Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Lamicka
14206 příspěvků moje polička 13. prosince 2025 14:49

continuity nase mladsi dite ulehlo rano s teplotou a jen spi. Bala jsem se toho, ve skole pulka deti nemocnych, tento tyden jsme kazdy den nekoho posilaly domu. Rano v pohode, o druhe hodine uz jsem volala rodice. Ma to rychly nastup. 

Offline continuity
43279 příspěvků moje polička 13. prosince 2025 14:52

Lamickateď je už celkem v pohodě, nějak se nemůžu rozhodnout jestli je to chřipka nebo únava/stres. 

Offline JankaM
3111 příspěvků moje polička 13. prosince 2025 16:54

Prosím vás co Vaši muži dělají za společnou aktivitu se synky? Sambo se v poslední době dal na domácí zvedání činek, jinak běhá a čte, což pro devitileteho kluka není moc atraktivní. Ráda bych aby měli něco společného klučičího, ale nějak se nepotkávají v zájmech a asi i ochotě se přizpůsobit. Ještě dřív modelařil, ale to byla vždy dlouhá příprava, chvilka broušení, lepení a dlouhé schnutí, takže žádný viditelný výsledek, nic pro malé dítě. Pak se diví, že synek touží po lesku na rty a chození do dmka, když to vidí u starši sestry. Teď synka chytlo bruslení, přes advent máme na náměstí kluziště a dostupný zimní stadion, tak se s ním snažím chodít co nejvíc, ale sambo nebruslí, tak chodím s oběma sama. Právě je to podle mě škoda, bude to už jen pár roků a děti už nebudou mít zájem .

Offline Karja
44788 příspěvků moje polička 13. prosince 2025 17:00

JankaM Podle mě to nevymyslis ty a nevymysli to ani nikdo tady. To musí vymyslet tvůj muž. Já jsem na jednu stranu ráda, že nemáme kluka, neumím si představit svého muže jak ho vozí na tréninky třeba a půlku víkendu prostoji u lajny, tak jak to vidím v okolí. On by to nedělal, vlastne tema holkama se mu v tomhle dost ulevilo..... Tak můžou spolu jezdit třeba na kole, chodit plavat, kopat mičudou, s dalekohledem do prirody... Já myslím, že ty děti dělají ledacos, když je k tomu ten dospělák pozve. 

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 13. prosince 2025 17:03

continuity ty testy sou dost spolehlivy, je tam rev, obe chripky a covid. Kazdopadne i s ockovanim jedu tedka 4. Den a je to nepekny.

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. prosince 2025 17:44

JankaM synkovi je pet a s tatou celkem kuti. Neco ruzne v dilne, na zahrade, treba u kraliku ci dreva.  Muz ma ctyrkolku a jezdi asi 100m z garaze pro drevo, tak to jezdi s nim a pak si na zahrade kopou s micem. Jinak spolu od mala jezdi na kolo. Nejdriv v privesu, ted maly i normalne slape. A posledni rok dva taha kluka i na myslivecke schuze a brigady sem tam....Nekdy z muze trochu rostu, ted mu treba koupil u umeleckeho kovare detskou sekeru. Tak to zatim neni uplne na poradu dne, ale asi spoustu veci nevim a nevidim. A minuly tyden byl muz na zabijacce a synek jim tam trosku pomahal a bylo videt, ze zajem ma. U nas by zas trpela asi holka. Muz je takovy kapku samorost, co vyrostl na statku na samote. Bavi ho pocitace, myslivost, kuteni, delani dreva. Treba na te vesnici je rozhodne stastnejsi nez ja mestska holka. 

Offline Lamicka
14206 příspěvků moje polička 13. prosince 2025 18:04

continuity od pár lidí ze školy vím, že chřipku neměli,  jen hnusnou virózu. Snad to bude rychle dobré. 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 13. prosince 2025 18:07

JankaM Syn je mladší, ale zatím tatínkovi dělá dozor při kutění a hraje s ním deskovky. Totéž teda s mužem dělá i dcera (se kterou teda muž chodí i bruslit a běhat zatímco ona jede na kole) takže bych neřekla, že je cokoli z toho vyloženě klučičího. Když muž rád čte, tak co třeba že by společně chodili do knihovny? Ani pak nemusí číst to samé ;o)

Offline Lamicka
14206 příspěvků moje polička 13. prosince 2025 18:10

JankaM synovi je 11 a uz dlouho s nim muj muz chodi na kolo, obcas neco kuti na chalupe, jezdi na velke nakupy (zni to jako blbost, ale myslim, ze i to je cas, kdy jsou spolu a na necem se domlouvaji a koordinuji se) a ted nove spolu doma fajti (od slova fight). Proste syn zaveli: jdeme fajtit a treba 20 minut se pretahuji, zaklekavaji a tak, proste se v dobrem perou. Ja to nesnasim, ale kdyz vidim, jak jsou spokojeni a vysmati, tak je nechavam

Offline Pinot Noir
29961 příspěvků moje polička 13. prosince 2025 18:25

Lamicka fajtění jede i u nás, buď kluci spolu, nebo starší s tatínkem.

JankaM jinak spolu jezdí na motokáry, muž bere kluky do těch trampolínových a spol. center, to už odmalička byla jeho aktivita, jen se s věkem mění typ zábavních parků. Občas běhají, sem tam jede R. s tátou do posilovny a do sauny. Muž tam chodí denně, syna bere, kdykoliv o to projeví zájem. V létě spolu chodili do bazénu, jako do vlastního, já nemám tolik času, oni tam byli denně, naučil ho plavat. No a cokoliv počítačového a virtuálního, to je mužova starost, hraje s klukama občas i ten Roblox.

Offline brrr
12372 příspěvků moje polička 13. prosince 2025 18:59

JankaM U nás nemají nemají žádnou pravidelnou klučičí společnou aktivitu, v létě kolo, občas je vyšlu samotné na víkend za druhými prarodiči. Ale ted asi dostane starší boty na běžky, tak to budou moct společně, muž běžkuje rád a já to docela nesnáším.

Ale třeba baskety s nimi obrážím já, muž dost se sebezapřením, děsně ho ten sport nebaví.

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 13. prosince 2025 19:49

Malenge jestli se nepletu, tak tobě jsem slíbila dát vědět, jaký je vývoj s místní základkou.

Takže na program zastupitelstva se to nedostalo, protože se řešil metropolitní plán. Škola využila toho, že nakonec odešlé prvňáky vzala stejná základka, kam shodou okolností chodí starší sourozenci 2 z nich, takže ten jejich odchod veřejně (např. na DOD) prezentuje jako, že rodiče jen prostě chtěli mít obě děti na stejné škole. Až na to, že další z těch dětí staršího sourozence nemá a i ostatní intenzivně hledali skoro jakoukoliv školu a tohle berou jen jako příjemný bonus. A já se teď bojím, že obec brzo vyhoví novému školskému zákonu a sloučí místní ZŠ a MŠ (ta "kupodivu" nouzi o děti nemá, ale bohužel kapacitu 180 žáků nemá), protože se ví, které vedení by tam nechali.

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 13. prosince 2025 19:55

stes tak to by se mu mohl libit Kulisak nebo ty spici kralovny? 

Offline continuity
43279 příspěvků moje polička 13. prosince 2025 20:01

711990 Lamickadíky, zatím to vypadá jako plány poplach, dítě normálně vecerelo, rizoto, takové spíš na vodě, ale bez problémů. 

Offline Gatita
8656 příspěvků moje polička 13. prosince 2025 20:19

JankaM

Muž rád jezdil na kole, tak brával syna s sebou. Ale nějak vyhořel a už nikam nejezdi, na mladšího syna se tak vůbec nedostalo. Ale když něco kutí kolem domu, nechá kluky "pomáhat", a občas s nima staví lego, vyrábí jim z technicu roboty a různá hejblatka, na což já nemám buňky ani chuť se to učit. Asi ti neporadím, každá rodina to má jinak. My musíme kluky separovat, máme doma hrozne dusno, pořád se rvou, tak si je často rozdělujeme a prijde mi fajn, že se dostane na každého i cas s tatinkem. Kdyz je to 1:1, tak ani nevadi, ze nemaji program, casto prave neco vrtají doma a jak kolem nepoletuji pěsti a vyražené zuby toho druheho, tak je to hezky strávený cas. 
Pokud ti jde o mužské vzory, tak jsem vypozorovala, ze kluky víc baví kroužky, které vede nejaky chlap, trener, instruktor... tak to by byla treba moznost?

Offline Malenge
4846 příspěvků moje polička 13. prosince 2025 20:31

Anema no, ti starší sourozenci se tam jako výmluva hodi velmi dobře, to bych jako rodič uchazeče brala jako zcela logický důvod a vůbec by mě nenapadlo pátrat.

Je to fakt hrozne, když je někde takhle nemožné vedení a odnáší to děti

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2025 20:57

JankaM muž s nimi spíš tak jako je než, že by měli nějakou vyloženě svoji aktivitu. To spíš dělám já. Pomáhají mu, když dělá cokoliv s nářadím, hrají si s legem, deskovky, když je prostor. Starší občas zkouší nějaké programování, tak to je vyloženě na mužovi. Jak jsou starší, tak obstojně lyžují, jezdí na kole, ale to je spíš rodinná záležitost. Ráno vodí syna do školky, tak to je taková jejich chvíle. A ještě jim vypráví, to já vůbec neumím.

Pinot Noir tak tohle praní u nás všem zabírá tak 80% společného času, tady je pořád někdo v sobě

Offline Aranel
6647 příspěvků moje polička 13. prosince 2025 21:09

Zuzuli 7. měsíc, máš to odhadnutý!!

Offline Garfie
28597 příspěvků moje polička 14. prosince 2025 01:03

JankaM Já bych mu to takhle ve vhodnou chvíli nadnesla (jako muži), že už prostě nemá moc času a měl by na tom pracovat cíleně. I když oni ti chlapi si kolikrát k sobě najdou cestu právě později. Můj muž syna vždycky zapojuje do takových těch chlapských prací, něco opravit a podobně...teď je pojí počítače, tak ani jedno není ideál (z mého pohledu teda, haha). Když k nám ještě jezdíval poloviční synek na víkend nebo na prázdniny, taky to vlastně bylo hlavně na mě a to jsem teda bývala fakt rozmrzelá, nevadilo mi s ním trávit čas, ale přišlo mi, že tehdy echt by ho měli trávit spolu (syn bydlel 200 kilometrů daleko, takže na denní bázi se fakt nepotkávali). 

Jinak já myslím, že stačí, aby je vzal na výlet, prostě něco bez tebe, vůbec to nemusí být "mužský koníček", víš jak to myslím. I blbé "jít do kina", kdy spolu teda nemusí mluvit, ale je to nějaké vypadnutí ze všedního dne, je fajn. 

Offline stes
9327 příspěvků moje polička 14. prosince 2025 06:29

MPLee dekuju...nemám právě ani páru, co existuje. Tak jsem to našla,to je pro starší.