brrr Tyjo jak se jí v tý Anglii povedlo 7 let nechodit do školy??
Poměry neznám, ptám se vážně, třeba carries
Omfg
Aranel Co já vím? Třeba o ni nevěděli, prostě ji po příjezdu nikdo nikam nepřihlásil.
Aranel no to neviem popravde. Je možné, že sa často sťahovala a deti potom nenahlásila do škôl? Alebo ich mohla učiť doma. Akože na oko. Ak na ne nebrala benefity, tak o nich systém teoreticky nemusel vedieť.
brrr Jak říká Jos, výhrůžky nahrát nebo evidovat psané a s tím jít na OSPOD. Ale víš co, 12 let je teda nejvyšší čas, spíš hraniční věk...Je mi ho teda líto, nebude to mít jednoduchý.
Aranel Děti zatajíš v cizí zemi jednoduše, sama to teď vidím. Do české školy jsme dali jen čestné prohlášení, tady dokonce pobíráme na děti přídavky (v Japonsku je dostává každý, bez ohledu na příjem) a děti jsou pojištěné, ale škola nám žádné potvrzení nevydávala, nahlásili jsme kam chodí zase jen na čestné slovo. Kdyby nikam nechodili, funguje to stejně. Pochopitelně prasknout to může, ale nemusí....
A to mi připomíná, děti teď mají ve škole povinnou zdravotní prohlídku, to u nás už asi vůbec není? Desátá třída musí povinně i na kontrolu tuberkulózy, včetně rtg.
Garfie Překvapilo mě, že syn před odjezdem do Japonska musel mít potvrzení od doktora o zdravotním stavu včetně rentgenu plic.
Garfie Prosím Tě a pořád platí, že když děti chodí v zahraničí do cizí školy, musí dělat na konci školního roku v Česku zkoušky, aby absolvovali povinných 9 let českého vzdělávání?
Kitsune Zajímavý! A na jak je tu vlastně dlouho?
Marbuša Těch možností je víc-buď navštěvují školu, která je česku stranou uznávaná jako rovná, nebo dochází na doučování do českých škol při ambasádě, pak nemusí dělat nic a můžou v ČR normálně pokračovat (v Japonsku neexistuje ani jedna z těchto variant). Nebo mají domovskou školu v ČR, pak musíš každé dva roky na přezkoušení, nebo zrušíš domovskou školu, nahlásíš se na ministerstvo a po návratu můžeš nastoupit do školy, ale ta si tě přezkouší a zařadí do které třídy uzná za vhodné. A nebo existuje poslední varianta, zrušíš domovskou školu, nahlásíš se na ministerstvo a vrátíš se jako "zahraniční student", v podstatě cizinec, nastoupíš do třídy, kam patříš a tuším dva roky máš úlevu z českého jazyka, zeměpisu a historie.
Garfie Aha, to jsem netušila, že je takhkle víc možností. Myslím, že oni se na tohle všechno vykašlali, neplánují se vrátit do Čech.
Garfie Na jeden semestr. Vyučování měl teprve jeden týden, zatím to vypadá, že to nebude moc náročné. Měl by chodit do školy 3 dny v týdnu, ale jeden vyučující jim řekl, že je mu jasné, že chtějí hodně cestovat, tak mu nebude vadit, když občas na jeho přednášku nepřijdou, tak to asi občas využije. Testy budou mít na začátku ledna a pokud je zvládne na první pokus, tak bude mít asi měsíc na cestování po Japonsku.
Kitsune Tak to zní hodně super!
Ať toho využije hlavně s tebou! :-)
Ale že teda musí kvůli jednomu semestru na rtg plic je fakt zvláštní, zvlášť když ještě asi patřil mezi očkované děti u nás...
Garfie Školní zdravotní prohlídky u nás už nejsou. Jen jsou povinné pravidelné u peditra do 19let.
Kokoska Matka vyhrožuje, že ho obviní z osahavání dětí, atd.
Vyhrozuje jak, slovne? Protoze to se da nahrat. Pokud pres esemesky, tak uz ma v ruce dukaz.
Navic se mi nechce verit, ze by takove osobe nekdo veril.
Garfie Zajímavý. No i tak, že se třeba nezajímá někdo ze sousedů,...
MP Marge Já mám pocit, že mu pak foukla i s dcerou do té Anglie. Teď se vrátily poměrně nečekaně, takže předpokládám, že to teprve začne řešit. Uvidíme. Zas já to znám jen z vyprávění.
Prosím te razorblade , neumím napsat vaším autorům, ale můžeš autorce říct, ať si dá do pořádku čisla v článku?
Hejtuje tam gen Z, že vyhazuje moc potravin, ale když to člověk dá do kalkulačky (průměrný člověk prý vyhodí 37.4kg, tak se ukáže, že vyhodí toho méně než půlku co průměr 28/43g, podle toho kde bydlí).
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-nejvic-plytva-potravinami-generace-z-261436
continuity ja uz tam skoro mesic nepracuju :))) a teda neznam ani autorku... oni se tam ted zameruji na mlade talenty, takze to bude pravdepodobne nekdo, kdo nastoupil az po mne :))
razorblade no tak to gratuluji! Ať se ti na novém místě daří.
continuity ech, nevim, jestli je k cemu. Ale bojuju a od zacatku me poustej uz i k seniornim vecem, cehoz si hodne vazim a snazim se to neposrat :)))
razorbladeto dáš ![]()
continuity jsi nepozorná! Já už razorblade 2x viděla v hlavních zprávách
.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje