Garfie
Samozřejmě že bych nebyla nadšená, kdyby se zeť býval odstěhoval ještě dál. Ale člověk (dospělej) se musí přizpůsobit. Jinak nechápu proč by obyčejná babička neměla mít vazbu k dítěti stejnou (nebo i lepší) než kdejakej otec... zvlášť když potřebuje jednoho rodiče nahradit, že jo. Jako že do toho nemám co mluvit 
A z vlastní zkušenosti dále můžu říct, že i to dítě si zvykne že nemá toho rodiče (jinýho příbuznýho s nímž má vztah) imrvére k dispozici, prostě se mu to dá vysvětlit (děti nejsou pitomý) a podle mě záleží nejvíc na kvalitě toho času co s ním strávíš a jakej vztah si s ním vybuduješ. Na to ho nemusíš vídat obden!
Co je mi platný že si pan otec bere dítko každej tejden na středu a celej víkend, přičemž jeho laskavá péče sestává z toho že mu dá najíst a povolá svoje rodiče, aby si s harantem celý odpoledne "hráli" a ten tak dal (znavenýmu upracovanýmu otci) svatej pokoj. Atd. Ale na svých právech bude i takovej otec samozřejmě pevně trvat, to dá rozum!
Srncovou si pamatuju, mám pocit že ta střídavka nebyla nic moc. Já teda jsem odjakživa proti anžto jsem přesvědčená že dítě má mít jeden domov (ať je to kdekoliv)a ne žít s kufrem v ruce. Jak je vidět, ani dospělýmu se nějaký cestování většinou nelíbí, proč do toho teda nutit dítě?!
Můj ex (typickej příklad výše uvedenýho), když už nevěděl jak mi zatopit, taky začal u soudu mluvit o střídavce. V tu ránu jsem nabídla výhradní péči, krve by se v něm nedořezal! No znala jsem ho dobře...
Jako případy jsou různý, ale v zásadě trvám na tom, že přizpůsobit okolnostem se musí dospělej. Třeba ta matka nechce bydlet s rodičema/u příbuznejch - sežene jí snad dotyčnej novej byt? Třeba dostala na tý Moravě práci - bude ji on na Plzeňsku dostatečně slušně živit? Nebo je mu to všechno jedno a jenom si trvá na svým? No, samé otázky.