Potrefenáhusa hele nechávám je v tom, at si dělají co chtěj a do toho nakupuju boty podle sebe, když je potřebujou:D
Vše o těhotenství a dětech
Karja jo a pantofle nebo crocsy bych malejm taky nedala, tuhle jsme čekali na logopedii v budově ZŠ, šla kolem družina tak druháku a bylo to fakt tristní, jak smajdali a sbírali boty
Potrefenáhusa u nás to do školy mít nesmí (kroksy by teda asi prošly, když mají ten pásek přes patu![]()
). Ale v létě mně překvapovalo množství dětí na hřištích a koloběžkách v kroksech nebo pantoflích.
Mne teda překvapilo neuvěřitelné množství děti, které na pláži mělo problém dojít po takovém oblázkovo- písečném chodníčku 20 metrů k břehu. Ty nožky jim v kotníku všelijak kvedlaly, část to vůbec nebyla schopná dát naboso.
Karja jo a pantofle nebo crocsy bych malejm taky nedala, tuhle jsme čekali na logopedii v budově ZŠ, šla kolem družina tak druháku a bylo to fakt tristní, jak smajdali a sbírali boty
mě by zajímalo, jestli ty boty ty nohy tak strašně maří, kromě toho, že je odřou. To by musela mít s nohama problém snad celá Asie i Afrika. Ted právě dost koukám na nohy lidem v Seoulu a jsou to jedny křusky vedle druhejch. Buď crocs a jim podobny, nebo sandály na platformě nebo nějaký (klidně na první pohled elegantní) šlupičky.
V životě jsem neviděla nikde tolik barefoot bot, jako v ČR.
Mojim dětem jsem barefoot (nejen) kupovala, sobě jsem si koupila ted bílý kožený groundies, chodila jsem v nich zatím jednou a přišlo mi to trosku jako galošky v nártu hlavně.
Mne teda překvapilo neuvěřitelné množství děti, které mělo problém dojít po takovém oblázkovo- písečném chodníčku 20 metrů k břehu. Ty nožky jim všelijak kvedlaly, část to vůbec nebyla schopná dát naboso.
já po takovém tom minikamínkovém chodníku nemůžu chodit bosa vůbec, i když jinde problém nemám, to mě k nesnesení lechtá
Potrefenáhusa No já jí to taky nechci dávat, oni v té škole hrozně moc lítají, nemají zakázáno hrát na babu, na schovku a podobný věci, takže toho dost využívají... jakože by běžela po chodbě a učitel jí řekl "nelítej" to si myslim, že tam vůbec nevedou. Takže tam by se v tom akorát tak přerazila, ačkoliv ty ostatní děti to nosí, spíš ty starší.
Jenže je to nelechtalo, byl to spíš pohled jak na právě narozené hříbě.
Tabea nemyslim, ze by to ty nohy tak ničilo, spis se v tom přizabijou, ja jsem se málem několikrát zrakvila i doma, kdyz se mi zasekla pantofle v takovym tom profilu na schodech
continuity nase mladsi dite je hodne velkej nudista a chodi fakt hodne bosa, jeste loni dala vsechno, po tvrdým muffikovi běhala jak zajíček duracell a letos uz se taky začala venku na kamínkách docela kroutit, asi uz dozrál cit v nohách
Tabea i tady mimo Prahu je to dost okrajová záležitost
ale podle me v Evropě maj asi trochu užší nohy? Mne treba k tem bf botám nevede ani ta tenká podrážka, ani me vyloženě nebere ten nulovej drop (vim, ze je dulezitej), ale hlavne ten tvar a šířka bot
protoze moje deti začínaly chodit s touhle nohou, na fotce jsou Froddo flexible, pred 10 lety jeste snad jedna z mala cca širších bot, pred 15 lety by asi musela chodit v superfitech o centimetr užších?
(v ty době nebyly maly, ale nesla postavit a rychle vyfotit) 
Potrefenáhusa já spíš myslela tu velkou oblibu barefoot bot vs. obyčejných bot. Nebo je to jen tahle bublina?
Mně ty kroksy a pantofle pro děti přijdou blbý kvůli bezpečnosti, lézt v tom po prolézačce třeba.
Na západ od nás se mnohem míň řeší vývin dětí celkově. Prosazování mimin pomalu ve 3m, nevhodná nosítka s dětmi zády k tobě, chodítka... Ale v Rakousku v horách jsem viděla poměrně dost lidí v bf (a ne, nebyli to Češi).
(bf ti mají sedět, takže jestli v nich v nártu plaveš, máš blbý model pro tvoji nohu.)
Tabea je to místní bublina. U nás ve školce tak 1/3 až 1/2 dětí v bf. Záleží na ročním období.
Potrefenáhusa jo, já ty barefooty kupovala taky kvůli místu v prstech boty. Doteď koukám, aby neměli boty s úzkou špičkou. Když vidím ty děsný dětský boty, co dělá sketchers, tak mě bolí nohy. Do špičky a podrážka jak dřevák.
Taky mě napadlo, jestli ta slovanská noha nebude fortelnější, než nohy jižní nebo asijský.
(Nožička na fotce je moc rozkošná.
)
Boli sme dnes v Makarskej a v miestnom Deichmane sme kúpili tenisky na telesnu, rovnakú značku ako už mal, tak hádam dobre a otrasné Minecraft prezuvky 'na zimu', lebo sú mierne zateplene.
Tabea jo, některý ty dětský křusky jsou fakt děsný.
Tabea skechers jsou strasny, my jedny malinky podědili a to jsem ani nezkoušela na ty naše obout
starsi docela mlsne pokukovala po blikacích disney geoxech, ale to fakt nejde vubec (ale trpytivy Sandaly geox ala Birkenstock má a ty jsou v pohode široký i tvarovaný normálně)

Tabea je to místní bublina. U nás ve školce tak 1/3 až 1/2 dětí v bf. Záleží na ročním období.
1/3 až 1/2 je ale hodně, ne? U nás ve školce jsem viděla vyloženě barefoot boty tak u jedný rodiny. A pak už mě napadá jen jedna další rodina, co znám. A to já fakt na boty koukám všem.
Na horách jsem v barefoot botách nikoho nepotkala. Nebo ty barefoot pohory nepoznám? ![]()
To o chodítkách, nosítkách atd. jsem si taky všimla. Mají ty národy pak z toho zhuntovanější nohy a těla než Češi?
Tabea ja teda barefoot nenosim, ale širšie topánky vpredu by som prijala.
L nosí väčšinou a po kameňoch na pláži behá ako nič, zatiaľ čo ja musím mať topánky do vody.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY