Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 05. června 2025 14:54

711990já nikomu nic nezakazuji, ale ohrazuji se proti tomu, aby studenti škol chodily na exkurze do ústavu podporovaných organizacemi, které máme z dobrých důvodů na sankčních seznamech. 

Demokracie ještě neznamená, že každý může ve škole do děti hustit co chce.

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 05. června 2025 15:09

Jos 

Já byla v Rusku ještě za totáče, a už tehdy měli inostránci ve všem a všude přednost a velice nelibě se neslo, když se tito potulovali mimo schválený trasy (mně se to jako soukromýmu návštěvníkovi s místním rodákem jako průvodcem dařilo, a odvezla jsem si naprosto jiný zážitky než ty žádoucí). Rusáci prostě nic jinýho než potěmkiádu neuměj. Ale bez srovnání se skutečností jim pochopitelně kdekdo naletí.

continuity

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 05. června 2025 15:16

barbuchateď jsme byli na exkurzi v Tiraně a to bylo z tohoto pohledu velmi poučný. 

Zahraniční zájezdy byly za Komančů ubytovane ve speciálním hotelu plném štěnic - jak jinak. Ale, a teď si sedni, chlapy s dlouhýma vlasama stříhali u speciálního holice rovnou na letišti a kdo měl džíny, šly také hned na letišti do koše a mohl si tam nakoupit ve schváleném obchodě. 

Aby náhodou do toho komunistického ráje nazavlekli nějaké cizorodé myšlenky. 

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 05. června 2025 15:24

continuity 

Muhehe.

To jsem teda neslyšela, o stříhání a džínech... mně brácha kdysi vyprávěl jak za komančů vyhrál v pingpongový soutěži zájezd ruskou lodí po Černým moři - a celá výprava se vrátila prakticky nahá, protože z nich místní rvali hnusný obnošený trika i rozpadající se džíny, ale jako že to chtěj nosit, a strašný prachy jim za to dávali. Prej se v životě tak neměl Neodhalená ideologická diverze!

Hele v tom hotelu měli kromě štěnic určitě i děžurnou, že jo? To bejvala taky dobrá specialitka.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 05. června 2025 15:32

barbuchakaždá karavana, pardon,výprava, u sebe měla povinně dva průvodce od tajných - sigurimi. 

No Tirana je taková komunistická hrobka, bunkry uprostřed města, místy opravdu půvabný brutalitmus. A průvodce byl zábavný: tady je sídlo diktátora, ops pardon, premiéra. Řval to tam na ulici do mikrofonu, tak asi teď mají fakt demokracii, i když jim 12 let vládne ten stejný skorumpovany pan.

Offline zdensy
1137 příspěvků moje polička 05. června 2025 15:39
Reakce na continuity:

711990já nikomu nic nezakazuji, ale ohrazuji se proti tomu, aby studenti škol chodily na exkurze do ústavu podporovaných organizacemi, které máme z dobrých důvodů na sankčních seznamech. 

Demokracie ještě neznamená, že každý může ve škole do děti hustit co chce.

​A to byste koukali, co do žáků cpou nesčetné do škol zvané neziskovky, kolik desítek hodin žáci odsedí v komunitních kruzích nebo se účastní různých projektů, např. jedním výstupem bylo naplánování vesnické kavárny včetně záchůdků z hlíny a papundeklu. Místo aby seděli na hodinách fyziky, matematiky a chemie. Rodiče snad ani všechno nevědí. No, kdyby aspoň ty záchody měly technické parametry

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 05. června 2025 15:41

zdensy no presne. ja jsem pro vsemi deseti necpat do skol ideologii-akorat bychom meli merit vsem stejne, zeano

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 05. června 2025 15:52

zdensy 

Plánování vesnické kavárny nějak ovlivní jejich světonázor?

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 05. června 2025 15:55

continuity 

Pokrok nezastavíš

Ale byla bych všema deseti pro nějaký prázdninový pobyty a la totáč, a la skutečný Rusko... i kdyby se měl pro to vybudovat nějakej tábor. Není nad skutečnej prožitek.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 05. června 2025 15:57

zdensy ale víme,vime. Nejhorší je, že jsem si vždy myslela, že za to školy neplatí. Když jsem zjistila kolik platí, málem mně to položilo, protože komerční IT školení jsou levnější. 

Akorát s dcerou řeším, že nestihli v hodinách probrat biologii člověka: chybí jim komplet smysly, hormonální a rozmnožovací soustava a genetika. Ale stihli spoustu mimoškolních přednášek.

Ale diskuze nad kavárnou mi pořád přijde řádově neskodnejsi. 

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 05. června 2025 16:19

continuity v Albanii jsou bunkry vsude, ale jako fakt uplne vsude a nahusto. Kazdy byl planovany pro 2 chlapy s puskama, aby se zastavila pripadna zapadni invaze.

Offline Jos
příspěvků moje polička 05. června 2025 17:17

barbucha nas uz nehlidali. Meli jsme ale predaka, jednu studentku, co jako organizovala vylety a tak. Vlastne zadne neprobehly. proste se na nas vsichni vykaslali. Ale s kamoskou, co na rozdil ode me trochu umela rec, jsme se potulovaly o vikendech samy. No a odjely jsme magistralou treba na par dni pryc. To se mohla ta holcina zblaznit Pamatuju, jak nam volala a my byly asi pet hodin od Jekateriburgu a mirily dal
Jinak hruza, to mesto je srovnatelne s Prahou velikostne. Ale to je dira! Kdyby tam Svedlovsk nepozabijel carskou rodinu, nemeli by tam ani ten slavny Chram na krvi (puvodni misto kde je povrazdili) ani Ganinu jamu (misto kde se nasly ostatky, ted tam jsou taky kosteliky). Strasna marnost, kolem jen dalavy a lesy, Ural asi den cesty daleko. No a hrbitov nasich leginaru jsme ani nenasly. 

Offline zdensy
1137 příspěvků moje polička 05. června 2025 17:43
Reakce na barbucha:

zdensy 

Plánování vesnické kavárny nějak ovlivní jejich světonázor?

​Samozřejmě

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 05. června 2025 17:53

Kokoska potvrzuji je to země bunkru, Nejenom úplně malinkých, ale i vetsich. stavěl to Hodža, který tam vládnul asi 40 let.  Po válce se rozhádali s Jugoslávi (chvíli se dokonce uvažovalo, že se stanou součástí, ale z Ruska dostali víc peněz), v 69. po invazi do Československa se rozbratali se zSSR (a zacali s těmi bunkry, protože se báli sovětské, ne primárně západní invaze) a na pár let se přiklonili k Číně. s těmi se pak rozkmotrili někdy v 70. letech, což zemi uvrhlo do absolutní izolace. A v mezičase dál stavěli ty bunkry a jejich pohlaváři vraždili svoje patolizali. 

Toto je jeden větší, není to moje fotka bohužel, myslela jsem, že ji mám, ale asi ne.

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 05. června 2025 18:03

Já měla ruštinu jako druhej cizí jazyk, kdež jsem chodila na VŠ, navštěvovala jsem kurzy v Ruském středisku vědy a kultury, žádný propagandy jsem si nevšimla, jen nabízeli kurzy, zkoušky a prázdninej kurz v Moskvě. V rámci Vš jsem vyrazila na letní jazykovou stáž do Moskvy, v pase jsem pak měla deset let ruský vládní vízum. Na Institutu nás nijak nehlídali, mohli jsme si dělat, co jsme chtěli, toulat po Moskvě i po celým Rusku jsme se mohli bez omezení. Bydleli jsem na studentskej kolejích ruských studentů, takže na pokoji byla děravá okna, švábi a tak, prostě all in zážitek.

Ruštinu jsem měla ráda, ale teď jsem už všechny knížky odnesla na půdu a do Ruska už nikdy nepojedu, přestože Petrohrad považuju za nejhezčí evropský město.

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 05. června 2025 18:48

Jos 

Já měla tehdy zážitek už z toho, že jsme jeli do Moskvy vlakem - jako ten pohled na ruský vesnice byl k nezaplacení. Nakonec i ten vlak (páč nám náš českej ujel v Čopu ), pokračovali jsme nějakým místním spojem, no tvl hrůza děs! Jako soukromej návštěvník (kdoví kolik potvrzení včetně pozvání jsem musela k tomu mít - do bratrský země!) jsem pak měla volnost, ale na povolení přejezdu z Moskvy do (ještě tehdy) Leningradu jsme čekali týdny - v rámci jedný sovětský republiky. Už to mě poněkud zarazilo

Prostě po návratu jsem se pak v hodinách občanský nauky a podobnejch nalejváren mohla jenom smát. Zvlášť mě rozveselovaly zprávy o GUMu - magazín gdě možno kupiť vsjo. Já tam byla

Stejně tak hnusárny typu válečnejch invalidů pobitejch metálama, leč plazících se po ulici (bez vozíků), pěti rodin tísnících se v jednom bytě... žebrajících stařenek v hadrech... a všudypřítomnejch vožralů - to se nezapomene. Země, kde zítra znamená včera, a pro prostej lid se tam nezměnilo nic.

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 05. června 2025 21:48

Dámy, nakupte popcorny (pořádná balení), usaďte se a sledujte nejlepší reality show na světě. Tohle nic nepřekoná. Už se jede z kopce. 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 05. června 2025 21:57

Torrah zrovna dnes jsem narazila na tohle, je to dlouhý jako vždy, ale ještě lepší jako vždy 

https://www.nihilistanabalkonu.cz/l/je-soucasna-americka-politika-genialni-nebo-stupidni-aneb-ponor-do-sveta-novych-konzervativcu/

Toto je dobré

Trump totiž s nikým o ničem nevyjednává. Trump prostě jenom neví, co dělá. Trump nedělá nekonzistentní a chaotické kroky proto, že by to byla součást nějaké promyšlené strategie a vyjednávací taktiky. Trump dělá nekonzistentní a chaotické kroky proto, že je to nekonzistentní chaotik. Jeho naprostá nekompetence a absence elementárního porozumění danému tématu se projevuje zejména tím, že Trump ve skutečnosti nemá na nic vlastní názor a jeho aktuální kroky se odvíjí od toho, s kým mluvil naposledy. O užitečnosti tarifů je sice přesvědčen dlouhodobě (a mluvil o nich už v 80. letech v souvislosti s Japonskem), ale stejně tak je přesvědčen o tom, že akciové trhy mají růst atd. Pokud se děje více protichůdných věcí zároveň (cla mají dobré i špatné důsledky), tak se Donald pochopitelně intelektuálně ztrácí a hledá řešení u každého, kdo jde zrovna kolem.

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 05. června 2025 22:03

continuity

jako ta chytřejší a vzdělaná část Ameriky teď musí být v naprostém šoku a depresi z toho, za jak krátkou dobu dokázal Trump Ameriku potopit. Už ztratili kredit snad u všech zemí světa. To je fakt šílený, jak jeden opravdu pologramotný idiot (co z knížek prý čte jen názvy, žádnou snad prý nepřečetl celou) dokáže za ani ne půl roku. Řady prezidentů budovaly krédo Ameriky po desítky let a pak za půl roku všechno shoří jak papírový čertík. 

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 05. června 2025 22:03

Torrah Ja snad abych radsi koupila flasku - nebo spis nekolik