Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 08:34

Pinot Noir To s tou Ríšovou školou je teda na prd :o( Snad to je jenom nějakej momentální záchvěv a zase se to zlepší A s Viktorem taky držím palce, ať najdete nějakou dobrou alternativu.

Gatita Jo, takhle když si člověk rozhodne pro jednu cestu, tak je to takové osvobozující. Tak ať se ukáže jako ta nejlepší možná

Online continuity
43309 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 10:16

Gatita

Čtu, co píšeš a bude to dobré. 

Téměř vždy je lepší udělat rozhodnuti a pak už nedumat nad tím, jestli někde neexistuje lepší možnost. většinou úplně stačí, když je ta vybraná cesta nějak schůdná a dovede člověka blíž k cili. stát na rozcestí a dumat, nikoho nikam neposune. Nerozhodnout nebo neudělat nic je taky volba (ta nejhorší). Takže z tohoto pohledu jste dobře udělali.

Držím palce, ať je záhy vidět nějaký pozitivní výsledek, to vždy hodně pomuze.

Online continuity
43309 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 10:28

Pinot Noir moc moc lituji a tlapkam je to hrozné. 

Kamarádka teď řešila šikanu na střední(!).  Nejdřív si dopisovala a mluvila jen s třídním, který to shazoval jako klučičí popichovani. A to bych řekla, že atmosféra ve třídě dorostla do stavu, že už to muselo vadit i škole (poničené vybavení ve třídě, ztrhané radiátory, žvýkací tabák naplivanej za kamny). Třídní s nima odmítal jezdit kamkoliv ven - na výlet, praxi, že si to musí nejdriv zasloužit. Potrestána celá třída kvůli třem studentům. 

Šílené, chvíli si říkala, že synovi bude za chvilku 18, tak to nechá být, ale nakonec se do toho ta kámoška opřela. pomohla  osobní návštěva u preventisty (každá státní škola ji má mít). Predtim byly v kopii těch emailu a nedelo se nic.

Řešila to navíc z pozice matky studenta, který je vzdy na pololetí na propadnutí, takze ji to ještě pokaždé omlatili o hlavu. Ale nakonec to fakt vyřešila - ti tři krasavci podmínečně vyloučení, trojky z chování a je konečně jakýsi klid. 

Online continuity
43309 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 10:30

Pinot Noir co sem tím elaboratem chtěla říct, zkus zjistit, jestli vaše škola, ač soukromá, taky někoho takového nemá - ten by to měl umět řešit. Vlastně stačila jedna přátelská schůzka, typu, jdu se poradit, co by se dalo dělat. Protože toto samo obvykle nevyšumi. 

Offline Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 10:32

Gatita mne prijde, ze ty skoly se na ty změny snaží nemyslet, my se včera byli podívat na jednom DOD a tam to paní učitelka, se kterou jsme se bavili, fakt neresila, rikala, ze se to furt meni, ze příslušný zaměstnanci k tomu chodi na školení, změnila se vláda, takze kdovíjak to dopadne....(no bohužel se to týká tohohle jednoho konkrétního ročníku deti, jinak to nikoho nezajímá 

dokonce se na různých školách rozchází i informace, do kdy musí být vyřešený odklad, my včera dostali papír s datem 31.kvetna, na jiný škole říkali 15.2....

naše spádová škola zatím datum zápisu nezveřejnila, však je to až za měsíc 

Online continuity
43309 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 10:40

Jinak teď úplně ztrácím iluze o středním školství. mluvila jsem teď hodně se šesti kamarádkami - několik večerů, takže jsme leccos proprali fakt důkladně. A teda na dvou prumyslovkách jede ve velkém kratom, jedni ho mají už i doma, dalšího kluka vezla rychla kvůli předávkování energetakem (byly za ten den dva, ne deset). 

Nějaké cigarety a alkohol vůbec nezmiňuji, to máme i na gymplech. Dítě přide opilé z maturitního večírku, že se nezvládne zout. 

Nejraději bych tu moji mladší dala na církevní gympl, ale je to přes hodinu cesty a mají tam fakt extra hnusné uniformy.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 10:41

Potrefenáhusa my máme zápis až v únoru

Ale souhlasím s tebou. U nás budoucí paní učitelka ani nevěděla, že mají mít ty asistenty. Ale ve školce jim dělají nějaké to portfolio, co s nimi půjde do školy. Paradoxně mi přijde, že naše školka je na to připravená velmi dobře, přitom pro školky jsou ty změny malé.

Online continuity
43309 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 10:48

Potrefenáhusa to bylo to stejné, když se měnil ten systém přijímaček na střední. To je asi obranná reakce škol, aby jim z toho kolektivně nehrablo, jinak si to neumím vysvětlit. 

Nám letos řekli: uděláme v lednu schůzku a tam vám vše řekněme - dřív to nemá ani cenu (přihlášky se podávají od 1-20.2). A to je teď situace vcelku přehledná - zažila jsem přijímací řízení za COVIDu, i první Dipsy a to byl teprve chaos. 

Jediné, co může člověk udělat, si nějak předem promyslet ty varianty a být pak připravený, protože pak už opravdu není moc času na nějaké rozjímání.

Online brrr
12374 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 10:57

continuityU staršího je ve třídě na osmiletém gymplu 30 dětí (15/15) a z toho se čtyři! holky řezaly (nevím, jak teď). Všechny s tím přišly už ze základky. Loni dvě skončily dlouhodobě na psychiatrii, letos ta jedna přešla zpátky do devítky.

Furt čekám, až se objeví alkoholy, energeťáky, kratomy... tam to v našem případě trochu tlumí ten basket a tréninky čtyřikrát týdně. No, ale už jim zatrhli poker o peníze, prý budou mít na to konto přednášku o gamblinku.

Online continuity
43309 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 11:06

brrr no tak ten jeden, co měl kratom doma, hrál závodně fotbal - on totiž v malých dávkách nakopává, podobně jak kokain. To stejné ty energetaky, dítě nemá sílu se soustředit, tak to vyřeší takto. 

A to jsem zapomněla, dcery spolužačka byla měsíc v nemocnici s anorexií, ale ta si to taky přinesla už že základky. 

Offline Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 11:12

Evaeva zápisy jsou mezi 15.lednem a 15.unorem

Offline Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 11:17

continuity ja se začínám smiřovat už i s tou naší zakladkou, protože ty možnosti tady jsou prostě omezený a najít nějaký klady (zatím teda kromě vzdálenosti nic moc nenacházím)

ale všude strihaj ušima, kdyz slyšej, ze mame potencialne odkladový dite, vcera pani učitelka říkala, ze zaplatbuh za kazdyho sedmiletyho prvňáka 

(krom skolky, tam se to snazi lifrovat do skoly, neprekvapive) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 11:24

Potrefenáhusa no a to jsou ještě dva měsíce 

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 11:38

continuity to ti prijde jine nez driv? Ano zmenilo se spektrum navykovych latek. Ale na mem gxmplu kourila polovina tridy, alkohol tekl proudem, kluci si nosili rum s kolou do odpoledni vyuky a casto chodili do skoly rovnou z hospody, takoveho pajzlu u Bulovky. Skolni pobyty jsme meli tradicne u Machace a chlastali jsme vsichni. Hojne jela mezi spoluzaky marihuana. Z me osobni skupinky kamradek jedna mela PPP a deprese, dalsi byla hospitalizovana s depresemi i v lecebne a treti se pokusila v maturitnim rocniku o sebevrazdu. Vlastne jen ja jsem prosla skolou relativne v poradku (no a ted ty AD beru asi dva mesice a mela jsem s tim zacit uz davno, boze to je uleva). Tim elaboratem chci jen rict, ze se ted spis o psychickych problemech vic mluvi a ze se u dospivajicich zmenilo spektrum tech zavislosti. Alkohol uz zdaleka tolik netahne, stejne jako "bezna" marihuana. 

Offline Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 11:46

Evaeva Jj, času dost

Online brrr
12374 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 11:48

Jos To mě děsí nejvíc. Staršímu bude teď patnáct a vím, co jsme v tomhle věku prováděli.

Souhlasím s Tebou, že se mění druh závislosti. Co znám středoškoláky, tak Ti skoro nepijou.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 11:51

Potrefenáhusa na odklad samozřejmě ne, ale jinak mi to přijde ještě daleko. Mně docela komplikují život ty akce pro předškoláky, klidně bych je nechala až po vánocích, nějak nevím, co dřív 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 11:52

Jos ježiš, tak to my byli hodná třída. Pár lidí kouřilo, samozřejmě jsme trochu chlastali, sem tam.si někdo dal marjánu, ale určitě ne většina. Akorát jeden spolužák to tenkrát nezvládl, teď je z něj peer konzultant. Ale taky si myslím, že je to dnes podobné, akorát jiné závislosti 

Online continuity
43309 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 11:56

Jos

No me to teda jiné přijde, ale já chodila na střední na Slovensku. Je pravda, že tady mi kultura vůči alkoholu u mladistvých přijde o hodně tolerantnější. Někdy nestačím koukat, co rodiče dětem dovolí. Neumím si představit, že bych se "zpila do němoty" a moji rodiče by nad tím mávli rukou. 

Na školních akcích se něco málo vypilo, ale rozhodně se nenosil alkohol do školy a ani jsme nechodili po škole hromadně do hospody. Řešilo se kouření, ale to bylo tehdy možné od 16 a nakonec se vyhradila pro studenty kuřárna. Tráva jela ve větší míře možná v Bratislavě.

O pokud mluvíme o změněnem spektru těch návykových látek - asi bych to úplně nezlehčovala, protože se docela spolehlivě ví, že i blbá tráva může nějakou psychickou nerovnováhu upustit, pokud má k tomu člověk sklony. Co to dělá s mozkem člověka, který se zrovna dost bouřlivé vyvíjí a přestavuje, radši nemluvit.

Na kratom nemáme studie, ale lepší to nebude.  

Takže za mě je to nadále alarmující.

Offline Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 30. listopadu 2025 11:57
Reakce na Evaeva:

Mně docela komplikují život ty akce pro předškoláky, klidně bych je nechala až po vánocích, nějak nevím, co dřív 

​třeba ktery?