viktorka_od splavu Souhlasim. Tady u nas to zdaleka nebyl jen problem elitni novinari versus Trump, ale progresivni liberalni intelektualove versus skutecni nebo potencialni volici Trumpa (pripadne versus kdokoliv, kdo se odmitl ztotoznit s jejich retorikou, cimz si okamzite vyslouzil nalepku fasista, ktery urcite volil Trumpa!). Tim otevrenym vysmechem a pohrdanim se him podarilo nasrat i lidi, kteri byli do te doby celkem neutralni, a ja osobne jsem presvedcena, ze to byl jeden z duvodu, proc ted mame Trumpa zpatky.
Toto abdolútne samozrejme neviem posúdiť ako je v USA.
Ale na Slovensku vnimam veľmi pofobnu atmosféru, ako popisuješ. Čo ale vnímam (tu), že ten výsmech a pohŕdanie vznikol po pomerne dlhom období "skúsime im to vysvetliť".
A ako, nevysvetlíš. Resp. len vo veľmi vynimočmých pripadoch.
A kym sa vladtne vysvetľuje volenie rôznych absurdností "frustrovanymi voličmi", tak ja by dom toto povax̌ovala za konanie "frustrovaných intelektualov".
Ako po dlho trvajucom narstíve o osvete prosye v určitom bode prišiel zlom a nadtupil nsratív "treba si z nich robit srandu, nič ine nefunguje".
No ono nefunguje ani toto aj keď roxumiem, ze je to aspoň ventil.
Co ale s tým, to netuším.
P.S. ospraveflnujem sa za preklepy, ale som tak unavena, ze ich ani nevladzem opravovat.