Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 12. února 2024 16:27

letfenixa Já už se naučila zdravit první, žádné příkoří mi to nečiní, ba naopak. Akorát odpovědět by lidi mohli.

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 12. února 2024 16:52

Kan přesně. Pozdravím první a představím se. Teď jsem měla dvě pacientky na pohotovosti, ani jedna se nepředstavila, pozdravila jen jedna. Všeobecně upadají mravy a ubejvá slušnost mezi lidma.

Myslím, že "díky, hodná" je hlavně špatně mluvnicky. Úplně mě tl tahal za oči napsaný a za uši vyslovený.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 12. února 2024 17:03

barbucha Kokoska vacsina kurierov to pouziva, tak im odpovedam rovnako :) Uz sa dost pozname, aj pokecame ale nepotykali sme si. Obcas aj s niektori rodicia v skolke tak zdravia. Co som vypozorovala, vacsinou sa to pouziva ked si ludia vykaju ale maju neformalny vztah, casto ide o rovesnikov. Mne to nevadi, kludne to pouzivam tiez. 

Online notna
9270 příspěvků moje polička 12. února 2024 17:03

Jsem pesimista, lepší už to nebude. Hodná, zlatá, zdravím apod. bude podle mě přibývat. V soukromých, neformálních situacích mi to nevadí. Ale se mi stalo několikrát, že mi tak odpověděl i úředník/úřednice v mailové komunikaci. Zašlu požadované, s příslušný průvodním slovem a přijde:  Hodná! a pod tím oficiální podpis, milion instukcí o gpdr, antivirech apod. To mi přijde úplně směšný.

Učí se vůbec ještě nějaká obchodní korespondence? Má to ještě nějaká pravidla? My se to na obchodní akademii v pravěku učili a byl na to kladený důraz. Teď ale asi mail snese všechno a pravidla nejsou.

Kan Někteří jsou na pozdrav rezistentní. My asi máme nového souseda. Parkuje vedle mě už několik měsíců. Když se u těch aut potkáme, ještě nikdy mi na pozdrav neodpověděl. Přitom jeho přítelkyně, která tam bydlí odjakživa se se mnou normálně zdraví. On už toho byl několikrát, ale mlčí stále.

Už jsem tu jednou psala, že kamarádka učitelka ve školce říkala, že je těžký naučit děti zdravit, když nezdraví rodiče. A jsou fakt schopni vodit dítě do školky roky a nikdy nepozdravit. Ale tuhle mi říkala, že k nim dorazil nový level. Požadavek od rodičů, aby dítě nenutili zdravit. Pokud dítě nechce, nemají ho k tomu nabádat.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. února 2024 17:14

Mrakoplas u vás mají kurýři čas na pokec? Mně ten balík podávají prakticky v běhu zatímco telefonují dalšímu

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. února 2024 17:18

notna z nenucením dětí souhlasím. Ale ty nezdravící rodiče, to je děs. U nás se s tím teda nesetkávám, přijde mi, že mně zdraví každý koho v šatně potkám.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 12. února 2024 17:21

Evaevatak par viet prehodime, uz ma dobre poznaju A jeden, co nam vozi do prace, je hrozne ukecany, ale my sme prakticky posledna zastavka, tak uz ma asi cas :)

Online notna
9270 příspěvků moje polička 12. února 2024 17:30

Evaeva K čemu je to dobrý učit dítě, že pokud nechce, nemusí pozdravit? 

Offline Mha
příspěvků moje polička 12. února 2024 17:34

notna

Že ty ses ještě nepotkala s dítětem - osobností? Ono si samo řekne, co se chce učit.

Offline olte
737 příspěvků moje polička 12. února 2024 17:35
Reakce na Evaeva:

notna z nenucením dětí souhlasím. Ale ty nezdravící rodiče, to je děs. U nás se s tím teda nesetkávám, přijde mi, že mně zdraví každý koho v šatně potkám.

​já bych nenutila ani ty rodiče, ať z toho taky nemají trauma

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 12. února 2024 17:57

notna u nas kvuli nezdraveni rodicu zavedli ve skolce poudrav po prichodu. Muzes si vybrat te tri variant - slovni, podani ruky anebo zamavani(pro asocialy)ale musi dite i rodic, haha. No stejne je tam jeden blbec co nezdravi a shodou okolnosti je to i muj kolega ze stejnyho patra v praci, kde me taky nezdravi

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 12. února 2024 17:58

notna Kamarádka učí na škole a říkala, že jim pan ředitel řekl, že mají zdravit první učitelé děti. Prý to zkoušel i na kuchařky a uklízečky a ty ho poslaly do háje.kuchařky jsou 60+ a ředitel ještě pade neměl.

Offline letfenixa
10807 příspěvků moje polička 12. února 2024 17:59

marieu v živote nikdy sa mi žiadny zdravotník nepredstavil. Teraz naposledy u očnej som sa spytala, či je dotyčná doktorka alebo sestrička. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 12. února 2024 18:02

711990 ja vsade zdravim jak besna ale musim priznat, ze v skolke casto pozdravim len pri prichode. Pri odchode mi uz niekedy pri dvoch zvijajucich sa hadoch, ktori sa prekrikuju, neostava mentalna kapacita a zbadam sa az ked mi ucitelka vyrazne nahlas povie Dovidenia (ktovie kolkokrat to zopakovala)

A priznam, ze deti obcas napominam ked nezdravia. Pozorovanim sa to totiz moc nenaucili (a ja fakt zdravim!)

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 12. února 2024 18:04

Pozdravit je snad soucasti slusneho chovani, od kdy se to zmenilo? Me strasne se*e, kdyz prijdou manzelova vnoucata a jen cumi bez pozdravu. Chodi k nam skoro kazdy ctvrtek po skole, delam jim vzdyxky palacinky, a kolikrat neodpovi ani na muj pozdrav. Pri odchodu totez, kdyz jim to muz nepripomene, vypadnou, ani nezabuci. Rodice maji normalni. A my je teda nutime zdravit, osobnost neosobnost.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. února 2024 18:04

notna to je něco jiného, ne?

U nás to dělají tak, že výrazně zdraví paní učitelky. Samozřejmě dětem říkají, v jakých situacích se zdraví, jak se k sobě mají chovat, kdy děkovat,... Ale nikdo nad ním nestojí a neříká Tak jak se říká? Děti se učí zejména nápodobou, takže pokud zdraví rodiče i učitelky, děti budou taky.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. února 2024 18:11

Mrakoplas moje zdraví tak v polovině případů. Nenapomínám je vůbec, akorát staršího jsem jednou informovala o vhodnosti pozdravu. Mně je to vynucování hrozně proti srsti. Když jdeme někam společně, tak to beru tak, že zdravím za všechny.

Online notna
9270 příspěvků moje polička 12. února 2024 18:16

Evaeva Ale tak učí se to dítě odpovídat na ten pozdrav, ne? Oni taky první zdraví to dítě při příchodu. A učí je odpovědět. A to nemají dělat. Vyzývat ho k odpovědí, když nechce. Odpoví, když se mu bude chtít.  "Tak jak se říká" by si asi normílní učitelka asi nedovolila říct. 

Offline Myrtila
5194 příspěvků moje polička 12. února 2024 18:17

711990 U nás ve školce taky chtějí, aby děti pozdravily, při příchodu i odchodu, a taky si můžou vybrat libovolnou formu, klidně jenom zamávat. Já do toho teda syna nutím, aby si učitelka vůbec měla možnost uvědomit, že syn už odchází, on tak strašně moc chce už domů, že by za mnou klidně vyklouznul bez povšimnutí učitelek. I mu to tak vysvětluju, proč se má rozloučit. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 12. února 2024 18:21

letfenixa Predstavuju se kazdemu, jak v ambulanci, tak na sale (krome tech, u kterych to vazne smysl nema). Drtiva vetsina pacientu me stejne do peti minut povazuje za sestru nebo sanitarku. Hlavne starsi generace.