Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 06. prosince 2025 04:02

Garfie ja ty ulice bojkotuji a píšu je postaru, je to sice jednodušší, ale nedává to smysl a vypadá to hrozne 

Offline Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 06. prosince 2025 04:04
Reakce na continuity:

Evaeva na Slovensku se to dává vždy v noci. 

Tento zvyk jsem importovala, protože mi přijde lepší, když si děti večer vyčistí boty než se natahovat s nějakým priopilym čertem a Mikulášem. 

​co znamena to čištění bot?

Offline Garfie
28597 příspěvků moje polička 06. prosince 2025 04:05
Offline Tabea
8192 příspěvků moje polička 06. prosince 2025 06:57
Reakce na Potrefenáhusa:

​co znamena to čištění bot?

​že vyčistí boty, aby do nich Mikuláš mohl nadělit. Tady se to tak taky dělá. Taky se chystá Mikuláši trochu mléka a kousek cukroví, aby se posilnil. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. prosince 2025 07:26

dzizisketa jo, já vím

Ale proč začíná nový den tmou? Já bych logicky čekala, že rozedněním 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. prosince 2025 07:27

Potrefenáhusa na co měla ty atb? Chudák malá teda

Offline Potrefenáhusa
38940 příspěvků moje polička 06. prosince 2025 08:03

Tabea jo takhle . U nás nosil žáky do boty, alw měli jsme na to takový malý plastový botičky, ne do vlastních 

Evaeva na anginu, vcera ale zas plakala, ze ji boli v krku 

Offline Pinot Noir
29962 příspěvků moje polička 06. prosince 2025 08:05

Já jsem Herodes, u nás Mikuláš není vůbec. Bývá ve školce, ale protože jsme všichni doma nemocní, byl tentokrát úplně zatajen.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. prosince 2025 08:28

Potrefenáhusa ach jo. No to vypadá na druhé kolo 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. prosince 2025 08:29

Pinot Noir u nás nejvíc práce udělá moje mamka. Ale nechápu, jak to dokážeš zatajit? To by u kluků neprošlo 

Offline letfenixa
10916 příspěvků moje polička 06. prosince 2025 08:46

V detstve nám Mikuláš nosil balíček do vycistenych ciziem v predvečer, 5. 12. Roky som to nevedela odhaliť. Čižmy za dverami, zazvonil bytový zvonček a keď sme otvorili dvere, nikde nikto a v cizmach balíčky. Až fakt neskoro som si uvedomila, že tie balíčky tam dávala suseda, a zazvonila a zavrela dvere.

Offline Pinot Noir
29962 příspěvků moje polička 06. prosince 2025 09:08

Evaeva no jsme od úterý všichni doma, nebylo třeba nic zatajovat. A i tak, naposledy jsem dávala "mikuláše" na okno, když byly Ríšovi tak čtyři. Pak jsem to přestala dělat. Nic neočekávají, není, co by nemělo projít.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. prosince 2025 09:10

Pinot Noir no udělat něco ve čtyřech, tak to syn očekává do teď evidentně jiný tým 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 06. prosince 2025 09:38

Evaeva dcera má i svůj diář, primárně teda jako úkolníček, ale přesně ví, který významný den kdy je.

Jinak když vyjde 6.12. na všední den, tak si to normálně rozbalí ráno, to ony rády vstanou, když mají proč. Taky máme ty punčochy relativně malé.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. prosince 2025 09:40

Mohučanka no jo, kluci vybalují 5 pytlíčků z advenťáku, včera to vyšlo tak, že skládali lego, dostali betlém k albi tužce, něco málo od nás a ještě menší tašku od druhé babičky. Myslím, že by to bylo krušné ráno

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 06. prosince 2025 09:44

Evaeva advenťák nosí naštěstí Mikuláš už 5. večer, taky máme lego. Včera jsem přemýšlela nad tím, že to nemá žádnou logiku, že Mikuláš přijde večer a pak ještě v noci plní punčochu, chudák. (Chudák já!) Ale jako dítě mě to nenapadlo a holky taky ne.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. prosince 2025 09:45

Mohučanka oni nemají lego kalendář, ale zrovna včera si každý rozbalil ten jediný balíček, kde měli to mini lego za body z Alberta. Otázka, jestli náhodou

To máte dobrý, když k vám chodí Mikuláš dvakrát

Offline Gatita
8656 příspěvků moje polička 06. prosince 2025 10:01

U nás jsou vždycky velký očekávání. Třeba měsíc předem poslouchám:,,Kdy bude Halloween? Já se tak těším na Halloween!" Mikuláš to samé. Já jsem z toho vždycky rozpačitá, protože netuším, co se očekává:) Na ty dušičky dlabeme dýni, jinak nic. Na Mikuláše dávám za okno malý balíček, kde je třeba 1 sladkost, kterou mají radi, a pár mandarinek. Nikoho to nevytrhne, ale jim se to fakt libi. Některé roky jdem na nějakou mikulášskou akci, ale to už musí být něco extra, aby se nám tam chtělo, protože si myslím, že saturovaní musejí být kluci ze školky, školy. Prijde mi to pak moc - Mikuláš ve školce, Mikuláš na kroužku, punčocha doma, balíček u jedné babičky, balíček u druhé babičky, to mi přijde asi nejhorší, ti příbuzní, co se utrhnou ze řetězu .Ale letos jsem zrovna šla s menším synem na místní akci, která je taková komorní, milá a vymazlená, v krásném prostředí kolem místního kostela. Synovi je 5, tak myslím, že letos to bylo naposledy, za rok už to nebude mít to správné kouzlo. 

Offline brrr
12372 příspěvků moje polička 06. prosince 2025 10:05

Kdyby někdo nevěděl, kam s dětmi, dneska se otvírá Muzeum.hl. města Prahy s novou interaktivní expozicí, která vychází z Langweilova modelu.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. prosince 2025 10:32

brrr my jdeme zítra!

Ale vstup do muzea je zdarma tři měsíce, kdyby někdo nechtěl mezi davy