Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44880 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 13:11

Potrefenáhusa hele nechávám je v tom, at si dělají co chtěj a do toho nakupuju boty podle sebe, když je potřebujou:D

Online Potrefenáhusa
38976 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 13:18

Karja jo a pantofle nebo crocsy bych malejm taky nedala, tuhle jsme čekali na logopedii v budově ZŠ, šla kolem družina tak druháku a bylo to fakt tristní, jak smajdali a sbírali  boty 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2026 13:21

Potrefenáhusa u nás to do školy mít nesmí (kroksy by teda asi prošly, když mají ten pásek přes patu). Ale v létě mně překvapovalo množství dětí na hřištích a koloběžkách v kroksech nebo pantoflích.

Offline continuity
43509 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 13:24

Mne teda překvapilo neuvěřitelné množství děti, které na pláži mělo problém dojít po takovém oblázkovo- písečném chodníčku 20 metrů k břehu. Ty nožky jim v kotníku všelijak kvedlaly, část to vůbec nebyla schopná dát naboso.

Online Tabea
8224 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 13:40
Reakce na Potrefenáhusa:

Karja jo a pantofle nebo crocsy bych malejm taky nedala, tuhle jsme čekali na logopedii v budově ZŠ, šla kolem družina tak druháku a bylo to fakt tristní, jak smajdali a sbírali  boty 

​mě by zajímalo, jestli ty boty ty nohy tak strašně maří, kromě toho, že je odřou. To by musela mít s nohama problém snad celá Asie i Afrika. Ted právě dost koukám na nohy lidem v Seoulu a jsou to jedny křusky vedle druhejch. Buď crocs a jim podobny, nebo sandály na platformě nebo nějaký (klidně na první pohled elegantní) šlupičky. 
V životě jsem neviděla nikde tolik barefoot bot, jako v ČR.
Mojim dětem jsem barefoot (nejen) kupovala, sobě jsem si koupila ted bílý kožený groundies, chodila jsem v nich zatím jednou a přišlo mi to trosku jako galošky v nártu hlavně. 

Offline Zu
2787 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 13:41
Reakce na continuity:

Mne teda překvapilo neuvěřitelné množství děti, které mělo problém dojít po takovém oblázkovo- písečném chodníčku 20 metrů k břehu. Ty nožky jim všelijak kvedlaly, část to vůbec nebyla schopná dát naboso.

​já po takovém tom minikamínkovém chodníku nemůžu chodit bosa vůbec, i když jinde problém nemám, to mě k nesnesení lechtá  

Offline Karja
44880 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 13:44

Potrefenáhusa No já jí to taky nechci dávat, oni v té škole hrozně moc lítají, nemají zakázáno hrát na babu, na schovku a podobný věci, takže toho dost využívají... jakože by běžela po chodbě a učitel jí řekl "nelítej" to si myslim, že tam vůbec nevedou. Takže tam by se v tom akorát tak přerazila, ačkoliv ty ostatní děti to nosí, spíš ty starší.

Offline continuity
43509 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 13:45

Zu

Jenže je to nelechtalo, byl to spíš pohled jak na právě narozené hříbě. 

Online Potrefenáhusa
38976 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 13:54

Tabea nemyslim, ze by to ty nohy tak ničilo, spis se v tom přizabijou, ja jsem se málem několikrát zrakvila i doma, kdyz se mi zasekla pantofle v takovym tom profilu na schodech 

Online Potrefenáhusa
38976 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 14:08

continuity nase mladsi dite je hodne velkej nudista a chodi fakt hodne bosa, jeste loni dala vsechno, po tvrdým muffikovi běhala jak zajíček duracell a letos uz se taky začala venku na kamínkách docela kroutit, asi uz dozrál cit v nohách 

Tabea i tady mimo Prahu je to dost okrajová záležitost 

ale podle me v Evropě maj asi trochu užší nohy? Mne treba k tem bf botám nevede ani ta tenká podrážka, ani me vyloženě nebere ten nulovej drop (vim, ze je dulezitej), ale hlavne ten tvar a šířka bot 

protoze moje deti začínaly chodit s touhle nohou, na fotce jsou Froddo flexible, pred 10 lety jeste snad jedna z mala cca širších bot, pred 15 lety by asi musela chodit v superfitech o centimetr užších? 
(v ty době nebyly maly, ale nesla postavit a rychle vyfotit) 

Online Tabea
8224 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 14:11

Potrefenáhusa já spíš myslela tu velkou oblibu barefoot bot vs. obyčejných bot. Nebo je to jen tahle bublina?

Online Potrefenáhusa
38976 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 14:14

Tabea

asi obojí, touhle bublinou teda 100%

od dcery ze školky byly myslim dvoje bf ve třídě 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2026 14:16

Tabea

Mně ty kroksy a pantofle pro děti přijdou blbý kvůli bezpečnosti, lézt v tom po prolézačce třeba.

Na západ od nás se mnohem míň řeší vývin dětí celkově. Prosazování mimin pomalu ve 3m, nevhodná nosítka s dětmi zády k tobě, chodítka... Ale v Rakousku v horách jsem viděla poměrně dost lidí v bf (a ne, nebyli to Češi).

(bf ti mají sedět, takže jestli v nich v nártu plaveš, máš blbý model pro tvoji nohu.)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2026 14:18

Tabea je to místní bublina. U nás ve školce tak 1/3 až 1/2 dětí v bf. Záleží na ročním období.

Online Tabea
8224 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 14:20

Potrefenáhusa jo, já ty barefooty kupovala taky kvůli místu v prstech boty. Doteď koukám, aby neměli boty s úzkou špičkou. Když vidím ty děsný dětský boty, co dělá sketchers, tak mě bolí nohy. Do špičky a podrážka jak dřevák. 
Taky mě napadlo, jestli ta slovanská noha nebude fortelnější, než nohy jižní nebo asijský.

(Nožička na fotce je moc rozkošná. )

Online letfenixa
10929 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 14:22

Boli sme dnes v Makarskej a v miestnom Deichmane sme kúpili tenisky na telesnu, rovnakú značku ako už mal, tak hádam dobre a otrasné Minecraft prezuvky 'na zimu', lebo sú mierne zateplene.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2026 14:24

Tabea jo, některý ty dětský křusky jsou fakt děsný.

Online Potrefenáhusa
38976 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 14:29

Tabea skechers jsou strasny, my jedny malinky podědili a to jsem ani nezkoušela na ty naše obout 

starsi docela mlsne pokukovala po blikacích disney geoxech, ale to fakt nejde vubec (ale trpytivy Sandaly geox ala Birkenstock má a ty jsou v pohode široký i tvarovaný normálně) 

Online Tabea
8224 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 14:30
Reakce na Evaeva:

Tabea je to místní bublina. U nás ve školce tak 1/3 až 1/2 dětí v bf. Záleží na ročním období.

​1/3 až 1/2 je ale hodně, ne? U nás ve školce jsem viděla vyloženě barefoot boty tak u jedný rodiny. A pak už mě napadá jen jedna další rodina, co znám. A to já fakt na boty koukám všem. 
Na horách jsem v barefoot botách nikoho nepotkala. Nebo ty barefoot pohory nepoznám?

To o chodítkách, nosítkách atd. jsem si taky všimla. Mají ty národy pak z toho zhuntovanější nohy a těla než Češi? 

Online letfenixa
10929 příspěvků moje polička 20. srpna 2026 14:35

Tabea ja teda barefoot nenosim, ale širšie topánky vpredu by som prijala.

L nosí väčšinou a po kameňoch na pláži behá ako nič, zatiaľ čo ja musím mať topánky do vody.