Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 13. ledna 2026 12:01

Evaeva no ucitelka rikala, ze klidne otevrou ctvrtou tridu, ale reditel, ze budou tri kdo vi. Ale priznavam, ze na me tady udelali dojem, kdyz rekli, ze se od nich vsechny deti, ktere se hlasili na osmilety gympl, dostali. A stejne tak uspesnost po devitce byla dobra, vcetne prijeti na gymply. Ne, ze bych trvala na tom, ze me dite musi na gympl, ale byla bych rada, kdyby si po te devitce v soucasnem systemu mohla vybirat. Porad je tech deti v jejim rocniku hodne, plus ted ty lonske odkladove a minimum letosnich. To bude v dobe prijimacek na stredni zase zabava

Ja si prave uznala, ze nejvetsi slabost meho ditete je ranni vstavani. Je chytra, sikovna, ve skolce velmi chvalena, ze hodne veci zvlada napred, zacina cist a psat uz ted, celkem si i spocita, co potrebuje... ale to ji bude k nicemu, kdyz bude rano hotova uz jen z cesty do skoly. Navic by to vodeni bylo jen na me, manzel by nebyl ochotny tim rano ztracet cas, zatimco cestou na metro ji klidne vezme. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. ledna 2026 12:03

Zuzuli na těch školách je docela výběr kroužků, dost se tím dá vyřešit. Akorát u nás pak byl v problém najít sílu na úkoly. Ale vy nechodíte spát v osm 

Online Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 13. ledna 2026 12:08

Evaeva krouzky ve skole jsou fajn, s temi taky pocitame, ale zadny z nich neni balet

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 13. ledna 2026 12:09
Reakce na Evaeva:

Já to moc nechápu, to se jako ty školy probudily v prosinci a teď koukají, že zápisy musí být dřív a rodiče chtějí informace nebo co?

​z myho pozorování se na to vážně všichni úplně vysrali, v prosinci jsme byli na dod v jedny škole a tam paní učitelka, která tam seděla u stolečku pro rodiče, nevěděla vůbec nic, přiznala, že ji to vlastně vůbec nezajímá, protože to stejně zase zruší a se všemi dotazy ohledně možného odkladu nás odkázala na nějakou kolegyni speciální pedagožku, která tam ovšem nebyla 

je to úplně k posrani, na každý škole máj úplně jiný informace, třeba co se týče dat, do kterého musí být odevzdany podklady k odkladu, na stránkách ppp středočeského kraje byly informace ke změnám v odkladech zveřejněny až v prosinci 

jako chápu, že se změnila vláda, všechno se zase nejspíš zruší....ale to snad nebude tenhle rok, tak by to mohlo vzrušovat i někoho jinyho, nez rodiče prvňáku 

Online Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 13. ledna 2026 12:13

Potrefenáhusa presne tak to vypadalo na dod i tady. Reditel porad tak nejak obecne mlzil a uvidime, co udela ministr Plaga, ja vam to ted jeste nereknu...

Offline Gatita
8651 příspěvků moje polička 13. ledna 2026 12:14

Zuzuli no ja právě dite nikam vozit nechci:-/

Kdyby na tom byl trochu líp a nekoktal (a já se právě bojím, že ten stres z nezvládání nároku výuky by ho v tom koktani ještě víc zacyklil, a už by se toho třeba taky nemusel zbavit), dam ho hned na nasi spádovou školu. To je fakt k nezaplaceni, mit to blízko. Vidim to u staršího syna. Ten chodi od první třídy sám, nejsou tubuasne rušné křižovatky, je hned doma, ma v okolí mraky kamarádů, nemusim mu domlouvat žádné návštěvy, nikam ho vozit, kroužky ma nektete taky v okolí. Ale mladsi dite potrebuje nějak dozrát, on by fakt vyletěl, tak to ho snad radsi budu 10 měsíců vozit do přípravné třídy. Ale radost z toho nemam, protoze ho zas vykořením odsud, nebude moci pokračovat ve fotbalu a tak dále. 

Online Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 13. ledna 2026 12:23

Gatita a rok ve stejne skolce by nepomohl? Ma nulty rocnik az takove benefity, ze to prevazi to zname prostredi, klid a komunitu? Ptam se jako uplny nezasveceny laik, ja vlastne az do lonska, kdy tam odesla jedna holcicka ze skolky, o nulte tride ani netusila.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. ledna 2026 12:43

Zuzuli jasně, ale balet je jednou týdně, to se z práce někdo z vás utrhne.

Já mám pocit, že další rok školky je dobrý pro děti, co potřebují akorát dozrát, ale jiným naopak pomůže ten nultý ročník ve škole. Mně třeba přijde škoda, že místo zrušení odkladů, neudělali víc nultých tříd.

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 13. ledna 2026 16:14

Evaeva tady nultý ročník je, ale v říjnu říkali, že neví, jestli ho otevřou, museli by mít dětí s odkladem alespoň 10. Ve školce me před nim trochu varovali, ze jak je naše škola vyhlášená tím vysokým množstvím žáků se sp, míří tam hlavně ti, takze asi uplne neco extra podnětnyho to u nás oproti školce asi spis nepřinese 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. ledna 2026 16:21

Potrefenáhusa jo, to bude škola od školy. Umím si to představit hodně blbý i hodně dobrý 

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 13. ledna 2026 16:23

Evaeva proste debilni je, ze vsichni ted cekaj, co bude a zadny zvláštní (zbytecny) aktivity nevyvíjej 

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 13. ledna 2026 16:37
Reakce na Zuzuli:

Gatita ja obdivuju kazdeho rodice, co chce vozit dite nekam daleko do skoly. 

​Myslíš, že to někdo chce? 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. ledna 2026 16:46

Potrefenáhusa no jakoby je chápu Ale že jsou zápisy teď, jasný bylo, tak na to se připravit mohli.

S těmi nultými ročníky jsem myslela, že je škoda, že nejsou posílené v rámci té reformy. Když je teda moc odkladů, tak jestli by nebylo lepší toto než jejich faktické zrušení.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 13. ledna 2026 16:55

Evaeva Jo, nahradit odklady nultýma ročníkama by třeba i smysl dávalo, kdyby je pak otevírali v zásadě na každé škole. To byl důvod, proč my jsme nultý ročník neřešili, protože žádná blízká škola ho neotvírala a představa, jak si ta naše malá odpůrkyně změn nejdřív rok zvyká na jedné škole a pak se do první třídy přesunuje do jiné mi nepřipadala správná. Ale teda jak měla odklad skrzevá emocionální nezralost, tak to bylo asi stejně lepší nechat jí dozrávat ve školce.

A synovi teda asi začnu vybírat školu podle toho, jak se dotyčné ústavy staví k tomu, že si dítě nosí na oběd vlastní jídlo. Protože kdybych ho měla vyzvedávat okamžitě po vyučování, tak to dospěju k tomu, že vlastně nemusím pracovat už vůbec :o(

Jinak všem přeju šťastnou ruku při výběru školy a ať se tam dětem sejde dobrý kolektiv

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 13. ledna 2026 16:59

DruI vlastní jídlo může mít v každé škole, ne? 

Online Kokoska
35057 příspěvků moje polička 13. ledna 2026 17:03

Gatita nemuze syn dostat odklad? Snad to letos jeste jde, kdyz ma posudek z poradny.

https://msmt.gov.cz/informace-k-zapisu-do-1-trid-a-k-odkladum-skolni-dochazky

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 13. ledna 2026 17:13

Pinot Noir No, ale znáš to, spousta věcí má jít teoreticky všude, ale ne všude jsou k nim dobré podmínky a pokud má k věci škola negativní postoj, tak nenaděláš nic.

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 13. ledna 2026 17:24

DruI jo, rozumím. V naší spádové, kterou tu máme za bukem, si právě myslím, že bych ho asi právě vyzvedávala v době oběda (pokud se bude obědem končit), protože to je obří škola, x budov, jídelna kus od 1. stupně, družina zas kdesi v prčicích, protože na obědy ho vůbec hlásit nebudu, to nemá smysl, a nevím, jestli by ho tam tedy s vlastní krabičkou vůbec pustili... Aby to jedl někde jinde, tak ale zas nějak vyřešit odchod do té družiny, kam se chodí z toho oběda asi... No, musím to všechno pozjišťovat, ale v takovém molochu to nevidím s takovým malinkým krabičkářem s poruchou porozumění moc nadějně. Zato dnes jsem byla na DOD v jiné škole a tam chodí do jídelny taky někam přes ulici, ale po obědě je vždycky ještě výuka, a kdo má své jídlo, zůstane na tu obědovou hodinu v družině přímo ve škole a tam si to sní. Pro nás úplný ideál. 

Offline Potrefenáhusa
38937 příspěvků moje polička 13. ledna 2026 17:50

Kokoska tak ten asi maj, ne, jinak by musel do 1.tridy

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 13. ledna 2026 18:14

Pinot Noir Oběd v družině by se mi taky líbil. Hlavně proto, že by kolem nebylo tolik vyrušujících prvků a třeba by doopravdy i něco snědl

Ale teda dcera říkala, že v naší spádové, když někdo nosil vlastní krabičku s obědem, tak jí v jídelně jedl rovnou s ostatními, tak i to je asi řešitelné. Ale taky je otázka, jak se na to dívají, když to vlastní jídlo není z důvodu alergií.