Z mojí zkušenosti se na reprodukčních klinikách s nějakou etikou moc nezalamují. Hlavně ať to sype. Moje zkušenosti jsou teda 15let+ staré, ale nemyslím si, že by tam došlo k nějakému morálnímu posunu k lepšímu.
Friga viktorka_od splavu PotrefenáhusaMyslím, že v těch vícedětných rodinách to takto funguje. Ty děti se zapojují do chodu rodiny více. Mě to teda přijde úplně v pohodě. Jestli jednou za čas starší dcera vykoupe a uloží mladší a není to její každodenní povinnost, proč ne? Znám i ze svého okolí, když starší s větším věkovým rozestupem třeba pravidelně vyzvedává mladšího ze školky nebo školy, nebo hlídá, když rodiče jednou za čas někam jdou.
Friga k těm miminům musí mít člověk vztah. Každý puberťák na to není. Třeba i proto to ti starší nedělají nebo třeba ještě nejsou doma, když mimono jde spát. Chodila jsem s kamarádkou vozit někomu kočár docela často u nás na vesnici. Bavilo mě to vždycky. Na střední jsem už pravidelně hlídala jednu holčičku jako brigádu. Jako projektuju si do toho svoje, těžko říct, jak to mají podle jednoho článku. Ale mě tohle narozdíl od těch 7 císařů vůbec nezarazilo.