Já ty dárky dopředu taky neumím, i za 2 měsíce se může změnit obíbená barva, styl, cokoliv. Ještě nedávno byl třeba Tary děsně in, teď se jeho tričko válí hluboko ve skříni (tady se tedy přikláním k druhé možnosti od začátku). Koupím momentálně oblíbenou filaovou mikinu a pod stromečkem bude trapná, protože přijde černé období, totéž s pokémony, K-pop,... nene, až v listopadu, prosinci
Vše o těhotenství a dětech
JankaM proto to chce kupovat trvalou kvalitu, ne trendy - Gorillaz budou dobří i za deset let ![]()
Pinot Noir moje děti jsou v tomto překvapivě stálé, zatím odvrhly akorát tlakovou patrolu
Ale hadry nepovažují za dárek.
Evaeva Pinot Noir Jste dobrý s tou přípravou do školy, já vždycky přepálim start, takže aktovku máme sice už asi 8 měsíců, sešity taky, ale bačkory a boty na tělocvik, ba i nějaké oblečení budu kupovat příští týden a děsit se aby to stihlo přijít.
Nám začali ve vjezdu do města a na cestě do školy kopat novej kruháč, od tohoto týdne je křižovatka zavřená až skoro do konce září, další omezení až do konce roku, je to naše hlavní příjezdová cesta do města, bojim se, ze to bude hodne bolet...
(Město je ve školní špičce docela blbě průjezdný i bez toho, ma víceméně jednu hlavní silnici a jeden most přes řeku)
Karja nasi jsou bačkory ze skolky a boty na tělocvik umeju letní tenisky ![]()
Doufam, ze nepřijdou nějaký pokyny na poslední chvíli a nebudu muset naklusat do jedinyho velkyho obchodu ve městě s dalšíma stovkama lidi
Potrefenáhusa Moje třetačka má velikost nohy 35:D ono jim to hrozně rychle roste, jim nebude nic! Jinak já někdy papírenské zboží řeším i Alzou;)
Karja oblečení a boty zatím naštěstí řeším z interních zdrojů, u V. stoprocentně, R. měl nové papuče na jaře a tenisky nakupujeme tak nějak průběžně. Ale my to máme do Decathlonu dva kilometry, takže z těchto věcí dokoupíme cokoliv kdykoliv. Já spíš vždycky zaspím právě v těch šlolních pomůckách.
Potrefenáhusa já taky doufám, že ta V. škola nebude mít moc požadavků na nákupy, protože zatím neřekli nic a řešit to v září teda nechci.
Vyřešeno
Karja no u nás to dopadlo dobře, všechno kromě jedněch bačkor a celoroček je buď zjara nebo ze sklepa. Mně hrozně dlouho trvá než něco zařídím, resp. s nimi je to maximálně jedna akce denně, ne každý den, i do toho dekáče v docházkové vzdálenosti je to výprava... Takže nechci nic nechávat na poslední chvíli. I k tomu, aby si ty staré věci vyzkoušeli, jsem je honila týden. V papírnictví jsme byli v pondělí, protože se vyskytla příležitost jít tam bez mimiňáka, tak to takhle lepím no.
A já mám příští týden služebku, tento týden se na ni připravuji a minulé 3 týdny jsme měli dovolenou, takže co se školních příprav týká, tak se upínám k 1.9. a místnímu papírnictví a taky už vím, že na Rohlíku se sežene ledacos ![]()
Nohy teda změřím a bačkory a boty na tělák objednám před odjezdem.
Karja prvňacka 31, myslim 35 ve třetí třídě jsou celkem jistota
Potrefenáhusa já taky doufám, že ta V. škola nebude mít moc požadavků na nákupy, protože zatím neřekli nic a řešit to v září teda nechci.
U nás právě byli hodně decentní typu trojhranné pastelky a tužku jakou najdete doma, ale v jedny škole jsme už na zápisu dostali seznam na a4 (což bych uvítala)
Potrefenáhusa my máme seznam na A4 od obou, ale takový obecný, žádné konkrétní modely tužek.
Potrefenáhusa náš prvňák má 32, starší 34, mimiňák má už 27, ale už docela dlouho, to mi odlehlo, ten totiž původně vypadal na 30 už ve třech letech ![]()
Evaeva taky je ale váš prvňák skoro o rok starší než náš prvňák
Potrefenáhusa jojo, taky mu ty 32 asi už dlouho nebudou
On má docela velkou nohu, protože jinak je vzrůstem průměrný mezi vrstevníky, i když je skoro nejstarší. Ale už mu taky neroste tak rychle.
Evaeva ja jsem si zrovna včera říkala, ze ma asi nejakou hodne vyklenutou patu, protoze kdyz ji merim nohy ja, dosahuju docela jiny cisla nez ji sedi reálně boty.
a ten seznam jsme taky nedostali nijak konkrétní, ale tady ve škole vubec nepadly veci na výtvarku krom staryho trička apod., jen ten standard penal a papírový desky na gumu (vedle meli i vodovky, kelímky, voskovky, fixky, papiry...)
Já doufám, že vše nachystám průběžně během září. Aktovku a penál máme, náš budoucí prvňák je skromný a řekl, že mu postačí tyto věci po bratrovi. Největší problém je s botama. Hrozně mu vyrostla noha a po starším jsem nic kloudného nenašla. A koupit boty byl fakt problem, v obchodě jsme nevybrali nic (klobouk dolu před prodavačkou v Naboso na Andělu, sama zhodnotila, ze dostupné boty mu moc nesedí) a byl problem i objednat (nahnat dite k přeměření nohy, pak vysedávat na internetu a pak dva dny honit dítě, aby si ty boty za 1800 vyzkoušelo na delší dobu než 2 vteřiny). A ještě budem potřebovat 1 tenisky na TV. To je nad naše síly, používat ty venkovní i do školy a kroužek, hlídat to a umývat to. Ale ze začátku to tak dělat budu, teď mě nikdo nikam nedostane. To jsem takhle byla před pár lety poslední víkend prázdnin v Letňanech a byla to apokalypsa...
Starší syn je nacpaný v teniskách i v sandálech, ale jemu vůbec nevim, jestli něco kupovat. On třeba už vůbec nechce nosit "rozumne" boty, o sandálech a bačkorách ani nemluvím. Keeny měl za celé léto na sobě asi 1x. Málo cool. Chce objednat pěnové nebo plastové pantofle, takový ten šmajdací typ do sprchy nebo co občas nosí Rusové k teplákům. Takové ty levné, co ale mají logo a stojí víc než ty lepší boty, co jsem doteď kupovala
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů