Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44387 příspěvků moje polička 17. června 2026 08:11

JankaM Rehabilitace asi trvají podle toho jakou kapacitu má to zařízení, jestli tě vezmou hned nebo čekáš, myslím, že to je velmi individuální. Tábor bych zvážila podle toho, zda se tam dcera bude umět šetřit a nebudou jí ta omezení vadit....neteř má něco zaortézovaného furt a pak po tom sundání si to šetří, ale normálně s tím funguje, sportuje s omezeními a tak. 

Offline Myrtila
5248 příspěvků moje polička 17. června 2026 11:57

Gatita Díky, ta vypadá moc dobře, takhle z obrazku se mi líbí asi nejvíc

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. června 2026 12:02

Myrtila ta z dm je podobná 

Offline Potrefenáhusa
38658 příspěvků moje polička 17. června 2026 12:43

Máte někdo prosím kolo woom a na něm nejakej košíček místo toho jejich kybliku? Bojim se, ze maj ty řídítka docela specificky? 

Offline Myrtila
5248 příspěvků moje polička 17. června 2026 12:53

Evaeva Tak už jsem mezitím objednala sistemu, tu od Gatita , nakonec se mi líbí nejvíc pro tu variabilitu

Online Gatita
8582 příspěvků moje polička 17. června 2026 16:15

Potrefenáhusa ano, my mívali na malém woomu nějaký no name košíček ze Sportisima s Tlapkovou patrolou.

Online Gatita
8582 příspěvků moje polička 17. června 2026 16:18

K tem krabičkám na svačinu jsem chtěla ještě nahlásit, ze papírnictví v Jindrisske jich má v prodejně asi milion, Sistema i jiné. Tak kdo nerad objednává a chodí kolem, tak může nahlédnout. Ja tenkrát vybírala asi hodinu, to už bylo na diagnozu....

Offline Tabea
8004 příspěvků moje polička 17. června 2026 19:01

Potrefenáhusa dcera měla na woomu tohohle plasťáka. Pořád mi to tu stojí, je mi blby nerozbitou věc vyhodit.

Asi bych ho mela někdy za šera odnést před školku.

Offline tv
4193 příspěvků moje polička 17. června 2026 19:25

Úplně nevím, co s tím. Psala jsem tady před nějakou dobou, že si tatínek dětí pořídil nového potomka. Já jsem si to nějak zpracovala, před syny jsem to samozřejmě nijak neřešila. Jezdí k tatínkovi na dva víkendy v měsíci, o novém sourozenci nemluví, zkusila jsem se zeptat, ale řekli mi, že o tom nechtějí mluvit, tak to respektuju a už se neptám. Teď došlo k situaci, že řešíme dva poslední víkendy, kdo je bude mít. Došlo na to, že si je tatínek chce vzít už v pátek po vysvědčení 26.6. až do zhruba 8.7.? Mají jet na vodu 3.7. 

Kdyz jsem to sdělila staršímu (bude mít 13), brečel, že to ne, že už tam vlastně vůbec nechce jezdit, že chce být doma, se mnou. Tatínkovi jsem tedy sdělila, že to klukům takto nevyhovuje, že to uděláme jinak, aby nebyli tak dlouho pryč. Ten mi odpověděl "jinými slovy se mnou nechtějí být". Jak jsem psala, nevím, co s tím. Chci podotknout, že s nimi nijak nemanipuluju. Když jeli s dědou (tchán) do Švédska na jarní prázdniny, byli tam 10 dnů, vůbec nic neřešili.

Online continuity
42599 příspěvků moje polička 17. června 2026 19:45

tvjá bych řekla, že s pubertakem zamává, i když by mu rodiče pořídili sourozence vlastního. 

Že nechtějí vyměnit splav za víkend s miminkem, tomu celkem rozumím. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. června 2026 19:49

tv to je blbá situace asi bych zkusila zjistit, co je za tím, co přesně jim vadí. Kluci už jsou velcí, možná z nich časem něco opravdu vypadne, od čeho se budeš moct odpíchnout. Napadá mě třeba, že nový sourozenec si uzurpuje pozornost táty (nevím, jak je velký, představuju si mimino).

Offline tv
4193 příspěvků moje polička 17. června 2026 20:09

continuity no oni na tu vodu jedou právě s tatínkem, ani jeden to nemá rád, ale už je to taková "tradice", taková vodní apalucha. Tam nejde jen o tu vodu, to bude cca 4 dny, oni to nějak "pretrpi". Spíš o ten pracovní týden před ní, kdy by měli být asi s macechou? Protože tatínek si dovolenou nevezme.

Offline tv
4193 příspěvků moje polička 17. června 2026 20:18

Evaeva je to mimino, narozené někdy na podzim. Zeptala jsem se, s pláčem mi řekl, že tam prostě už jezdit nechce, že o ně se nezajímal a teď tam najednou na zahradě bude stavět nějaký zahradní domek pro bráchu? Jsem to tak pochopila. 

Oni mají jet všichni, i s miminem a macechou, v létě k moři obytnakem na deset dnů.

Offline Aranel
6537 příspěvků moje polička 17. června 2026 20:20

continuity obědy

tv To má tatínek teda pěkně zařízený, hodit ženský k miminu na krk dva "cizí" kluky Jestli se o ně nestará, tak tam nemusejí jezdit, ne? A vyrazit až na vodu.

Offline tv
4193 příspěvků moje polička 17. června 2026 20:39

Aranel tak buchty by mi bylo úplně nejmíň líto ,  začít si se ženatým, který má triletaka a půlroční mimino, ale to je jiná písnička, to už neřeším.

Ale jo, taky to tak vidím, proc by se tam měli někde bambelat, když můžou být se mnou, s babičkou atd, mluvím tedy o těch dnech, kdy bude tatínek v práci.

Offline Karja
44387 příspěvků moje polička 17. června 2026 21:04

tv Jo, já si myslím, že pro kluky je to asi nové a takove tezke no, bylo by asi na ustalení te situace vhodné, aby tam jezdili, když se jim táta věnuje, byť na kratší dobu. A i ten program by měl udělat podle nich, pokud trpi na vode, tak bych je tam v tehle situaci asi netahala. Tatínek o ně má evidentně zájem. tak si myslím, že to pochopi;-), protože je na hlavu postavené, aby tam byli s macechou a čekali, až přijde táta navečer z práce a ty máš doma volno. Takže hlavne komunikuj opatrne;-). Ale jako neopatrne mezi nami takhle: nasrat, nevím, když to takhle posral, tak má aspoň ten program dělat podle deti. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. června 2026 21:04

tv no jo, ale pořád je to jejich táta. Asi bych se zkusila zeptat ex, jestli nemůže nějaký čas strávit s nimi jen sám, evidentně by to uvítali. To mimino beztak do lodě nepůjde. Je jasný, že je chce aspoň trochu začlenit do svého života, ale mimino je prostě hodně omezující a tohle je navíc jejich jen na půl.

Offline Karja
44387 příspěvků moje polička 17. června 2026 21:10

continuity Já jsem si vzpomněla nejen na obědy, ale i na ten bordel, co tady bude. Na to nejsem připravena....Sambo po nich nic neuklidi, ani když chce, samy to moc nedávají, protože to ještě budou dělat/potrebuji to/nezvladnou to prece.... Takže dneska si sice hodinu pěkně hrály, ale pak jsem řešila nejakej zahadnej domek skládající si z osmi různe vlhkejch ručníků, 10 misek s mýdlovou vodou, rozstrihanych hadříku na nadobi atp...zadne rozhazene lego.Takže takhle za to dopoledne doma, to je normálně jak rána do hlavy pak..

Online continuity
42599 příspěvků moje polička 17. června 2026 21:30
Reakce na Karja:

. Ale jako neopatrne mezi nami takhle: nasrat, nevím, když to takhle posral, tak má aspoň ten program dělat podle deti. 

​Taky bych řekla nasrat, rozmazat a nepustit k vodě. 

Má vymyslet program, aby to ty děti chtěly dělat a ne že je hodí na krk jiné ženské ještě v kombinaci s miminem. 

Naše 13leta řekla, že nechce s tatínkem na apaluchu, no tak prostě nejela. Tatínek je dospelej, musí se s tím srovnat, ideálně vymyslet program, kam bude chtít. 

Offline Karja
44387 příspěvků moje polička 17. června 2026 21:41

continuity Jj já si myslím, že jako děti se samozřejmě musí přizpůsobit tomu rodinnému stylu nebo jako nemůže se delat vsechno podle nich atp. Ale toto je úplně jiná situace no, taky by si to mohl jedním špatným letem pokazit navždy. Jinak to moře zní spíš dobre;-)tv určitě si to kluci uzijou a všechno si to sedne, ale asi by tatínek neměl tolik tlačit na pilu a trávit s nima čas spíš intenzivně, byť kratší. Oni tvoji kluci vždycky mají hodně věcí na programu na léto, podle mě není důležité a ani si to neuvědomí jestli byli s tátou 30 dní, nebo 12,  ale aby ty dny s ním byly smysluplné. Držím palce, je to hrozně hezké, že o ně takhle stojí táta, děda a maji to takove pestre, tak snad se to nepokazi;-).