Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 23. května 2025 15:56

Kokoska 

Možná že prezident dodrží slovo, ale ten ryk kolem slyším už teď. A referendum bude právě proto následovat a hádej, čí voliči budou pro vystoupení!

Hele nakonec možná Alenka při okopávání erteplí narazí na ropu, co my víme.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 23. května 2025 16:02

euridike proto říkám, že bych při změnách volebního systému začala u těch volených. Vyčistilo by se to alespoň trochu, kdyby se z toho vyjmuli ty různí podvodníčci s excekucema. 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 23. května 2025 16:10

Vzhledem k tomu, že brexit byl taky pěkně zmanipulovaný, tak si to referendum na slovenským ruským dvorku radši ani nejdu představovat.

Musím už urgentne požádat o to občanství (hned jak vynaleznu časovou smyčku). kromě stohu jiných dokumentů totiž musim dodat 5 potvrzení o bezdluznosti, které nesmí být starší 30 dnů, ale úrad má na vystavení 30 dnů a potvrzení může být vystaveno nejpozději ke dni zadosti - takže bude přinejhorším 30 stare už v deň vystavení.

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 23. května 2025 16:11

continuity 

Tak v tomto se naprosto shodneme.

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 23. května 2025 16:17

continuity jenze ty nejsi vyloucena z ceskeho volebniho sytemu kvuli tomu, ze by te nekdo vyhodnotil jako rozumove nekompetentni. Ale protoze nesplnujes zakladni podminku, tedy byt obcanem dane zeme. A i s tim se da neco delat a o obcanstvi si pozadat. Jak si sama udelala.

A o rozsireni moznaoti volit pro obcany se diskutuje uz dlouho. Bud o moznosti volit korespondecne a nebo se debatuje o snizeni veku.

Ale resit omezeni volebniho prava pro nejakou skupinu obyvatel je uplne jina vec. Celkem citliva v nasem prostoru, kde probehl holokaust nebo odebirani obcanskych prav vcetne volebniho komunisty jeste relativne nedavno. Navic spolecnost neni rozdelena na ty chytre a ty hloupe co by nemeli volit, ale je vlastne velmi roztristena na odstiny sedi (jak rika sociolog Martin Buchtik), takze ty pravidla pro selekci by se stanovovaly hodne tezko.

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 23. května 2025 16:23

barbucha ja bych jeste rada dodala, ze volici spd nebo rajchla jsou prave ti, co pracuji. Casto za mizerne penize a citi se nedoceneni. A dane subjekty voli prave proto, ze jim slibuji lepsi podminky a potrestani tech linych neprizpusobivych, co se jen povaluji doma za desetitisicove socialni davky. Takze tady by ani ta podminka kdo nepracuje, voli, asi nevedla k vysledku, ktery si predstavujes.

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 23. května 2025 16:28
Reakce na euridike:

​Před časem mi kamarád, politolog a vysokoškolský pedagog, říkal, že bych se asi hodně divila, kolik je mezi vysokoškolskými studenty voličů SPD. Ono to fakt není černobílé...

​V nejakem podcastu (ted nevim, jestli Generacni konflikt, Zakulisi sociologie nebo Chyba systemu, nebo neco jineho na ten zpusob) rikali, ze se velmi casto resi omezeni volebniho prava starsich lidi, s argumentem, ze ti voli casto komunisty. Ale ze velmi casto stejna cast mladych voli krajni pravici, se uz moc nerika.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 23. května 2025 16:34

Zuzuli ti občani v cizine jsou vyloučení zcela efektivně, hlavně ti, co nežijí v dosahu ambasády. Že se někdo odstěhuje do jiné země není zločin, za který má následovat trest v podobe nemožnosti volit.

A že je to někdy strašný, strašný voser i bez toho. To se těžko predstavuje. Teď třeba čekám tři měsíce na termín na ambasádě, abych si mohla požádat o vydání blbé občanky. 

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 23. května 2025 16:39

Ja teda za vetsi problem, nez kdo ma vsechno volebni pravo, povazuju treba to, jak ted ministerstvo vnitra prislo s tim, ze podle pruzkumu 54% cechu se obava zmanipulovani voleb soucasnou koalici. Krasny priklad, jak si pod sebou sami podrezavaji vetev a davaji munici protisystemovym stranam. K tomu pruzkumu ale nezverejnili zadne podrobnosti, jak vlastne i ta anketni otazka znela, nic...

A nebo Otakar Foltyn, aka sef strategicke komunikace vlady. Ktery zjevne ani nepochopil, ze jeho ukolem neni to tem dezolatum nandat, ale srozumitelne vysvetlovat vladni kroky a bojovat s dezinformacemi.

Tak jen tolik k tomu memu naivnimu napadu s lidmi mluvit a vzdelavat je, misto vylouceni jich z volebniho systemu

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 23. května 2025 16:47

continuity ja vim, ze volit z ciziny je komplikovane. Kamaradka se v te oblasti dost angazuje. A jsem pro korespondencni volbu. Ale odstehovat se do zahranici, kde bude komplikovane volit, je porad volba, udelal ten clovek sam.

Offline Tabea
8151 příspěvků moje polička 23. května 2025 21:38

Hamburg...

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 23. května 2025 23:11

Tabeastrašný

Offline Raduza
příspěvků moje polička 25. května 2025 13:20

Já nevím,  mohli by autoři článků mít aspoň základní zeměpisné znalosti.  Nebo se Ústí přestěhovalo na západ.

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 25. května 2025 14:00

Jakkoliv řádění tý ženštiny v Hamburku nebylo nic moc, tak jednak byla regulérní cvok a taky naštěstí všichni přežili.

Tohle mi přijde teda mnohem horší. Tvl nerudnej důchodce Dejte si pozor, jak parkujete... https://www.novinky.cz/clanek/krimi-rozzureny-duchodce-na-tachovsku-probodl-vychazkovou-holi-srdce-ridici-ktery-mu-branil-v-prujezdu-40522565#utm_content=freshnews&utm_term=d%C5%AFchodce%20bodl%20hol%C3%AD&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 27. května 2025 12:17

Já už ty zprávy nebudu votvírat. Co je zas tohle?!

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-matka-se-bez-vedomi-otce-odstehovala-s-dcerou-350-kilometru-daleko-okamzite-se-vratite-rozhodl-soud-40522684#utm_content=freshnews&utm_term=%C3%BAstavn%C3%AD%20soud%20odst%C4%9Bhovala%20matka%20plze%C5%88&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

Máme tady nevolnictví nebo co?

Chápu jekot tatíků když se jejich ex odstěhuje do zahraničí, teda částečně chápu... ale tohle už je trochu moc, vyslovená šikana! Co je komu do toho, naše republika snad neni nějakej velestát... a že si dotyčnej gentleman neni schopnej udělat řidičák nebo koupit auto nebo pár litrů benzínu, to je snad jeho problém! Jak obrovský alimenty asi musí platit, když nemá ani na noc v penzionu?

Co je ještě akceptovatelná vzdálenost? 50 kiláků? Sto? Nebo to už je pro ty nebohý opuštěný "chlapy" moc? Chtěla bych vidět, jak soudy zakazujou francouzský matce se po rozvodu odstěhovat z Calais do Marseille... nebo nějakou Gertrudu nutit setrvat v Hamburku, sežene-li si práci a bydlení v Mnichově

To se teda Ústavní soud fakt vyznamenal. Tetina by to měla hnát do Štrasburku, tam snad nebudou sedět tak zaprděný vidláci

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 27. května 2025 12:22

Dovolím si přidat aktuální rozhodnutí Ústavního soudu o ústavní stížnosti nezletilé stěžovatelky, která chtěla být zapsaná ve stálém seznamu voličů, přestože není plnoletá, ÚS stížnost zamítl, s ohledem na zdejší nedávnou diskusi o volebním právu je dobré přečíst si odůvodnění. 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 27. května 2025 14:59
Offline Tabea
8151 příspěvků moje polička 27. května 2025 18:16

barbucha hele, i německá tetina by potřebovala od otce dítěte souhlas, pokud by se chtěla přestěhovat. Pokud by to udělala bez dohody s ním, hrozí jí stíhání. 
Ten otec klidně může mít zdravotní problémy, kvůli kterým nesmí řídit. Nebo se prostě řídit bojí. A platit týdně několik tisíc za to, aby mohl navštívit dítě, může být pro spoustu lidí nemožné. Tyhle články jsou komplet vycucaný z prstu, objektivita nulová. 

Offline Tabea
8151 příspěvků moje polička 27. května 2025 18:23

barbucha a teda ani francouzská tetina se nemůže s dítětem odstěhovat jen tak... Odkaz

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 27. května 2025 18:31

barbucha tak určení místa bydliště dítěte je záležitostí (slovy zákona) pro dítě významnou. Na takové záležitosti se rodiče musí shodnout, pokud se neshodnou, musí jeden či druhý podat návrh k soudu a ten rozhodne za ně. A je to tak jenom dobře, tady tetina sice může vykládat o hluku a čerstvém vzduchu, ale osobně sázím na to, že to bude klasická bránička = udělám cokoli, abych zabránila druhému rodiči v kontaktech. To rozhodnutí je naprosto v pořádku a já US v tomto případě tleskám, byť s mnoha jinými rozhodnutími nesouhlasím.