Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 11. června 2025 04:12
Reakce na Samantha:

MP Marge

no promin, to nebylo na tebe ... psala jsi o svych známých, kteří jako (zřejmě původní přistěhovalci - nebo jsem špatně pochopila označení afroameričani?) se brání pomáhat novým přistěhovalcům a proto volí Trumpa

​Jo tak! Coz o to, tady jsme vicemene vsichni pristehovalci, ale myslim, ze zrovna Afro-Americani sami sebe vidi trochu jinak vzhledem k tomu, ze jejich predci se sem nepristehovali uplne dobrovolne

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 11. června 2025 04:16
Reakce na Samantha:

MP Marge

no promin, to nebylo na tebe ... psala jsi o svych známých, kteří jako (zřejmě původní přistěhovalci - nebo jsem špatně pochopila označení afroameričani?) se brání pomáhat novým přistěhovalcům a proto volí Trumpa

o tobě nepochybuju a ani tě nepodezírám, že bys jen uvažovala o tom, že je v pořádku mít takovou hlavu státu

hele, možná to beru moc osobně, mě fakt vadí, co ten mamlas páchá, protože si myslím, že (bohužel) má stále velkou, takřka světovou moc 

​Z toho si nic nedelej, ja si taky vsechno beru osobne, proto jsem porad takova podrazdena a hned vyletim

Prosim te, ja se na stara kolena zacala bat, ze me ilegalne deportujou

Mam sice americke obcanstvi, no ale ver jim v tomhle bordelu tady! 

A ted ta Kalifornie... Mne je z toho regulerne soufl! 

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 11. června 2025 04:17
Reakce na barbucha:

​Nesrovnávala jsem jejich statut (tj. uznanýho válečnýho uprchlíka vs ilegála), jen jejich postavení ve společnosti = jako těch nejpotřebnějších - proti kterejm se stavěj kupodivu hlavně ti, který by tý potřebnosti měli nejlíp rozumět, anžto sami od státu pořád něco chtěj. To srovnání se týkalo jen lidský (závistivý) povahy, která je (u určitejch vrstev více či méně) všude stejná. 

U vás se (ano, nejen) kvůli tomu volí Trump, u nás zas Pitomio apod. Protože tímhle tématem neváhaj nahlas argumentovat a dobře vědí, koho tím osloví.

​To je, bohuzel, pravda.

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 12. června 2025 00:35
Reakce na MP Marge:

viktorka_od splavu Souhlasim. Tady u nas to zdaleka nebyl jen problem elitni novinari versus Trump, ale  progresivni liberalni intelektualove versus skutecni nebo potencialni volici Trumpa (pripadne versus kdokoliv, kdo se odmitl ztotoznit s jejich retorikou, cimz si okamzite vyslouzil nalepku fasista, ktery urcite volil Trumpa!). Tim otevrenym vysmechem a pohrdanim se him podarilo nasrat i lidi, kteri byli do te doby celkem neutralni, a ja osobne jsem presvedcena, ze to byl jeden z duvodu, proc ted mame Trumpa zpatky.

​Toto abdolútne samozrejme neviem posúdiť ako je v USA.

Ale na Slovensku vnimam veľmi pofobnu atmosféru, ako popisuješ. Čo ale vnímam (tu), že ten výsmech a pohŕdanie vznikol po pomerne dlhom období "skúsime im to vysvetliť".

A ako, nevysvetlíš. Resp. len vo veľmi vynimočmých pripadoch.

A kym sa vladtne vysvetľuje volenie rôznych absurdností "frustrovanymi voličmi", tak ja by dom toto povax̌ovala za konanie "frustrovaných intelektualov".

Ako po dlho trvajucom narstíve o osvete prosye v určitom bode prišiel zlom a nadtupil nsratív "treba si z nich robit srandu, nič ine nefunguje".

No ono nefunguje ani toto  aj keď roxumiem, ze je to aspoň ventil.

Co ale s tým, to netuším.

P.S. ospraveflnujem sa za preklepy, ale som tak unavena, ze ich ani nevladzem opravovat.

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 12. června 2025 08:33
Reakce na Jos:

Victoria Dekuji za podrobny popis. Taky me tato tematika hodne zajima, jen ted nejsem uplne mentalne zpusobila na narocnejsi texty. Je mi jasne, ze ten uspech populistu nespociva jen v tom, ze "lidi jsou hloupi a nevzdelani", jak tu nekteri stale dokola pisou. Tech mechanismu je spousta a u tech autokratu se velmi prekryvaji. 

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 12. června 2025 08:34
Reakce na MP Marge:

A ted ta Kalifornie... Mne je z toho regulerne soufl! 

​Obávám se, že se to teď o víkendu s těmi plánovanými protesty a přehlídkou může "rozjet" tak, že to dostane dynamiku, která se může vyvyinout opravdu všelijak...

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 14. června 2025 18:13

Victoria Ani mi nemluv

Missouri vyhlasilo state of emergency, a to tam mam jet pristi tyden na dovolenou! 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 14. června 2025 18:52

MP Marge Situace blbá, ale ty si dovolenou užij!

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 14. června 2025 19:53

Kan No, pokusim se, ale jestli tam pristi tyden budou nejake nepokoje, tak snad radsi zustanu doma...

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 14. června 2025 19:56

Damy, z tohohle mi rano u kafe regulerne spadla celist: Minnesota

Neuveritelne

Offline Sweet Potato
40484 příspěvků moje polička 14. června 2025 20:27

MP Marge Ten zmrd rozpoutává občanskou válku.

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 14. června 2025 20:28

Sweet Potato Jo. 

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 14. června 2025 21:33

Sweet Potato a Ukrajinu posle ke dnu

Offline Sweet Potato
40484 příspěvků moje polička 14. června 2025 22:27

Kokoska Za mlada jsme psávali na zdi "zastavte svět, chci vystoupit"...

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 14. června 2025 22:56

Sweet Potato No je to ted roze*rany, kam se podivas. 

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 15. června 2025 00:19

Kokoska Ze? Ja jsem si tuhle rikala, kdybych se na stara kolena rozhodla emigrovat jeste nekam jinam, kam bych sla - ale ono je vsude neco

Kdybych byla mladsi, tak zkusim tu Kanadu; nevim, jestli potrebuji terapeutky, pripadne vychovatelky problemove mladeze.

Ucim se ted tu spanelstinu, tak jsem tuhle z legrace rikala psikum, ze v nejhorsim zdrhneme do Mexika

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 15. června 2025 01:04

MP Marge myslim, ze tvoje profese je potrebna vsude. Je smutny, ze clovek musi takhle uvazovat.

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 15. června 2025 20:39

MP Marge myslím, že  se svým profesním zaměřením by ses uplatnila všude. Ale je smutný, že to teď takhle v Americe vypadá. Co všechno ani ne za půl roku stihl ten člověk tam napáchat, to by jeden nevěřil, že vůbec jde. Totální rozklad. 

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 15. června 2025 21:16

Torrah No, a bude hur

Tak mohla bych se trochu porozhlednout po Kanade, jestli nepotrebujou pmoct s problemovou mladezi - je fakt, ze za zeptani clovek nic neda

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 15. června 2025 21:24
Reakce na Kokoska:

MP Marge myslim, ze tvoje profese je potrebna vsude. 

​Ja ani netrvam na tom, ze musim byt mermomoci terapeutka - leta jsem pracovala jako vychovatelka a klidne bych to delala zase.