Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 10:03

Evaeva Tabea No já ty sběratelský vášně nemám, nesnáším hromadění bez té praktické části využití. :D 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. zaří 2024 10:11

Kan však já to taky nechápu

Offline barbucha blogger
35475 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 10:54
Reakce na Sweet Potato:

marieu Asi větší, než si myslíme. U inteligentních lidí ti to dlouho nedojde. Znám pár matematiků, iq u stropu, ale sociálně a emočně se nestačíš divit.

​Jé, zrovna jsme tenhle týden se spolužačkou z devítky vzpomínaly na naši třídu... nebyli jsme na tzv. jazykovce úplný pitomci nikdo, ale vyskytlo se tam pár doslova géniů - kupodivu samí kluci, strašně divný pavouci a do žádný party nezapadli, kupodivu i později docela blbě skončili (byť třeba po matfyzu absolvovaným levou zadní), jeden se rovnou oběsil... je zvláštní, že to byli jenom kluci - holky to asi dokážou líp skrývat nebo se líp přizpůsobit (byť i na plus mínus podobný IQ úrovni) Tehdy nebyly ještě takový diagnózy jako dneska, a tak chudáci prostě jen lezli na nervy všem, včetně kantorů... 

Offline Friga
2047 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 14:04

barbucha ja jsem nekde cetla, ze za prve holky obecne tyhle veci lepe skryvaji, protoze byvaji jinak vedene/vychovavane a za druhe u muzu se nektere vlastnosti vyskytuji ve vetsim rozptylu kvality, protoze maji jen jeden chromozom X, takze ten druhy tu vlastnost jakoby neusmerni. U zen, pokud si to pamatuju dobre, v bunce je sice aktivni pouze jeden z chromozomu X, ale v kazde bunce nahodne jeden nebo druhy. 

Offline Sweet Potato
39945 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 14:17

Friga S PAS výchova nic nezmůže. Ale jak píšeš, není tak časté.

Jiné je to s ADHD, to se u dívek a žen obvykle skrývá uvnitř. A dlouho to může "rozum, výchova a poslušnost" ovládat. Ta fyzická hyperaktivní část tam není. Vím o tom víc, než bych si přála. 

Offline Aranel
6495 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 14:25

Kan @Evaeva Viz Star Trek figurky v Teorii velkého třesku.

Offline barbucha blogger
35475 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 14:38

Friga 

Je to zajímavý, mně se to - jak jsme to s tou kámoškou rozebíraly - zdálo až nespravedlivý, protože bejt ten génius se odjakživa pojí s nějakým divným chováním, pro laickýho pozorovatele, a my si vzpomněly jen na ty hodně chytrý kluky, jako by holky byly míň inteligentní... určitě je to zčásti výchovou a zčásti i vrozeným (in)dispozicím (jsem zastánce školy půl na půl, co se vlivu prostředí a genetiky týče). Prostě těch chlapů excentriků všichni známe daleko víc...

Offline Friga
2047 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 14:45

Sweet Potato ja jsem prave cetla, ze to tyka i PAS, to lepsi skryvani, pokud ta porucha neni tak vyrazna. Ze ty divky byvaji socialne neobratne ve srovnani s ostatnimi divkami, ale ve srovnani s chlapci zas tak neobratne nejsou a proto to jaksi tolik neni videt. Jak jsem tady pred nekolika lety delala odbornou stredni, resila jsem nejake studijni a osobni problemy, tak mi bylo skolni psycholozkou a taky lekarkou receno, ze to tak je jak s ADHD tak i s PAS. A ze se casto tyhle dve poruchy vyskytuji soucasne a navenek se ty priznaky castecne jakoby rusi, proto si toho okoli nevsimne. 

Offline DruI
5507 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 15:14

barbucha No protože holkám se excentričnost moc neodpouštěla, tak se to naučily schovávat a jsou divné jen sami v sobě.

Offline Sweet Potato
39945 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 15:16

Friga Aha, díky.

Offline barbucha blogger
35475 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 15:39

DruI 

To je pravda a historická nespravedlnost. U plotny se těžko excentrikovalo, i kdybys u škrábání brambor za pět vteřin spočítala procento odpadu šlupek a výživovou hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů nejlépe v miligramech na jednotlivou bramboru. 

Online continuity
42340 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 17:51

Tady jsme se bavili o tom fotbalu?

Šídlo do plnejch, určitě se pobavíte a možná víc než na zápase repre.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/sport-fotbalovy-eden-obsadili-ukrajinci-cesi-jim-to-nabidli-259814

Offline stes
9034 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 22:14

continuity pobavil mě styl psaní,obsah a pravda v něm už méně 

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 15. zaří 2024 08:56
Online slniecko admin
19466 příspěvků moje polička 17. zaří 2024 21:41
Reakce na Friga:

barbucha ja jsem nekde cetla, ze za prve holky obecne tyhle veci lepe skryvaji, protoze byvaji jinak vedene/vychovavane a za druhe u muzu se nektere vlastnosti vyskytuji ve vetsim rozptylu kvality, protoze maji jen jeden chromozom X, takze ten druhy tu vlastnost jakoby neusmerni. U zen, pokud si to pamatuju dobre, v bunce je sice aktivni pouze jeden z chromozomu X, ale v kazde bunce nahodne jeden nebo druhy. 

​V angličtine je na to odborný výraz "masking", rozmýšľam teraz, ako je to správne po slovensky

Offline Friga
2047 příspěvků moje polička 18. zaří 2024 08:04

slniecko na tenhle termin jsem taky narazila, kdyz jsem si o tom pak cetla, ale ja si to cetla prave anglicky, tak preklad taky nevim. 

Online Garfie
28260 příspěvků moje polička 18. zaří 2024 08:50

slniecko Nemohla by to být kompenzace? 

Offline barbucha blogger
35475 příspěvků moje polička 18. zaří 2024 09:00

Garfie 

Kompenzace je spíš náhrada apod.
Proč se nedá použít rovnou maskování? Nebo kamufláž

Offline Sweet Potato
39945 příspěvků moje polička 18. zaří 2024 09:26

Garfie Myslím, že mohla.

Offline SunEclipse
3449 příspěvků moje polička 18. zaří 2024 09:55

barbucha protoze se nebavime o prekladu, ale o tom, jaky je termin ve slovencine/cestine. A zde se pouziva kompenzace, coz to imho i lepe vystihuje.