam stačí zajít jednou.  

Offline Janulik03
20346 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 13:18

continuity ja som maturoval v 83 a teda alkohol a cigarety boli normál. Aj u nás na malomeste a každý víkend tancovačka v kulturakoch v okolitých obciach.

Keďže neboli mobily, rodičia koľkokrát nevedeli či som prišla o polnoci alebo nadránom. Hlavne aby som bola schopná ráno vstávať a pomôcť v kuchyni. A prospech v škole sa tak nesledoval, podmienka bola zmaturovat a urobiť prijímačky, ale to bola starosť žiakov viac.

Myslím že akurát sa zmenili návykové látky, zdajú sa mi možno aj nebezpečnejšie.

Offline dzizisketa
9005 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 13:25

Když jsem byla asi tak v kvartě, tak během vyučování skočil z okna kluk z jiné (vyšší) třídy. Vůbec jsme ho neznala, jen od vidění (chodila jsem na malý, maloměstský gympl). Hodně to mnou otřáslo, je to jedna z mála věcí, co jsem v paměti zasunula dozadu a vždy, když si na to vzpomenu, udělá se mi zase špatně (i teď,jak to píšu).

Offline Tak Betty
6170 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 13:41
Offline Kokoska
35091 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 13:49

Za mych stredoskolskych casu pred padesati lety se tak akorat kourilo, pilo a cuchalo cikuli Ja jsem moc nikam nesmela, az po letech se na tech maturitnich srazech dovidam, co vsechno spoluzaci tropili.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 14:06

Zuzuli ano, leden by byl lepšíJe to velká sídlištní škola, takže pravděpodobně bude chodit aspoň do podobné. My taky nezvládneme všechny ty setkání a to je půlka v lednu. Ale zrovna mladšímu hodně prospěje, když bude mít čas se rozkoukat a ty případné učitelky a vůbec školu poznat co nejvíc. 

U nás celý listopad nebyl jediný normální týden, v říjnu asi jeden (ale ten byl teda o prázdniny kratší). Prosinec je na tom podobně. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 14:08

Potrefenáhusa no hele, u nás ty přednášky jsou dost podobné jak u vás, vzpomněla jsem si, kde jsem viděla tu tabulku ale realita je jiná, naštěstí. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 14:08

brrr ano, souhlasim. Ja to vubec nechci bagatelizovat! Bylo tehdy i ted strasne snadne pekne ukliuznout. Spoluzacky mladsi sestra zacala brat drogy uz nekdy na nizsim gymlu. Uplne vzorova slusna rodina. Dopadlo to spatne. Holka zije, ale je z ni v podstate nesvepravna troska. Pervitin a dalsi z ni udelali v podstate jen fyzickou skorapku, kognitivne je to velmi zle.

Ja sama byla vzdycky celkem zodpovedna. Ano, alkohol byl ale nikdy jsem se nikde nevalela, za skolu nechodila a prosla dospivanim hladce. Ale a muzem jsem od mych 15, jako mame by mi to ted uz proslo hodne brzo. Ale nic nenadelame no. 

Offline letfenixa
10918 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 14:34

Keď som bola v maturitnom ročníku, tak PB viedla s Bratislavou v drogovej závislosti. V mojej triede to také nebolo, my sme boli mat-fyz, ale v jazykovej a spoločenskovednej, tí boli sfetovani hockedy. Spolužiaci chodievali v piatok večer piť od tých 16, ja nie, mňa nikto nepustil.

Offline letfenixa
10918 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 14:38
Reakce na continuity:

Potrefenáhusa to bylo to stejné, když se měnil ten systém přijímaček na střední. To je asi obranná reakce škol, aby jim z toho kolektivně nehrablo, jinak si to neumím vysvětlit. 

​no áno, snažíme sa, aby nám nepreplo z tých dokonalých ministerských zmien.

Teraz môžu študenti magisterského stupňa vyučovať. Tak máme kolegyňu, študentku Mat-Inf v 5.ročníku, ktorá normálne vyučuje, v 2.polroku si okrem toho vyučovania bude robiť výstupnú pedagogickú prax a zároveň nemôže absolvovať adpatacne vzdelávanie, lebo ešte nemá VŠ 2.stupňa.