Já už teda od školství jenom pragmaticky chci, aby mi děti nerozbilo a neházelo jim pod nohy moc klacků. Když se budou chtít naučit něco specifického, tak to stejně je hlavně na nich. Ale je to teda celkem smutný, když nad tím člověk přemejšlí až takhle.
No asi tak, jenže pak najednou zjistíš, že dítě v páté třídě nezvládá ani učivo definované RVP (protože už půl roku do mrtva ručně dělí velká čísla), takže ho několik měsíců doučuješ, aby alespoň dohnalo vrstevníky zr školy, kam chce přestoupit.
A bylo to naštěstí to dítě matematický nadané, takže ji stačilo jen nakopnout a zrovna začal COVID, takže na tu domácí výuku byl i čas. (Covidem to určitě nebylo - ten začal v únoru a tohle jsem zjistila v půlce března při příležitosti přípravy na přijímačky). ![]()
Mladší se zas stala jiná věc, propadla se za čtyři roky ve sciotestech z matiky z 80. percentilu na 50. V sestce učitel matiky zvyklý na vysokoškolaky, pak naštěstí změna, ale ten rok už nedohnali. A to máme ředitelku, která na výuku matriky fakt dba, takže jsem to opravdu nečekala. Takže s tím budeme bojovat teď.