Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Tabea
8192 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 22:57

continuity jsem zvědavá, co úlovku na fotopasti budou ráno říkat.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 22:57

Tady mladší dítě ještě nespí já chci spát už dávno, ale čekám, až bude možné tu punčochu naplnit

Offline Tabea
8192 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 23:01

Mohučanka u nás usli před půl hodinou, tak jsem hned vyrazila. Sice budu vzhůru i v noci, ale nechtěla jsem riskovat, kdyby náhodou jednou ne. Držím palce, ať vydržíš dýl, než robátko.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. prosince 2025 23:02

Tabea tohle je strašně zajímavý. Kluci potkají za ten týden asi 4 mikulášské skupiny, od mala jim říkáme, že to všechno jsou převlečení lidé... Ale stejně si myslím, že ten, co nechává věci u nás za dveřmi, je pravý

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. prosince 2025 23:03

Mohučanka Tabea u vás to dávají až takhle v noci, jo? A jak to děláte, když je potom normální všední den?

Offline Tabea
8192 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 23:09

Evaeva tady po venku žádní Mikuláši nechodí. Akorát byl dneska jeden ve škole, "ale ten byl, mami, fejk, byla vidět pod bradou gumička od vousů". Když je 6.12. školní den, tak si to rozbalí ráno před školou.
Sakra, já tam nedala všechno!
Tak teď se buď oblíknu černě a budu se plazit po zemi, nebo vymažu to video a pustím nahrávání znova.  

Online continuity
43283 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 23:10

Evaeva na Slovensku se to dává vždy v noci. 

Tento zvyk jsem importovala, protože mi přijde lepší, když si děti večer vyčistí boty než se natahovat s nějakým priopilym čertem a Mikulášem. 

Když je všední den, tak je alespoň jeden den jednodušší vstávání do tmy. O když teď už to trochu řeší ty kalendáře. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. prosince 2025 23:10

Gatita no jo, ale nemůžeš pořád něco přidávat, musíš někde i ubrat. Nikdo nechce zrušit výuku pravopisu, ale nějaká debata o tom, co považovat za standart nebo nutné minimum by se vést měla.

U té chemie bude kromě rozsahu problém i v tom, jak se učí. Jako u všeho. Taky jsem se s ní trápila, výuka bylo skoro samé memorování. My jí měli taky minimálně šest, možná i sedm let. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. prosince 2025 23:15

Tabea ne po venku, kluci byli na mikulášské u muže v práci, mají ve škole. Ve školce dokonce dvakrát (jednou je to akce s rodiči) a dnes jsme byli ještě na jedné akci.

continuity k nám domů žádní nechodí, dáváme to za dveře nebo na balkón, přiopilí už vůbec, to už se snad nedělá, že by jim někdo nalíval. Ten slovenský zvyk znám.

Ranní vybalování ve všední den si neumím u nás představit, my jsme rádi, že se vypravíme (teda oni jsou rádi, já se snažím spát ). Že by je to donutilo vstát, si nemyslím, zas tak moc se netěší. 

Offline Tabea
8192 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 23:22

Evaeva dcera měla minulý týden vystoupení pro rodiče s gymnastikou. Tak tam taky přišel Mikuláš. Děti hned hlásily moderátorce akce, že nemá správný boty, ale tenisky. Moderátorka hned pohotově poděkovala Mikuláši, že si do tělocvičny obul tenisky, aby černýma botama nepočmáral podlahu.

Offline Tabea
8192 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 23:23

Evaeva a kdy jim to za ty dveře dáte? Když jsou ve skol(c)e?

Online continuity
43283 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 23:23

Evaeva

tak před deseti dvanácti lety, kdy to bylo relevantní u nás, ti čerti chodili všelijaci. Takže se čistily boty. 

Tabeamáš to opravdu promakane

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. prosince 2025 23:25

Tabea

Mladší ve školce normálně poznal paní učitelky. Já jim vždycky říkala, že je to hra, že ti jsou normální lidé. Ale evidentně existují i nějací opravdoví

Online continuity
43283 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 23:26

A dcera dnes delala ve škole malkáčům anděla, ještě si na to nakaderila vlasy.

A já nemám jedinou fotku. Prý ji fotila spolužačka na svůj mobil a nějaké učitelky,ale nemám psát třídní, že ta je stejně nemá. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. prosince 2025 23:27

continuity no ale je na tobě, koho pozveš domů, ne? Před deseti lety k nám chodili ségřiny kamarádi 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. prosince 2025 23:32

Tabea záleží. Když někam jdeme, tak to tam dá muž než se vrátíme. Nebo to tam strčí, třeba když jde z práce a pak musí někdo nenápadně zazvonit. Nebo to dáme den předem na balkón a já pak večer "potřebuju" něco na balkoně a "najdu' to tam... Když jsou ve školce by to bylo moc brzy, musí přece přijít až jakoby 6.12., takže po setmění.

Btw všímáte si, že Češi mají všechno napřed? Mikuláše i vánoční dárky. Jsme nedočkaví

Online dzizisketa
9005 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 23:48

Já spoléhám na to, že když mají děti Mikuláše v institucích a dalšího potkáme v průvodu v parku, že já už jim nic chystat nemusím

Adventní kalendář dostali od Ježíška výměnou za dopisy.

Online dzizisketa
9005 příspěvků moje polička 05. prosince 2025 23:49

Evaeva 

To není napřed,to je naopak starobylé vnímání času - nový den začíná po setmění. Jako to mají Židé.

Offline Garfie
28597 příspěvků moje polička 06. prosince 2025 01:42

continuity Čeština k tomu zjednodušování taky směřuje, i když pomalu. Ale musím říct, že třeba to slavné psaní velkých písmen v názvech ulic je teď třeba jednodušší, ne jak jsme se to učili my, ale pro mě nelogické a i když vím, jak to má být správě, tak mi to často úplně nejde přes prsty.

Evaeva Máš pravdu! Takhle mě nikdy nenapadlo se na to podívat! Ale třeba teď jsme ve španělštině probírali data a někdo tam odpověděl, že Vánoce jsou 25. prosince a já se úplně ježila....

Offline Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 06. prosince 2025 04:01

U nás se dává Mikuláš za okno v podvečer, meli jsme to moc hezky naplánovaný a připraveny....a starší vecer odpadla s horečkou, ve středu dobrala po deseti dnech atb, na kontrole u doktorky jsme byli ve čtvrtek

tak to na ně za tím oknem čeká na ráno 

s tim slavením všeho v předvečer je to jak lise dzizisketa