barbucha Tabea ano, kamarádka se ve Francii rozvedla a musela zůstat tam.
Jinak ten článek jsem taky četla a vpodstatě o té situaci nevíme vůbec nic.
Mohučanka já se vždycky bavím tím, že když letíme ZA mužem, tak musím mít formulář, že souhlasí s vycestováním z DE. Minule jsem zapomněla, tak stačilo ukázat zpáteční letenku. Bydliště otce neřeší, jen (asi) bydliště dětí. Zpátky to nikoho nezajímá, že je odvlíkám.
Tabea A když by letěl s dětma tvůj muž, budou chtít vidět i formulář s tvým podpisem, že souhlasíš?
Kan jo, taky. Ale nevím, jestli by to chtěl podstoupit. ![]()
Jde o to, aby jeden z rodičů (nebo někdo jiný) neodvezl dítě z EU někam, odkud je těžko dostanou zpět. Z Česka jsem mimo EU neletěla už strašně dávno, takze nevím, jestli po mě něco chtěli. Mám pocit, že ne. Ale jasně, kdo děti ukrást druhýmu rodiči chce, tak se mu to povede.
Tabea Tak to je dobře a spravedlivě ošetřené.
barbucha teď jsem si to přečetla.. teda ze ZČ na JM...
.zlodejka jedna,uff
stesja myslim, ze vyzneni te situace muze ovlivnit spousta faktoru,ktere tam ani nemusi byt popsany. Ja kdybych se rozesla s muzem, tak bych se taky chtela odstehovat 200 km a taky bych byla matka zlodejka. Ale ja bych se tak treba rozhodla kvuli tomu, ze vetsina rodiny ochotna travit cas s detmi je tech 200 km daleko a ne v miste, kde nyni bydlime a navic bych tam treba mela zadarmo bydleni. To, ze se ti nekde narodi deti zase neznamena, ze to je nejlepsi misto pro jejich zivot a musis tam trcet do jejich 18ti.
Tabea mám matný dojem, že u nás je předpis něco jako že když jedou prarodiče s vnoučaty do zahraničí, tak musejí mít souhlas rodičů, ale nevím, zda to reálně někdo kontroluje.
barbucha teď jsem si to přečetla.. teda ze ZČ na JM...
.zlodejka jedna,uff
Že jo. Na druhej konec světa prosimtě!
monis to jsou samozřejmě relevantní argumenty, ovšem na podstatě věci to nic nemění, matka není lepší/důležitější rodič, není vůbec dáno, že dostane dítě do péče, těch variant, jak to může být, je celá řada. A to nejpodstatnější pro dítě a jeho vývoj je mít dva fungující rodiče a to co nejvíc rovnoměrně, aby s ním mohli sdílet každodenní radosti a strasti, věnovat se mu, a ne, blízkost prarodičů, tetiček a strýců, bratranců a celé širé rodiny prostě blízkost otce nenahradí. Takže sice by ses mohla chtít odstěhovat, ale musela by ses na tom domluvit s bývalým partnerem. Pokud by on byl proti, tak máš smůlu, kdybys na tom trvala, musíš se obrátit na soud, aby ti ten souhlas dal místo otce a k tomu samozřejmě předložit množství důvodů, které převáží právo dítěte na otce a právo otce na dítě.
Že jo. Na druhej konec světa prosimtě!
Hele, jednu takovou znám, když chlap jel v pátek odpoledne v té největší špičce 3 hodiny po D1, aby si vyzvedl dceru, pak s dcerou jel další 3 hodiny zpátky, aby s ní mohl strávit v jejím původním domově sobotu, a v neděli si těch 6 hodin zopákl, tak to bylo ok, jak jí soud pak uložil, že to není spravedlivé, že chlap bude jezdit v pátek a ona v neděli, to bylo najednou řevu, jaká je to hrozná dálka, ztráta času, peněz co to stojí a bla bla bla.
barbuchaJá tam teda tu motivaci odtrhnout dítě od rodiny taky vidím. Jižni Morava versus Západní Čechy, čím si prosím polepší? Nejsou tam významne lepší pracovní příležitosti ani levnější nemovitosti, o vhodnějším klima, přírodě taky nelze mluvit, ani žádná dostupnější. lékařská péče. Mně to přijde tak jak to v článku vyznívá hrozně účelové od té matky.
Malenge to je mi jasne a doufam, ze to nebudu muset nikdy resit.
To, ze se ti nekde narodi deti zase neznamena, ze to je nejlepsi misto pro jejich zivot a musis tam trcet do jejich 18ti.
ty ale nemáš trčet tam, kde se dítě narodilo, ale tam (resp. v použitelné dojezdové vzdálenosti) od místa, které je místem obvyklého pobytu (tj. kde má dítě rodinu, školu, domov atd.), na kterém se rodiče naposledy DOHODLI. Pořád se vracíme k tomu, že dítě má rodiče dva a o záležitostech dítěte - těch důležitých mají a musí rozhodovat oba dva. Pokud jsou spolu a nemůžou se třeba domluvit na tom, jestli dítě půjde na takovou a makovou základku, nebo na takový a makový lékařský zákrok, tak to prostě nějak musí vykomunikovat, ne že jeden popadne dítě a nechá mu vytrhnout mandle výslovně proti vůli druhého. Po rozchodu je ta situace stejná, pokud jsou tak neschopní a nedomluví se, je tu prostě soud, od toho je máme. Ale sebrat dítě a zdrhnout od Plzně někam na JM je prostě protizákonné.
Klasická bránička... nebo taky může bejt pan otec klasicky zhrzenej a mstít se! Ne náhodou dostala matka výhradní péči řekla bych.
Je na taťkovi, aby si - neb je dospělej - uspořádal svoje záležitosti tak, aby moh dítko navštěvovat. Snad to neni úplnej invalida aby se nemoh hnout ze svýho bydliště! Ještě by taky mohli mamině nařídit, aby mu dceru vozila až na zápraží, ne?! Aby to neměl tak složitý, chudák.
Hele když se chce... když si zeť vzal zřítelnici k sobě, ale nemohla jsem bez ní bejt a chtěla pomoct, tak jsem holt lítala do toho Švédska deset let každý dva měsíce. Ne do Brna, ale do Švédska! A to jsem byla průměrná tetina, s průměrným příjmem... ale na deset let jsem rezignovala na jakoukoliv jinou dovolenou, na spoustu jinejch věcí... a prostě jsem lítala a lítala. Protože jsem chtěla! Tak mi neříkej že taťka nemůže jednou za měsíc dojet z Plzně na Moravu, doprčic.
barbuchavážně ti přijde ok, aby otec dítě viděl 1x za měsíc? To už ho skoro vidět ani nemusí, na jeho život bude mít jen minimální vliv. A při vší úctě, srovnáváš nesrovnatelné, ty jsi babička, ne rodič, to je zásadní rozdíl. Za situace, kdy vůbec netušíme, jak tito mají soudně upravený styk, což při péči matky může být klidně od čtvrtka do následujícího pondělí, bych fakt chtěla vidět tu snahu chlapa na 350km vzdálenost, aby dítě bylo včas ve škole a on v práci, protože přece musí platit výživné, že.
edit: a otec je zhrzenej a mstí se tím, že chce vídat vlastní dítě? ![]()
Tak ale tam píšou že "musí informovat"... ne že se odstěhovat nesmí. Případně ten rodinnej soud v nejhorším případě - ale dost pochybuju že by ji hnali zpátky (jako tady) děj se co děj.
já tam teda čtu, že musí informovat a druhá strana se může obrátit na rodinného mediátora nebo na soud, který rozhodne. Pokud neinformuje, pokuta, vězení, dítěti je změněno bydliště k druhému rodiči. Že francouzský soud přivře oko a vykašle se na to, bych se neodvažovala tvrdit.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.