Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline notna
9270 příspěvků moje polička 15. října 2023 21:27

continuity Možná je to tím, ze jsem to četla zpětně  , víc ucelené, ale ani na okamžik mě nenapadlo, ze by nekdo sympatizoval s Hamasem. 

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 15. října 2023 21:29
Reakce na notna:

Popravde mi ta míra agrese tady vyrazila dech. 

​mě to třeba nepřekvapilo vůbec, jen si říkám že někteří mají dvojí metr (to není teda na tebe, nebo celkově na pár těch extra aktivních nevím, a ani nechci, kdo to takhle cítí a kdo ne) - výhrůžky nebo přání smrti a těch nejhorších věcí konkrétním lidem nebo národům (rusové, zeman...) někdy to je ok a jindy ne.. podle toho terče asi, já se do toho snažím zapojovat minimálně, ale pak nadejde chvíle kdy prostě nemůžu jinak:D

SunEclipse jo, to máš samozřejmě pravdu, akorát na tom automatickým předpokladu, že "my to všichni myslíme dobře, a kdo vypadá že ne, tak to jsme jen špatně pochopili" už pomalu ztroskotává naše civilizace - ne, fakt to nemyslí každej dobře, jsou i lidi, kteří to myslí ZLE

Karja

Offline notna
9270 příspěvků moje polička 15. října 2023 21:35
Reakce na continuity:

notna no a teď si představ, že ten vrah pořád třímá zbraň a schovává se za těma nezletilými dětma. 

Protože to je dnešní situace. Izrael opravdu nemá zájem zabíjet Palestinské civilisty, resp. dělá, co může, aby to dělat nemusel, ačkoliv se Hamás velice snaží, aby to tak dopadlo. 

​To si klidně představím, klidne i to, ze budu muset  zlikvidovat ten nevinný lidsky štít. Ale neznamená to, ze budu nevinné označovat povlem a jejich příbuzné vyvraždim taky. Jen pro stejně náboženství, barvu pleti atd. To jsem si myslela, ze fakt jsme dal. 

A rozhodne jsem pro zničeni Hamasu a tvrdou reakci.

Offline notna
9270 příspěvků moje polička 15. října 2023 21:42

viktorka_od splavu Popravdě bych vlastně ani překvapena byt neměla, protože tu nenávist a neschopnost slušně diskutovat  předvádí většinou ti stejní. 

Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 15. října 2023 22:25

notna to ale nepiš mě, já je tak neoznačuji. 

Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 15. října 2023 22:42
Reakce na Sweet Potato:

continuity To snad ne. Já to beru tak, že něco tak samozřejmého snad nemusíme každá psát.

​Tohle odpoveď i pro ostatní. Přemýšlela jsem o tom a právě mi přijde, že je v dnešním světě nutné se proti tomu jasně vymezit, protože to vůbec není pravidlo. 

Ale každý samozřejmě podle sebe. Asi to bere moc emočně, ale všechny tyhle historické diskuze mi opravdu přijdou úplně mimo. O tomto se mohlo diskutovat před měsícem (a proti Netanjahuove vládě se bouřili i sami Izraelci). Teď jsou ty pokusy hledat v tom jakékoliv důvody, vysvětlení a nedejbože omluvy prostě špatně, protože je to věc, kterou nelze ničím omluvit ani vysvětlit, lze to za mě jenom odsoudit bez jakéhokoliv ale.

Hlavně je dost jedno, co Izrael dělal nebo nedělal. Motivace k těm útokům vypadá, že byla úplně jiná než utlačování palestinských civilistů. 

Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 15. října 2023 22:48

Já si myslím, že to hodně vystihla 

mitford sister je to prostě hodně o emocích a ty ma každý jinde. 

Online Pinot Noir
29641 příspěvků moje polička 15. října 2023 22:51
Reakce na continuity:

Přípona mi to holku v baru, co se opilá, byla trochu drzá, někdo ji tam zneužil a místo řešení toho znásilnění řešíme to, jak se předtím chovala. 

​Souhlasím s tebou. Toto je přesné přirovnání. 

Offline Černá kočka
1745 příspěvků moje polička 16. října 2023 05:47

Pro mě je důležitější co člověk sděluje, forma není tak důležitá. Hnusné věci se dají napsat vulgárním způsobem, ale úplně stejně to může být příspěvek, který se tváří super korektně.

Offline Černá kočka
1745 příspěvků moje polička 16. října 2023 05:49

SunEclipse jo, to máš samozřejmě pravdu, akorát na tom automatickým předpokladu, že "my to všichni myslíme dobře, a kdo vypadá že ne, tak to jsme jen špatně pochopili" už pomalu ztroskotává naše civilizace - ne, fakt to nemyslí každej dobře, jsou i lidi, kteří to myslí ZLE

49114 příspěvků moje polička 16. října 2023 06:38
Reakce na continuity:

​Tohle odpoveď i pro ostatní. Přemýšlela jsem o tom a právě mi přijde, že je v dnešním světě nutné se proti tomu jasně vymezit, protože to vůbec není pravidlo. 

Ale každý samozřejmě podle sebe. Asi to bere moc emočně, ale všechny tyhle historické diskuze mi opravdu přijdou úplně mimo. O tomto se mohlo diskutovat před měsícem (a proti Netanjahuove vládě se bouřili i sami Izraelci). Teď jsou ty pokusy hledat v tom jakékoliv důvody, vysvětlení a nedejbože omluvy prostě špatně, protože je to věc, kterou nelze ničím omluvit ani vysvětlit, lze to za mě jenom odsoudit bez jakéhokoliv ale.

Hlavně je dost jedno, co Izrael dělal nebo nedělal. Motivace k těm útokům vypadá, že byla úplně jiná než utlačování palestinských civilistů. 

continuity tos napsala moc hezky, presne tak

Offline barbucha blogger
35486 příspěvků moje polička 16. října 2023 09:26
Reakce na continuity:

​A já se přidám. Bravo!

Offline Torrah
3248 příspěvků moje polička 16. října 2023 09:41

continuity ano, tenhle článek jsem taky četla a souhlas do posledního písmene. Nic není černobílé, ale to, co Hamás proved, je naprosté zvěrstvo a není omluvitelné vůbec ničím.

Offline barbucha blogger
35486 příspěvků moje polička 16. října 2023 09:47

Mimochodem předevčírem oznámila Ursula von der Leyen, že EU ztrojnásobí humanitární pomoc Gaze na 75 milionů eur. 

Tolik k nepřátelskému zacházení ze strany křesťanského světa, pravověrnými zaslouženě odsuzovaného. 

Offline notna
9270 příspěvků moje polička 16. října 2023 11:07

Já pořád nechápu, kde berete, že tu někdo hledal důvody nebo omluvy. Co jsem četla já, tak se debata od současného stavu rozvinula k dějinám vztahů Izrael Palestina. Pro mě to teda byla hodně zajimavá debata s odkazy na další zajímavé informace. V těch jsem taky nezaznamenala žádnou levičácskou politiku. Co je to za logiku nesmět psát o historii? A kdo píše, ten schvaluje současný zločin

Nedávno mi jedna zdejší uživatelka napsala, že v diskuzu čtu, co ona tam vůbec nevidí. No, už asi chápu. Jsem na tom teď taky tak.

Offline notna
9270 příspěvků moje polička 16. října 2023 11:08

Nicméně zajímavá debata je pryč, slušně diskutující vyštváni. Tak snad aspoň nastala u některých spokojenost.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 16. října 2023 11:19
Reakce na notna:

Já pořád nechápu, kde berete, že tu někdo hledal důvody nebo omluvy. Co jsem četla já, tak se debata od současného stavu rozvinula k dějinám vztahů Izrael Palestina. Pro mě to teda byla hodně zajimavá debata s odkazy na další zajímavé informace. V těch jsem taky nezaznamenala žádnou levičácskou politiku. Co je to za logiku nesmět psát o historii? A kdo píše, ten schvaluje současný zločin

Nedávno mi jedna zdejší uživatelka napsala, že v diskuzu čtu, co ona tam vůbec nevidí. No, už asi chápu. Jsem na tom teď taky tak.

​Myslím si to stejné, je to hodně o nastavení a vnímání člověka. 

Offline Řvousenka
1018 příspěvků moje polička 16. října 2023 12:02

Já to třeba vnímala tak, že když se tu po brutálním útoku Hamásu, který nikdo nezpochybňuje, objeví traktát včetně obrazového materiálu o tom, že Židi nejsou svatí a mají historicky máslo na hlavě, je to takové - nevím.... nevkusné? Jako že si o to vlastně koledovali...

49114 příspěvků moje polička 16. října 2023 12:05

Řvousenka no presne. a pokud to nekdo nevidi, tak je, rekneme, naivni? manipulovatelny...

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 16. října 2023 13:44

notna já jsem taky nepochopila, proč se to tak ošklivě vyhrotilo, ale přičítám to vlastní nepozornosti. Přecejen to čtu po kouscích, když mám chvilku. Dokonce jsem měla rozepsaný jeden příspěvek o dávné historii oblasti, ale pak jsem si řekla - radši ne, atmosféra zrovna teď dějepisu nepřeje.

A děkuji continuity za odkaz na nihilistu.