My máme už příští týden zápis do školy, nějak mi tato informace zveřejněná před Vánoci unikla, tak to říkám doma sambovi, že už to je zápis, tak mi nějak proběhlo hlavou, co jak dítě připravit ted ten týden, že jsme to přes ty Vánoce prokoučovaly....a on mi na to odpověděl "a jo, tam vlastně musíš dojít něco podepsat". Tomu říkám čistá hlava, že. Takže jsem poprosila starší, jestli by pro jistotu nemohla s tou mladší procvičit nějakou básničku, protože se mnou nechce nic dělat., nalistovaly si Žáčka, vybraly si, co si jakžtakž pamatuje už trochu a společně to dělaly. To je jediná moje cesta tohle.
Vše o těhotenství a dětech
Karja no ale sambo má pravdu ![]()
Karja to dítě tam ani nemusí být, nijak kluky na zápis nepřipravuju.
Edit: ale včera jsem taky dělala inventuru papírů, co a na kdy potřebuju, co se kam nese, kde se přihlásit elektronicky, kam papíry poslat, kam donést. Tři školy a každá má úplně jiný systém a jiné požadavky. ![]()
Karja Já taky využívám starší, když chci mladšího něco naučit. Kupodivu je ségra větší pedagogická autorita než rodič
ale zápis je jenom formalita, tak se nestresuj a pošli tam s dcerou samba.
Pinot Noir taky nic netrénujeme. On by se ani nenechal![]()
Evaeva A Viktor by, byť dokonale natrénovaný, cizímu člověku stejně neodpověděl.
K lidem, co druhým kecaji do výchovy. Včera jsem dočetla rozhovor s Adamem Dolníkem, což býval vyjednavač v situacích, kdy někde někoho unesli kvůli výkupnému. Má za sebou víc než stovku případů. Začátek probihal tak, že když byl ve firmě na prvním místě v pořadníku, po telefonátu popadl tašku, zavolal si pro letenku a odletěl prvním možným spojem někam do Afriky, aby tam byl co nejdřív.
Nedavno s tím seknul. Sleduji ho i na LinkedIn a před Vánoci dal příspěvek, že se těší po dlouhé době na Vánoce, které stráví s jistotou s rodinou. A nejaky rozumbrada mu pod to napsal, že vidět, že mu na té rodině vůbec nezáleží, protože kdyby záleželo, tak to přeci nedělá.
Takže bych byla v klidu, dobré rady se týkají nejenom nejistých žen na mateřské, tito lidé, co nejlíp ví, jak mají žít ti ostatní, jsou napříč společností.
Zápisy svých dětí si vůbec nepamatuji. Podle mě tam byl tatínek.
Garfiechudák kluk. Na druhou stranu, u nás si tento bič na sebe plete mladší. Vymyslí si ještě k tomu takové fakt debilní cíle, třeba mít z nějakého předmětu průměr známek 1.0. Nevím vůbec, kde to bere. ja jsem na přišla čistou náhodou tak, že jsem jí říkala, že nemusí být nervózní před tou písemkou, protože i když ji zkazí, s osmi jedničkami v řadě to nebude vadit. A dítě na to, že si přeci nepokazí ten čistej průměr. ![]()
Blbý bylo, že nás dlouho perovala i psycholožka, ke které dochází. Asi po půl roce konečně pochopila, že si to dělá hlavně sama.
Ted s prijimackami jsme na tom stejne jak v listopadu. Připravovat se moc nepřipravuje, nedělá v podstatě ani všechno, co se po ní chce do školy. Chtěla jsem jednu rozumnou střední, kde by nebyl takový problém se dostat, aby měla chudák trochu klid. Takže do dvou mi už hodila vidle, třetí teď s ní řeší muž, ale jsou tam ústní přijímačky, což je pro nic další stres.
tak uvidíme, jestli nás letos všechny nekam neodvezou tak to bude furt dobrý výsledek. Muž mi přece Vánoci řekl, že mu došlo, že se s mnou nemůže ani rozvést, že by to nedal. ![]()
Pinot Noir U nás by to bylo zvláštní, kdybychom nešli. Navíc je tam na příští rok málo míst, jako tolik dětí napočítám i já tady z okolních 4 ulic, že jsou v tom ročníku. Ač splnujeme všechno co se dá, spádovost, sourozenec, tak spádových dětí je určitě víc, musíme ukázat zájem. Na básničku mi řekla něco, jak šlo hovínko do světa at se nechám překvapit, tak to musim podchytit:D
Pinot Noir U nás by to bylo zvláštní, kdybychom nešli. Navíc je tam na příští rok málo míst, jako tolik dětí napočítám i já tady z okolních 4 ulic, že jsou v tom ročníku. Ač splnujeme všechno co se dá, spádovost, sourozenec, tak spádových dětí je určitě víc, musíme ukázat zájem. Na básničku mi řekla něco, jak šlo hovínko do světa at se nechám překvapit, tak to musim podchytit:D
Pinot Noir já si myslím, že z mladšího taky nedostanou víc než jednoslovnou odpověď.
continuity Tak tohle dítě (podotýkám je v 5. třídě) chodí každou sobotu 8-12 na doučování a každou neděli odpoledne má samostudium. Plus nějaké doučování ve škole v týdnu....nejhorší na tom bylo fakt to, že když o tom se mnou mluvil, vůbec mi nepřišlo, že by tam chtěl jít. Prý mu rodiče řekli, že je nejlepší jít na osmiletý, aby nevstupoval později do rozjetého kolektivu, taková blbina.
Garfie to teda. Do stavu, že bych dítě byla schopna natlačit někam, kam nechce, jsem se nedostala nikdy. Jsou nějaké vzdorovité ![]()
Je ale pravda, že pokud to můžu trochu ovlivnit, preferuji gymnázia, které ten osmiletý program vůbec nemají.
continuity Naše starší si tyhle stresy na výkon taky vyrábí samovolně. To je holt povahovej rys, po mně ani po manželovi to teda nemá.
Garfie Počkej, s tím kolektivem je to přece ultra kravina, třídy čtyřletého a osmiletého gymplu se přece nespojují, ne?
Garfie Chuďatko! Někteří lidi jsou magoři. Chápu, že rodiče chtějí pro své dítě to nejlepší, ale někdy už je to moc. I když mi se to mluví, já si vůbec nedovedu představit, že by nějaké naše dítě přinutila k něčemu takovému (jako učit se o víkendu třeba). Takže po téhle stránce to nechavám tak nějak plynout
Mimochodem, starší dítě nám včera odpoledne cestou do kina oznámilo, že má mít na dnešek 3d model Tančícího domu. No, tak ho nemá (děcko teda pak tvrdilo, že ho snad vyrobím někdo jiný z té jejich trojice). To jsou chvíle, kdy mám chuť ho roztrhnout jak hada.
nespojují, ale i tady na parfu jsem občas zaznamenala takové konstatování: my jsme byli osmileti a bylo to znát vůči čtyřletým, že jsme dál/lepší a nevím co.
V kontextu celoživotního vzdělávání je to samozřejmě nebetycna kravina, protože mě už se na střední nikdo nikdy neptal, ani na maturitní vysvědčení, ale ty čtyři roky to může být dost frustrující, že třída studentů nemůže být lepší, ať dělá co dělá.
brrr to jsou chvíle, když jim v klidu říkám, že je zcela na nich, jak si to domluví s učitelkou.
Nemá to pořád na naší sousedku ze sídliště, která přestala omlouvat dítěti pozdní příchody, takže holka skončila s dvojkou z chování. ![]()
continuity No jo, já jsem taková introvertní povaha, že jsem na gymplu ani nepřišla moc do kontaktu s lidma z ostatních tříd, tak mě to nějak nenapadlo, že tam ty interakce můžou taky probíhat nějak intenzivněji
ale stejně mi přijde rozumnější snažit se posilovat v dítěti sebevědomí, aby bylo nakonec samo schopné pochopit, že nějaké povyšování/ponižování je kravina, než ho kvůli tomu nutit na určitej typ školy.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí