KokoskaJe to trapárna, předškoláci, nepředškoláci...u nás se přípravě na školu věnují hodně, ano některá paní učitelka víc jiná míň, ono je to taky o povaze, kdo je takovej duslednej, kdo má zase trochu nadhled, nebo jinou prioritu. Nicméně mají nějakou tu diagnostickou metodu jak jsou děti připravené v jaké oblasti, zrovna minulý týden donesl muž nějaký graf s výstupy...ale že by tam někomu odevzdávali domů výkres nebo spojování, to jsem ještě neslyšela a že já mám pořádný radar na tyhlety situace a tak nějak všichni se známe, povídáme si. Když dceři něco v tom předškolním věku nešlo (za mě to byla kravina, říkala jsem si ted to nechápe, pochopí později), tak paní učitelka si zapsala, že ona to bude s ní procvičovat, ještě jí to vysvětlí, vezmou si je místo spaní chvilku na něco....Myslim, že by se měla ta maminka třeba upozornit, kde to drhne, co je na to dobré, jakej sešit třeba, jaké ukoly, prostě trochu popostrčit, popovídat, ale dávat domů nějakej list k vypracování je mimo.
Vše o těhotenství a dětech
Karja no jasně, to záleží, co by dělala doma. On to tam nemá rád, nutí je kreslit a sedět, mně se to popravdě taky moc nezdá. On by teda přišel třeba dvakrát týdně.
Evaeva U nás v domě bydlí sourozenci, kteří do školy chodí jeden předníma dveřma od domu a druhej zadníma ;o)
Karja A tak až bude ve vyšší třídě, tak bude mít taky víc hodin, tak když k tomu připočteš oběd a pár slov s kamarádama, tak to domů do jedné určitě nestihne.
A já mám asi divný dítě, když jsem jí říkala, že od čtvrté třídy nebude chodit do družiny, tak z toho byla strašně smutná.
Karja U nás ve školce to u předškoláků dělají tak, že si můžeš vzít na doma pracovní listy, které se ve školce vypracovávaly v době, když bylo dítě nemocné. Ale teda naštěstí netrvají na tom, aby ty vyplněné listy člověk donesl i nazpátek :o)
A třeba sestřenčiny kluci chodili do školky, kde předškoláci dostávali na doma i úkoly.
DruI já do družiny hrozně chtěla. Byla jsem tam přesně jeden den!![]()
Karja já právě taky čekala, že budou něco vyrábět, to on má rád. Ale ne, vybarvují nebo kreslí. Ještě ta učitelka má přesné představy, jak to má vypadat
A občas i hlasují, kdo to má nejhezčí. Za to pak dostávají bonbóny, stejně jako když se chovají dobře
Občas dokonce i přinese zápis jak ze školy, co je to advent nebo tak. Ven taky chodí, ale to on už je doma. A většina kroužků začíná až potom. Mají i nějaký ten prostor na hraní, ale čekala jsem to jiné. Myslím, že po tom, co sedí čtyři hodiny ve škole, by je neměli nutit zase sedět.
Evaeva Jasně, jako já chápu, že potřebují ten čas nějak rozvrhnout nebo třeba čekají na další ročník co končí později, ale mohli by si třeba skládat lego na koberci nebo dělat to, co kdo má rád;). Dcera furt třeba dělají ty zažehlovací korálky, náramky, víš tuhletu jako drobnou práci, taky tam učitelka nemůže den co den jim vymýšlet nějakou zábavu, ale aspon je to takové volné..
KarjaViktorovi taky dávali materiál na tvoření nebo grafomotoriku domů, odmítal spolupracovat, tak mu to dali do skříňky. Nemyslím, že to mysleli jako úkol, spíš aby mu nebylo líto, že ostatní si vyrobili tříkrálové koruny, nebo třpytivého anděla, a on to nemá. A fakt si to často doma se mnou vyrobil/dokončil a někdy to i hrdě přinesl zpět. Grafomotorická cvičení u nás předškoláci dostávají domů za úkol všichni.
Pinot Noir Jo to je od nich hezký, z příspěvku Gatita jsem to pochopila trochu jinak uchopený. Ale o ukolech ze školky teda slyším tady poprvé,ještě že se to u nás nezavedlo, já mám problém i s kostýmem na besídku:D
Rosťa taky jako předškolák míval pracovní sešity na "domácí úkoly", ve středu. To měli právě nějakou skoro už hodinu po předškoláky, jako příprava na školu. Jemu to teda problémy nedělalo, sám si na to dával pozor, abychom ten úkol udělali.
Tak víš jak, konkurenční pražské prostředí, tady už musí šrotit i děcka ve školce ![]()
dzizisketa No já jsem to chtěla napsat, že jednou týdně ve středu má ukol dcera možná tak ve druhé třídě:D.
Ty zprávy od odborníků, to je vždycky dobrá sprcha. Včera jsem měla pocit, že to se školou nebude tak zlé, vždyť je to tak šikovný a chytrý kluk, tu řeč přece nějak dožene...no a dnes jsem si vyzvedla zprávu od psycholožky a asi začnu hledat pomocnou školu. ![]()
dzizisketa tak to se kluci asi na gympl nedostanou, úkoly ve školce neměli
Jednou týdně jako nácvik do školy a ještě dobrovolně mi to přijde v pohodě, ale jinak teda ne.
U nás hlídají akorát velké množství absence a jestli dítě nezaostává. To by pak řešili individuálně.
Karja no já taky o úkolech ze školky slyším prvně až ted
Naštěstí!!
U nás dávali domů něco na dodělání, když dítě delší dobu nebo hodně chybělo, že je na to nějaké nařízení, že musejí mít evidováno, že tu předškolní přípravu plní. Nás se to netýkalo, ale zachytila jsem ve školce nějaký rozhovor na toto téma.
Pinot Noir Ježiš to nesnáším, když si člověk v duchu jede optimistickou vlnu a něco ho takhle upozorní, že to tak jednoduché být nemusí. Ale ono to nakonec bude dobrý, on to zvládne ![]()
Karja ve čtvrté třídě už bude na kraji puberty. U nás ještě do družiny teoreticky mohli chodit, ale vyjednávalo se prakticky denně, tak jsem to zabalila.
O školkovych ukolech úkolech na doma slyším poprvé. A to nemám děti zas tak velké, předškolní ročník už byl dávno povinný. Jestli by n byl lepší nultý ročník pro všechny. Klidně ve školce, ale v jiném režimu, než když jsou smíchaný předškoláci v jedné třídě s batolatama.
Gatita to ten nulty rocnik dava smysl, diky
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje