Bowle
Jednak "spousta lidí kouká skrz prsty", protože zná (z médií, z vlastní zkušenosti atd.) tristní až horrorové případy z mnoha takových domovů.
A za druhé jsem neměla v úmyslu urážet zodpovědné pečovatelky. Jen se divím tomu (lépe řečeno nelíbí se mi to), že pokud ten který DD nabízí nějakou aktivitu, tak je to aktivita jak pro ty mateřský školy: nějaký to kreslení/malování, skládačky... šití a štrikování. K poslechu lidovky a dechovka, případně dětský sbor. To mi přijde pro ty "klienty" (podle mě v postavení spíš "chovanců") úplně dehonestující. Copak každej z těch dnešních důchodců trávil předtím svůj čas zrovna takhle?! Mimochodem už vidím, jak si do dvoulůžáku (kde vyfásne spolubydlícího - úplně cizí osobu) bere svůj nábytek včetně vlastní televize nebo noťasu, kde pak bude poslouchat ten metal.
Ale třeba mi řekneš, jaké jiné aktivity probíhají zrovna u vás. Nějaké přednášky z historie? Debaty o současné politice? Jazykové lekce? Zajímavosti o vesmíru? Čtenářský kroužek, třeba i návštěva autora? 
Většina klientů u nás mají na pokoji vlastní televize. Když se každý chce dívat na něco jiného, mají k dispozici sluchátka. Takže i ten metal můžou poslouchat. A přednášky z historie u nás shodou okolností zrovna probíhají ?
Já samozřejmě vím že existují dobrý a špatný domovy. Ale to existují i dobrý a špatný nemocnice atd. Ale ty spíš hledáš jak všechno nejde, než jak to jde.
Pokud někdo nechce na vystoupení dětí ze školy, tak na něj prostě nejde a NIKDO nemá právo ho nutit.