Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline Myrtila
5048 příspěvků moje polička 07. března 2026 04:19

Já znám z doslechu ženu, co má za sebou 6 císařů, a ještě má ty děti vždycky tak po roce, maximálně dvou, a prý jí už od 3. dítěte lěkaři opakují, že další těhotenství by už nemusela přežít, ale co jiného můžou dělat, když otěhotní znovu, než udelat dalšího císaře?

Se mnou měla v porodnici po druhém císaři doktorka promluvu, jak dlouho počkat a jak k tomu přistoupit, když budu chtít další dítě, popravdě mě to v tu chvíli rozesmálo a rovnou jsem jí řekla, že děkuju, ale s rozením už končím těsně před čtyřicítkou a po mnoha letech IVF mi to přišlo spíš vtipné ale moje gynekoložka mě před případným dalším těhotenstvím dost varovala, že by bylo hodně rizikové, doporučovala mi i podvázání vaječníků. 

Offline Potrefenáhusa
38160 příspěvků moje polička 07. března 2026 07:07

A ballerina farm ma 9.dite na světě, to taky nechapu, jak se da během cca 15 let přežít (a jeste u toho porad vypadat jako balerína), ale uz jsme asi odvykli? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. března 2026 07:49

Myrtila možná tě varovala, aby sis nemyslela, že jseš bez šance počít přirozeně a pak ses nedivila

Online Jos
příspěvků moje polička 07. března 2026 07:55

dzizisketa presne tak. Zakazat to nikomu nelze, ale rizika jsou znacna. Plus me teda zarazil i pocet stimulaci, to je tak sileny napor a vetsi riziko treba ca prsu. Plus teda posledni deti mel par evidentne ve velmi pokrocilem veku, rozhodne bych je v hlobale neadorovala. Nemuselo to dopadnout. 
jinak ja dopadla dobre, ale taky mi jizva nevydrzela a treti tehotenstvi by mi durazne nedoporucili. Osobne jsem myslim videla nejvic 4rezy. Ale vim, ze i pet nekdo ma. Sedm jsem jeste neslysela

Online Jos
příspěvků moje polička 07. března 2026 08:01

Evaeva presne tak. Me treba praskla jizva a na UZ to videt nebylo, alw zustalo drzet peritoneum. Pry bych mozna porodila i sama, ze to jeste ne vzdy znamena ze dojde k uplne rupture s krvacenim. Ale podle vyrazu operaterky to prijemne prekvapeni nebylo. A stran IVF, kamaradka ma za sebou asi 7 let snah. Dvakrat mela vazny hyperstimulacni syndrom, bere leky na stitnou zlazu, jednu dobu mela problemy s cukrem, nabrala tak 20kg, mela nebo pprad ma hypertenzi. No proste ji to totalne semlelo. Po x letech ma zdrave dite ale ted me sokovala, ze by jeste naposledy zkusila dalsi pokus. Ja vim, je to jeji volba, ale je ji lehce na ctyricet a manzel je vyrazne starsi. Ten uz do toho jit ale nechce

Online Jos
příspěvků moje polička 07. března 2026 08:09

Myrtila nevyzadana rada. Ale jestli nechces na dalsi vykon v anestezii, at jde manzel. U nas to bylo na stole ale prosel mi ten podvaz uz tentokrat. Nakonec to bylo prozirave, i kdyz se to standardne u dvou nedela. Jinak bych ale poslala manzela, sam se nabidl. 

Offline dzizisketa
8766 příspěvků moje polička 07. března 2026 08:45

Potrefenáhusa 

Ballerinafarm je totální scam, tu vážně neberu v ničem,leda tak v tom počtu těhotenství.

Offline Potrefenáhusa
38160 příspěvků moje polička 07. března 2026 08:58

dzizisketa Jj, souhlasim, ale ten počet mi prijde fakt maso

Offline barbucha blogger
35100 příspěvků moje polička 07. března 2026 11:00
Reakce na Jos:

Evaeva presne tak. Me treba praskla jizva a na UZ to videt nebylo, alw zustalo drzet peritoneum. Pry bych mozna porodila i sama, ze to jeste ne vzdy znamena ze dojde k uplne rupture s krvacenim. 

​Moje kamarádka měla první dítě císařem (ne kvůli poloze, a za totáče kdy se s indikací ještě tolik nemazali), a druhý se jí narodilo úplně bez problémů "přirozeně". Tak to prostě někdy vyjde...

Osobně teda nechápu, proč - když má někdo takový potíže s početím a nakonec i s porodem - musí mít ausgerechnet rovnou sedm kousků

Offline RoSa
9940 příspěvků moje polička 07. března 2026 11:12

barbucha já ho poznala, ještě než se začal množit... bych to do něj teda neřekla... nevim, kdo z nich je iniciátor, jestli on nebo ona, ale teda říct o svý partnerce, že je jak sešívanej kopačák, je příšerný! ani ve srandě!

Offline barbucha blogger
35100 příspěvků moje polička 07. března 2026 11:26

RoSa 

Taky mě to trochu zarazilo. I když hele - při tom všem IVF ho to vlastně ani nemusí rušit

Online Jos
příspěvků moje polička 07. března 2026 12:27

barbucha jasne ze se po jednom cisari da rodit prirozene. Proc ne. Ja to myslela ale malicko jinak. Me praskla deloha v celem rozsahu puvodni jizvy, ale jeste to drzelo aspon na serozni vrstve peritonea. Kdybych rodila normalne, tak by se mohlo stat ze do dorupne jeste vic. Nejsem gynekolog a nevim, jak je to bezne, ale sedmkrat bych to nedala urcite

Offline barbucha blogger
35100 příspěvků moje polička 07. března 2026 12:53

Jos 

Já bych se bála do toho jít i po druhý. Ale každej jsme jinej a dokážu pochopit že to někdo riskne - z jasnejch důvodů: aby neměl jedináčka, dítko nezůstalo jednou samo na světě a tak... ale když musíš pokaždý absolvovat i ty šílený štrapace s IVF, tak větší počet vidím jako úplnej nesmysl, to už je jen kapric... a bezohlednej k tomu. Co kdyby se něco nevyvedlo a zasloužilá matka tu nechá dejme tomu čtyři pět sirotků? Kvůli čemu?

Online Jos
příspěvků moje polička 07. března 2026 13:24

barbucha dva tri cisare jsou statisticky uplne v pohode. Planovany cisar ma mozna min komplikaci nez prirozeny porod. Ale vic jak trikrat to je risk a i tak to neni prkotina. A nekdo si proste vytahne cerneho petra necekane hned. Umrit se da i pri prirozenem porodu, spousta tehotenskych komplikaci prichazi jeste pred porodem samotnym. Ale rozumime si, vlastne s tebou souhlasim. IVF je dobry sluha, ale tezko rict, jake muzou byt dlouhodobe dopady. A zalezi, jak moc to dane centrum resi spis byznys nez blaho pacientky. Ale porad asi slo o rozhodnuti toho paru, oni na ty dalsi deti tlacili.  Ta moje kamoska ma asi nejakou slepotu. Pritom jako doktorka je az prehnane opatrna. Hrozne resi v uvozovkach kazdou blbost, kohokoli s vyssim tlakem by na sal nevpustila....ale u sebe to absolutne nevnima. Ta touha je silnejsi. 

Offline Myrtila
5048 příspěvků moje polička 07. března 2026 13:38

Evaeva Jj, přesně v té souvislosti mi to říkala, že šance je minimální, ale pořád tu je. 

Jos No, právě ta anestezie mě odrazuje, u chlapa je to jednodušší, to je fakt

Offline Aranel
6298 příspěvků moje polička 07. března 2026 21:10

Jos barbucha Já pak i uvažuju, jestli na to náhodou netlačí jen jeden, v tomhle případě nejspíš muž, a není to nějaká mocenská hra. 7 cyklů IVF musí bejt pro zdraví fakt záhul!! A sedm těhotenství obecně, i kdyby všechno šlo přirozeně jak po másle.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. března 2026 21:15

Aranel sedm je fakt hodně! Ale za svoje tři musím říct, že největší sešup byl po tom prvním, pak už se vždycky jen trochu přihodilo.

Offline Karja
43675 příspěvků moje polička 07. března 2026 21:22

Aranel Mám pocit, z toho článku, ze tam to ten muž netlačí, ale souhlasi;-)

Offline DruI
5399 příspěvků moje polička 07. března 2026 21:27

Myrtila Vidíš my se právě dohodli, že půjde muž, protože to je u chlapů lehčí, ale stejně pak kvůli okolnostem musel na operaci a do anestezie.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. března 2026 22:28

DruI a to měl nějaké komplikace nebo se to vědělo dopředu?