Dalia Zajtra bude dezert
Jídlo a vaření
continuity Včera byl květák v Lidlu, já bych se spíš ptala, kde ho seženu, aby nebyl za padesát korun. ![]()
Potvrzuju květák v Lidlu, ale hrozně maličký, aspoň u nás.
milacka Vypadá to chutně. ![]()
kocoureksuggy nic komplikovaného:-) pytlíček kari pasty opečený na olivovém oleji, pórek, paprika, mrkev, květák, půl lžičky soli, plechovka kokosového mléka. nebo čtvrt litru šlehačky, ale teď jsem náhodou měla i ten kokos. dusit tak 30 min pod poklicí. na závěr jsem tam zamíchala luštěninovou směs, protože našim žroutům by to bylo málo, nebo dávám hned na začátku do toho dusit i brambory na kostičky, případně nějaké pečivo

viktorka_od splavu
Super! Děkuju!!!
Vlaaa_p Tady ten salát je skvělej!
Já dneska chilli con carne podle My cooking diary.
Včera jitrnici se zelím a bramborem.![]()
...tak já se teď přecpala pečenou zeleninou s pečenými brambory.
A do jiného vlákna bych mohla také přispět...,
resp. čeká mě argentinské červené suché...![]()
Vcera k obedu byly kureci palicky peceny na bramborach a spalickach mrkve a pastinaku. K veceri porkova polivka, dneska k obedu zemlovka. Zitra se musi zpracovat druha pulka dyne, takze zas bude dynova...
já mám květák z večerky a měla sem ho po strašně dlouhý době klasicky smaženej a ze zbytků pár placiček. já to moc ráda, ale dělám to jen vyjíměčně.
jinak jak tu děláte ty fritaty..to prstě upeču květák/jinou zeleninu a zaleju rozšlehaným vejcem a upeču?
Ounz ja podle florentyny https://www.kucharkaprodceru.cz/frittata-omeleta/
Prosím co s vepřovou kýtou? já vím, že je to triviální maso, ale já prostě vepřové vůbec nedělám, ani mi moc nejede. Ale došlo na zásoby a tohle je aspoň domácí.
Ounz ono je to oficialne jidlo ze zbytku, ale kdyz sem ji delala, bylo to docela pracny. Predem uvareny brambory a syrovou cuketu jsem nakrajela na kolecka. Opekla (na 2 panvich, protoze toho bylo hodne
) a pak naskladala na sebe do panve, ktera muze do trouby, zalila rozslehanejma vajickama a dala zapect. Jo a vlastne jeste jsem opekla Lidl slaninu, ty kosticky. A vrstvila jsem to vsecko tak nejak rovnomerne.
711990 no obecne ta jidla "ze zbytku" jsou pro me vzdy pracna-takove vhodne "zbytky" se mi v zivote nesejdou:-))
Ava rizky:-) nalozit do jogurtu, jsou pak krehci a zrovna muzes vhodne ochutit
viktorka_od splavu diky
711990 Díky :) já chtěla zužitkovat zbytek květáku. To co popisuješ ty mi zní jako variace na tzv selskou omeletu :) tu dělala máma často, když jí zbyly vařený brambory a vona to fritata!
Ounz
Tu selskou omeletu dělám občas a taky jsem netušila, že prý vlastně fritatta....![]()
viktorka_od splavu zrovna dneska jsme to resili pri obede. Ze delam neco spatne, kdyz si na knedliky s vajickem kupuju bramborovy spalicky a na zemlovku pecu maslovy brioche![]()
Ounz no vlastne jo no:) asi bych to spis zuzitkovala na mozecek....
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY