Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Myrtila
5368 příspěvků moje polička 01. prosince 2025 15:11

Zrovna včera jsme si s manželem vysvětlovali, co všechno pro mě znamená to, když chce odjet na několik dní k oběma rodičům hned 25.12. dopoledne na první spánek mimina. 

Offline Pinot Noir
29965 příspěvků moje polička 01. prosince 2025 15:19

Evaeva přiznám se, že to pyžamo nechávám v pátek ve školce v šatně a v pondělí si ho zase vezme do třídy, domů ho beru až po dvou, nebo třech týdnech. Viktorův největší výkon jsou tři spaní za týden a je to spíš výjimka, obvykle to vyjde jen dvakrát, bych se vyprdla to pořád přenášet tam a zpátky.

Offline Karja
44793 příspěvků moje polička 01. prosince 2025 15:22

Myrtila no, ta představa.....Ale tak von to všechno dá do auta, že jo, takže co řešíš, on to tam naloží přece před odjezdem.

Offline Myrtila
5368 příspěvků moje polička 01. prosince 2025 15:34

Karja no naloží, to nemohu říct

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. prosince 2025 15:53

Myrtila u nás nákládám já

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. prosince 2025 15:54

Pinot Noir jo, taky už jsem to tak začala dělat. U staršího mi ho vraceli až po několika týdnech. Mladší tam je dvě odpoledne, ale jednou z toho má školkový kroužek tak, že spaní nestíhá.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. prosince 2025 15:56

Myrtila a to toho muž ještě docela dost zastane. Ráno jde celé za ním, svačiny do školy taky, synovu logopedii taky řeší jen on. Ale na mně leží všechny změny oproti normálu a jejich organizace a většina vánočního zařizování.

Offline Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 01. prosince 2025 16:09

Buďte v klidu, náš tatínek právě zapomněl malý dítě vyzvednout ve skolce

Offline letfenixa
10918 příspěvků moje polička 01. prosince 2025 16:14
Reakce na Myrtila:

Karja Evaeva Snad každý den si na ten fejeton vzpomenu

Kdybych měla manželku

​to je nádherné!

Práve včera som mužovi hovorila, aké je to super, že vystupim z auta a neriešim vyberanie dieťaťa z autosedačky, neriešim, či vbehne pod auto (trošku riešim), sám vystúpi/nastúpi, zapáše sa/odpáše, dvere otvorí/zatvorí. Myslím si ale, že mi muž vôbec nerozumel.

Offline letfenixa
10918 příspěvků moje polička 01. prosince 2025 16:15

Potrefenáhusa tak ale vy máte až 2 deti v 2 rôznych škôlkach! Kto si to má všetko pamätať!

Offline Myrtila
5368 příspěvků moje polička 01. prosince 2025 16:15

Evaeva A kdo u vás balí?
Muž toho taky spoustu zastane, na to si vůbec nemůžu stěžovat, ale zrovna na Vánoce se sejde to, co při momentálním nastavení řeším běžně jenom já, s milionem dalších věcí kolem Vánoc, ale hlavně při normálním provozu a odjezdu ráno mám den předem sbaleno, ještě další den předem vypráno, a to dohromady se štědrým dnem prostě nedám. A k tomu jenom dodám, že zvykem v jeho rodině je se toho 25.12. sejít u babičky, což je pro nás ke skoro dvouhodinové cestě další dvouhodinová zajížďka, což zase přišlo na přetřes, že kdy se teda za tou babičkou stavíme. Já nevím, včera byly asi nějaké skvrny na slunci. 

Potrefenáhusa To se aspoň jednou stane snad v každé rodině

Offline Myrtila
5368 příspěvků moje polička 01. prosince 2025 16:15

letfenixa Přepošli mu ten fejeton

Offline Kokoska
35088 příspěvků moje polička 01. prosince 2025 16:26

U nas jsou 3 ze 4 vnoucat nemocne. Dva, co jsou sourozenci, cely den stridave blijou a chrli krev z nosu. Mela jsem dneska hlidat, ale dcera rano volala, at tam ani nelezu, abych neco nechytla, noc pry byla taky vyzivna. Myslim, ze tam by se manzelka taky uplatnila.

Offline continuity
43302 příspěvků moje polička 01. prosince 2025 16:30
Reakce na Myrtila:

Karja Evaeva Snad každý den si na ten fejeton vzpomenu

Kdybych měla manželku

​Prosím vás, co znamená, když si nepamatuji jméno vlastního zubaře? Máme za deset let asi šestého - nechce se mi to ani počítat. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. prosince 2025 16:40

Potrefenáhusa to se musí jednou stát každému správnému rodiči

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. prosince 2025 16:41

continuity jestli víš kam jít/jak to zjistit, tak nic

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. prosince 2025 16:43

Myrtila no, já před lety vytvořila seznam, od té doby muž dokáže sbalit dost věcí.

Ale vůbec se s tebou nepřu, 25. ráno bych nejspíš nikam nejela. Pokud tam máte být víc dní, tak jet na druhý spánek mi přijde optimální. Přemýšlím, kdy jsme jeli ke tchánům s mimiňákem. Už nevím, ale pamatuju si tu tašku jak na týden, jak furt blil. Byli jsme tam jednu noc

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. prosince 2025 16:46

letfenixa u nás muž poutá dvě ze tří dětí, ten třetí to zvládne většinou sám. On fakt dělá dost věcí, ale bohužel ty, co se pořád opakují a nemusí se na ně nijak zvlášť myslet. Zrovna nedávno jsme na toto téma měli výměnu názorů, což se u nás moc často nestává.

Offline continuity
43302 příspěvků moje polička 01. prosince 2025 16:50

Evaeva

mě totiž přijde pamatovat si jména lékařů, které vidím ideálně jednou za rok/několik let úplně kontraproduktivní. 

Já nic nezjišťuji, přijdu na tu polikliniku a zeptám se na recepci. Mám tam teď termíny ke třem lékařům a druhou hygienistku v průběhu roku, většinu těch jmen jsem jenom slyšela (potřebuji to vidět napsané) a to jsou jen moje zuby. By me z toho mrsklo to nosit v hlavě. 

První pravidlo time managementu je: všechno, co můžu, si psát. 

Když to člověk nosí v hlavě, hrozně to ten mozek zaměstnává. 

Offline letfenixa
10918 příspěvků moje polička 01. prosince 2025 17:06

continuity dobre vieš, že je to nadsazka. Podstatné je vedieť, kam ísť. 

Za tie roky som zažila nie jedného otca sediaceho v nesprávnej triede na rodičku.