Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43257 příspěvků moje polička 11. ledna 2026 19:46

Evaeva ja to mám od únavy, třeba právě teď, chodila jsem tři hodiny po lese.

Ale mně to nejak extra nevadí. To jsme tady už řešili, je to prostě pocit, který nehodnotim nejak extra negativne.

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 11. ledna 2026 20:00

Asi debilni dotaz, ale dceri pred mesicem vyrostly naraz obe spodni jednicky, ale zub vypadl jenom jeden, takze ty jedny jednicky jsou dve tesne za sebou. Netrha se ten mlecny preventivne kvuli obtiznemu cisteni? Ten mlecny se totiz vubec nevikla a nerada bych neco zanedbala...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. ledna 2026 20:07

Mohučanka aha, oni asi menší nedělají, to jsem nevěděla. Tohle je na našem. My máme ten pro šest let, kluci ho mají asi od 4, ale tvojí dceři bude velkýJá myslea, že mají ještě jeden menší.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. ledna 2026 20:14

continuity jestli myslíš to vymrznutí, tak to já taky nehodnotím negativně, naopak. Co hodnotím negativně, je,  když mi odumírají prsty na nohou nebo rukou nebo když je mi, nedej bože, hrozná zima na celé tělo (venku).

Offline Karja
44782 příspěvků moje polička 11. ledna 2026 20:40

brrr Děkuju, nejde mi o polohu, ale aby mi dcera mohla zavolat a já jí. Jž na podzim chtěla sama chodit ven a to nějak bez toho spojení nevidím, nebo aby mi mohla třeba po škole zavolat, že chce jít rovnou ze školy s nějakou kamarádkou nebo tam. 

Offline Aranel
6644 příspěvků moje polička 11. ledna 2026 21:14

Evaeva Už je tak velkej! A me-time na ledě super. Já si tak užila ty běžky, kde jsem byla sama... (pak jsem byla ještě s rodičema, to už holt nebyl me-time).

Catherinne Pokud je to málo, může se to nechat bejt pokud je to víc, naše doktorka říkala půl hodiny před koupáním namazat libovolným olejíčkem a po koupání opatrně odrhnout plínkou nebo tím hřebínkem.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. ledna 2026 21:19

Aranel s těmi velkými je to už o tolik snazší bruslí víceméně sami, pak šli ještě vedle na boby, když už je to nebavilo... Tyhle aktivity už jsou s nimi fajn. I s miminem je to lepší, má aspoň občas školičku, bez řečí jde ven s babičkou a ta tahle velké zvládne všechny tři a tak. Ale po tom týdnu s nemocným mi to bruslení fakt bodlo

Offline Tabea
8179 příspěvků moje polička 11. ledna 2026 21:23
Reakce na Pinot Noir:

brrr proč ukazovaly polohu takhle blbě? Syn má mobil a poloha se zobrazuje přesně. 

​Ja když se koukám, kde je synův mobil, hodinky a sluchátka přes "Find my", tak mi to klidně ukazuje, kde byl před 20 minutama, nebo před dvěma dny (sluchátka), i když se pohybuje po městě plným lidí. 

Offline Tabea
8179 příspěvků moje polička 11. ledna 2026 21:26

monis měly to dcery dvě kamarádky, zubař jim to nechával, jestli nevypadnou samy. Takže určitě nic nezmeškáš.

Offline Tabea
8179 příspěvků moje polička 11. ledna 2026 21:29
Reakce na Karja:

brrr Děkuju, nejde mi o polohu, ale aby mi dcera mohla zavolat a já jí. Jž na podzim chtěla sama chodit ven a to nějak bez toho spojení nevidím, nebo aby mi mohla třeba po škole zavolat, že chce jít rovnou ze školy s nějakou kamarádkou nebo tam. 

​na to je to dobrý. My měli doma hodinky dvoje různý, na každý byla extra aplikace, s telefonem se nijak nepárovaly. Co mi přišlo dobrý bylo, že u těch jedněch jsem mohla na dálku změnit vibrace na zvonění. Jinak je teda lepší, když zvoní, protože ty vibrace dost často necítili. 

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 11. ledna 2026 21:30

monis ja takhle mela dvojku, mlecny zub mi musela vytrhnout zubarka a stejne ten novy zub vyrostl krive a ja mela roky rovnatka. Ja bych to zubari aspon ukazala, at to posoudi, jestli zub ven a nebo pockat

Offline Karja
44782 příspěvků moje polička 11. ledna 2026 21:38

Tabea To je vážně dobrý ta funkce změnit vibrace;-)

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 11. ledna 2026 22:06

Catherinne my měli ten Babysquam, ale použila jsem ho jednou a rozhodla se pro svoje v podstatě univerzální řešení všech problémů - nechat to, ať to vyřeší čas.

Offline continuity
43257 příspěvků moje polička 11. ledna 2026 22:15

monis

určitě vytrhnout a hlavně to moc neodkladejte. 

Dceři nevypadla trojka, když měla, ortodontistka se zhrozila, že tam ten zub dávno nemá co dělat. 

Offline Aranel
6644 příspěvků moje polička 11. ledna 2026 22:35

Pinot Noir Ono když je toho moc, může to zapáchat prý, ale teď v zimě asi není takový nebezpečí (nevím, kolik má taky mimino vlasů).

Jinak to podle mě není nejhorší metoda a tohle je kosmetická záležitost).

Online Evaeva
příspěvků moje polička 11. ledna 2026 22:40

Aranel je to rozhodně dobrá metoda

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 11. ledna 2026 22:48

monis Pokud jsou jedničky těsně za sebou, nebát se a nechat, dočasný zub se časem uvolní. Čištění je třeba sice vzít důkladněji, ale tady se zkažení nebojíme, max. tam bude víc zubního kamene, který se pak dá dobře odstranit, až dočasný vypadne. Trhala bych ho jen a jen v případě, že by po tom vysloveně toužil pacient, a to se mi ještě nikdy nestalo.

U všech ostatních zubů je potřeba dočasný zub vyndat, nechávají se jen dolní řezáky.continuity

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 11. ledna 2026 22:56

Pinot Noir Tuhle metodu jsem zvolila u staršího (byl extrémně citlivej na dotek na hlavě, tak jsem si nervy šetřila na důležitější boje), ale doporučit úplně nemůžu, ono to teda samo nezmizelo a musela jsem to dlouho hodněkrát nakonec drbat tím miminím bazmekem od fridy. Mimino jsem teda radši odšupila co nejdřív. Nejlíp se mi jeví kombinace babysquam a derma frida.  

Offline continuity
43257 příspěvků moje polička 11. ledna 2026 22:58

Len plyne z toho nějaká výhoda, ho tam nechat?

U nás to bylo ještě tak, že trvalý zub nikde. Naši zubaři taky byli v klidu. Akorát ortodontistku málem trefil šlak. A měla pravdu trvalý zub vylezl v zápětí, sice křivě, ale všem se nám ulevilo. 

Offline Catherinne
10871 příspěvků moje polička 11. ledna 2026 23:37

Moc děkuju všem. Není toho zatím moc, je to jen v místě nad čelem, zbytek hlavičky má úplně čistý. Zkusím něco pokoupit a uvidíme jak se bude tvářit.

Asi holt moje profi deformace, že pokožka hlavy má být čistá

A roste jak z vody