Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 05. ledna 2026 10:15

brrr Měl danej i materiál a měřítko? Pokud ne, tak bych mu cestou z kina koupila balíček plastelíny a popřála hodně štěstí ;o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. ledna 2026 10:16

Karja zájem nezájem, rozhodovat může jedině losování, pokud tam bude víc spádových dětí 

Offline brrr
12372 příspěvků moje polička 05. ledna 2026 10:18

continuity DruI Nechala jsem to čistě na něm, pusu má prořízlou dost, tak ať si to domluví (a samozřejmě jsem na to v tom kině zapomněla a vzpomněla si až teď).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. ledna 2026 10:21

continuity já si myslím, že ti studenti na čtyřletém to nijak neprožívali, že jsou na tom trochu hůř. Spíš tam byla jiná atmosféra než u nás, víc jich třeba kouřilo před školou, měli násobně víc absencí a taky jich víc neudělalo maturitu. Ale někteří učitelé jim to dávali najevo. Přitom v kontextu životní cesty, je to vážně jedno, přesně jak píšeš. Ten rozdíl ve znalostech byl patrný, to je jasný, když máš o dvě hodiny matiky víc čtyři roky v kuse, tak to musí být znát. Ale to bylo zajímavé akorát v tomhle věku

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 05. ledna 2026 10:21

continuity Je fakt, že u nás na gymplu se z těch osmitelých vždycky rekrutovali spíš studenti takových těch těžších oborů a byli ti studenti takoví mnohem víc cílevědomější, jako byl tam významný rozdíl, bylo to vidět v těch ročnících pod i nad náma.... Ale asi to bylo prostě jen tím, že ty skutečně hodně chytré děti tam šly už od pětky prostě a kdyby bývaly šly od devítky, dopadnou stejně. 

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 05. ledna 2026 10:26

Evaeva No to si mi psát ani neměla, nějaký losování, já mám v plánu to kdyžtak vybrečet typem "můj děda tuto školu stavěl, žijeme v této vesnici již po staletí". Ale body navíc jsou snad za sourozence a to jsme zatím jen tři o kterých vím..(ehm ze sedmi).

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 05. ledna 2026 10:26

brrr R. si zase včera večer vzpomněl, že měl mít hotový prosincový Duke (je to jakýsi předmět, kde každý měsíc samostatně pracují na nějakém tématu/projektu, obvykle je to rozdělené do 4 částí, zahrnuje to dost psaní - 3 strany textu obvykle, většinou i výrobu/tisknutí/nákresy/týden pozorování něčeho atd.). Načež zjistil, že celý sešit Duke zůstal před svátky ve škole, takže vůbec neví, čeho se prosinec týkal. Takže se mu ulevilo, že nemusí nic dělat.

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 05. ledna 2026 10:32

continuity to, ze ti z osmileteho jsou ve vsem lepsi, nez my ze ctyrleteho, nam vykladali porad dokola prave ucitele na gymplu. No asi je meli uz lepe vycvicene a mene kriticke k systemu, jak tam chudaci byli uz od detstvi 

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 05. ledna 2026 10:35

Evaeva nevis, kdy budou zapisy na trinactce? Oni to rikali na dod, ale ja to uspesne zapomnela ale ma to byt tesne pred jarnakama, ne?

Nase spadova skola ma totiz zapis uz prvni tyden v unoru, kdy ma byt dcera na prazdninach s prarodici. Tak tam pujdu sama.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. ledna 2026 10:38

Zuzuli jojo, čtvrtek a pátek před. Ještě před tím se vyplňuje elektronická přihláška, některé školy umožňují registraci na konkrétní čas.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 05. ledna 2026 10:40

Zuzuli My jsme měli jednoho učitele, který nám opakovaně vykládal, že jako studenti gymnázia jsme intelektuální elita národa a naděje Prahy. Holt je třeba děti připravovat i na to, že občas učitelé plácají strašný blbosti

Offline notna
9471 příspěvků moje polička 05. ledna 2026 10:40

DruI continuity Někde se přijatí na čtyřletý gympl doplňují do tříd osmiteltých. Od kamarádky dcera je takto ve třídě osmiletých jediná příchozí na 4 roky a spolužačka mojí dcery taky nastoupila po devítce do třídy osmiletých, ale těch je ve třídě nových tuším okolo 5, max 10. 

Evaeva Ona ta úroveň studentů nemusí být odlišná podle gympl/základka. U dcery na gymplu mají hodně předmětů napříč ročníky rozdělených podle úrovní schopností a je to namíchané ve všech úrovních studenty ze základky i z gymplů, kteří odešli z osmiletých na tento čtyřletý.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. ledna 2026 10:41

Zuzuli na gymplu je snad stejný systém jako na základce, ne? Holt ten větší dril se projeví, i to, že můžeš jet rychleji. Ale zase se to smaže samozřejmě, nejpozději na VŠ. Upřímně, ty učitelé, kteří nasazovali na čtyřleté, nebyli zrovna ti nejlepší

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 05. ledna 2026 10:41

Karja A máte vybranou nějakou jinou cestu, kdyby spádová škola nevyšla? A samozřejmě přeju, aby vyšla, vždycky když o ní píšeš, tak zní moc hezky :o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. ledna 2026 10:45

notnajasně, že je to student od studenta. Podle mně byl největší rozdíl v té atmosféře ve třídě. U nás to navíc bylo tak, že na ten čtyřletý tehdy brali skoro každého, nebyl o to úplně zájem, narozdíl od toho osmiletého. Když jsme končili, tak čtyřleté studium rušili.

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 05. ledna 2026 10:46

Evaeva tak ne, koukam, ze to maji uz na webu. Pateho a sesteho unora. Takze stejne, jako spadova. Ja byla presvedcena, ze to je az o tyden pozdeji, prave patek pred jarnakama.

Jinak ja chodila uz na zs na vyberovou jazykovku, takze nase trida na ctyrletem gymplu mela mnohem lepsi vysledky nez ti z osmileteho. A taky jsme sli studovat tezsi skoly a celkove to dotahli dal. Jen v me tride z gymplu je osm lekaru, dva lidi s jaderkou na cvut (na cvut nas slo ze tridy 10 a vsichni dostudovali), sest pravniku... se tehdy vsichnj ucitele pred maturitou divili, ze nikdo z nas se nehlasi na ty "snazsi" vejsky.

DruI jo a elite naroda nam vykladali tez

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. ledna 2026 10:50

Zuzuli jojo, zrovna ti to jdu napsat. Online je to od 22.1.

Z mojí třídy dostudovali téměř všichni všichni. U nás byl ten rozdíl patrný napříč ročníky, ale jak píšu, ten čtyřletý nebyl úplně populární. 

Offline Karja
44783 příspěvků moje polička 05. ledna 2026 10:50

DruIMusela by jít vedle do města, ale to si vůbec nepřipouštim, že může nastat, ani tam neplánuju jít na zápis. Prostě na zápise mi řeknou, že na stopro jí berou a budu mít klid!

Offline notna
9471 příspěvků moje polička 05. ledna 2026 10:56
Reakce na Evaeva:

Zuzuli na gymplu je snad stejný systém jako na základce, ne? Holt ten větší dril se projeví, i to, že můžeš jet rychleji. Ale zase se to smaže samozřejmě, nejpozději na VŠ. Upřímně, ty učitelé, kteří nasazovali na čtyřleté, nebyli zrovna ti nejlepší

​Jsem si myslela, že vyučující na osmiletém jsou od kvinty ti stejní jako pro čtyřleté studium. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. ledna 2026 10:58

notnajsou stejný od primy po čtvrťák. Já to myslela, jako že ti učitelé, kteří pořád tvrdili, jak je čtyřletý špatný atd. nepatřili k těm nejlepším