Já už teda od školství jenom pragmaticky chci, aby mi děti nerozbilo a neházelo jim pod nohy moc klacků. Když se budou chtít naučit něco specifického, tak to stejně je hlavně na nich. Ale je to teda celkem smutný, když nad tím člověk přemejšlí až takhle.
tohle podepisu. Ja od prvniho stupne ocekavam hlavne to, ze diteti neznechuti uceni a nezabije touhu po vedeni. Ze tam bude chodit rado do kolektivu a bude mit fajn ucitelku. Coz je dost hrozne, ze zrovna tenhle pozadavek na skolu musim specifikovat a neni to naprosta samozrejmost.
I kdyz uznavam, ze rodicum je tezke se zavdecit. Dcerina kamaradka je ted v prvni tride a podle popisu mi to zni jako uplne bozi skola, kam bych dite poslala hned. Statni skola, jen s placenou tridou s rozsirenou vyukou anglictiny v meste u Prahy. Oni treba v pondeli misto skoly chodi ven, maji to jako hodiny telocviku a prvouky najednou. Proste se neuci o prirode ve tride a nebehaj o telocviku hodinu kolem telocvicny, ale jdou do lesa. Bez aktovek a ucebnic ten den, vraci se pak na obed. No a jeji maminka je porad jen silene nastvana, ze se tam deti podle ni malo uci a moc poflakuji, deti sousedu uz v rijnu umely o pet pismen vic a na telocviku je uci delat spravne kotrmelce a dostavaji domaci ukoly. Tak dceri vymysli domaci cviceni navic sama, kdyz ve skole jim ho nezadaj.