Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline Torrah
3422 příspěvků moje polička 28. ledna 2026 20:25

continuity já už jsem z těch motorek a Okamůry tak znechucená, až to není možný. Pořád přemýšlím, jestli jsou fakt tak tupí, nebo jestli je to nějaká kouřová clona pro Babiše, aby si v klidu schvaloval těch 250 mio a víc pro své firmy a nikdo se neptal, jak řeší střet zájmů... Ach jo. Ten leden byl teda fičák, mám pocit, že vládnou už snad rok nejmíň, co nadělali trapasů a bot.

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 28. ledna 2026 20:33

Torrah Já si pořád myslím, že ta Prcinkova kauza je takové vrtění psem. Mezitím se děje spousta jiných věcí jako ty peníze pro Agrofert, který je furt Babišův, ale nikoho to moc nezajímá.

Offline notna
9536 příspěvků moje polička 28. ledna 2026 20:48

Torrah continuity U Macinky mi přijde, že není úplně tupej jako Turek. A jak se dostane do společnosti silných osobností třeba na té Ukrajině nebo teď v Bruselu, tak mu docvakává, že by chtěl být jako oni a né jako Babiš, Okamura. A pak z něj vypadne něco rozumnýho. Ale trvalý následky to na něm nezanechá. Z toho obavy nemám. Jak bude zpět, vrátí se do svých nízkých kolejí.

Offline notna
9536 příspěvků moje polička 28. ledna 2026 20:51
Reakce na brrr:

Torrah Já si pořád myslím, že ta Prcinkova kauza je takové vrtění psem. Mezitím se děje spousta jiných věcí jako ty peníze pro Agrofert, který je furt Babišův, ale nikoho to moc nezajímá.

​Podle mě to není záměrné, ale Babiš je za tu sebranku rád, hodí se mu to.

Online continuity
43584 příspěvků moje polička 28. ledna 2026 21:31

Torrah ne to jsou absolutně nesourodé mimoběžné zájmy, já bych v tom nejake komplikovane sladěné záměry nehledala. Motorkam nevadi, že Babiš si nakrade, oni potřebuji prosazovat zájmy IVK. A obráceně. 

Pitomio je jen pitomý. Jde mu o prachy, jistě, ale řádově o jiné sumy. 

Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 29. ledna 2026 00:31

continuity 

Nesouhlasím. Japonskýmu otloukánkovi (protože s korejským původem ) jde jen o postavení. Chce vidět každý ráno v zrcadle toho Předsedu!

Jinak jo, motovidla si pase kikina s Ričrdem Chladů.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 29. ledna 2026 09:42
Reakce na continuity:

Jinak rozpočet čeká ještě dlouhá cesta. Tři čteni, výbory, musí ho podepsat prezident. Takže možná ještě dodatečné hlasování.

​To taky jeste muze byt zajimave, protoze NRR trva na tom, ze rozpocet porusuje zakon. A nekde padlo, ze nezakonny rozpocet asi prezident nepodepise... 

Online continuity
43584 příspěvků moje polička 29. ledna 2026 10:11

Kokoska no ale to pak přehlasují. 

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 29. ledna 2026 15:08

continuity jo, ale ty tahanice kolem toho, to zas bude dílo.

Online continuity
43584 příspěvků moje polička 29. ledna 2026 22:21

No abyste si nemysleli, že je v tom nějaký hluboký záměr. Naštěstí jsou ještě tvární, co se mediálního tlaku týče. Snad to vydrží.

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 29. ledna 2026 22:25

continuity Jo, před chvili jsem to taky zachyfila. Aspoň něco, ale jsou to teda korouhvičky.

Offline Torrah
3422 příspěvků moje polička 30. ledna 2026 19:47

continuity mně to přijde, že zkouší, co projde a co ne. Teda na Andrejových 250 mio, které může čerpat Agrofert asi žádný tlak nepomůže, přes to nejede vlak, že.

Offline Torrah
3422 příspěvků moje polička 30. ledna 2026 19:50

Teď zas Zůna zatrhl Řepkovi letět na služební cestu do USA. Asi jako odvetu za ta L-159. To jsou fakt grázli, jeden vedle druhého.

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 31. ledna 2026 10:27

Torrah je to strašná sebranka... a Zůna je normální ubožák.

Offline Bowle
606 příspěvků moje polička 02. února 2026 13:52
Reakce na barbucha:

Kokoska 

Jsem si jistá, že dítě v mateřský školce má větší práva a lepší zacházení než chovanci DD.

​Domovy pro seniory a domovy se zvláštním režimem jsou skutečně DOMOVY, kde si KLIENTI platí služby. Nejsou to čekárny na smrt ani výběhy s "chovanci". Tahle rétorika mě jako pečovatelku dost uráží. Klienti v domovech mají úplně stejná práva jako my co žijeme "venku", pokud nejsou zbavení svéprávnosti, což taky není úplně snadný proces. Klienti mají plné právo odmítat aktivizaci. Domovy mají dodržovat standardy kvality péče, kde jsou práva klientů přesně rozepsaná. Klienti si při nástupu do domova můžou vzít i vlastní nábytek, oblíbené křeslo, stolek, obrazy... Spousta lidí na domovy kouká skrz prsty, ale pak se jim u babičky objeví demence a jsme jim najednou dobrý

Offline Monulinecenka
409 příspěvků moje polička 02. února 2026 14:38

Bowle Děkuji, že se někdo ozval. Někdy mi tady ta rétorika taky přijde úplně mimo, ale nemám nějak náladu se pouštět do diskuzí. Souhlasím se vším, co jste napsala. A ještě dodám, že i lidé omezení ve svéprávnosti si v domovech (DpS, DZR i DOZP) mohou o sobě rozhodovat. Jasně, na něco potřebují opatrovníka (ale jen a pouze na to, co mají napsáno v rozsudku), ale o tom, jak tráví volný čas si rozhodují sami, tzn. pokud chctějí poslouchat metal, ať ho klidně poslouchají, ať si klidně objednají pizzu a ať se klidně neúčastní žádných aktivit. 

Nevylučuji špatné zkušenosti některých, ale obecně jsou práva uživatelů sociálních služeb, zejména pobytových, velmi důležitým tématem, a všechny registrované sociální služby je musí dodržovat. Pokud tomu tak není, je vždy možnost podat stížnost. 

Offline Pinot Noir
30029 příspěvků moje polička 02. února 2026 14:43
Offline letfenixa
10936 příspěvků moje polička 02. února 2026 16:25

Bowle výborne napísané 

Offline SunEclipse
3506 příspěvků moje polička 02. února 2026 16:56

a me by treba zajimalo, jak je to v techto domovech s domacimi zviraty? U nas je dum s pecovatelskou sluzbou, KLIENTI tam plati najem - a na dverich cedule, ze domaci zvirata nejsou povolena. Tak kdyz teda je najemnik, tak mu majitel podle prava nema prece narok zakazat zvire? 

Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 02. února 2026 19:26

Bowle 

Jednak "spousta lidí kouká skrz prsty", protože zná (z médií, z vlastní zkušenosti atd.) tristní až horrorové případy z mnoha takových domovů.

A za druhé jsem neměla v úmyslu urážet zodpovědné pečovatelky. Jen se divím tomu (lépe řečeno nelíbí se mi to), že pokud ten který DD nabízí nějakou aktivitu, tak je to aktivita jak pro ty mateřský školy: nějaký to kreslení/malování, skládačky... šití a štrikování. K poslechu lidovky a dechovka, případně dětský sbor. To mi přijde pro ty "klienty" (podle mě v postavení spíš "chovanců") úplně dehonestující. Copak každej z těch dnešních důchodců trávil předtím svůj čas zrovna takhle?! Mimochodem už vidím, jak si do dvoulůžáku (kde vyfásne spolubydlícího - úplně cizí osobu) bere svůj nábytek včetně vlastní televize nebo noťasu, kde pak bude poslouchat ten metal.

Ale třeba mi řekneš, jaké jiné aktivity probíhají zrovna u vás. Nějaké přednášky z historie? Debaty o současné politice? Jazykové lekce? Zajímavosti o vesmíru? Čtenářský kroužek, třeba i návštěva autora?