Biely kvet
Taky mě to napadlo ![]()
Jídlo a vaření
Zitra chci delat k rybe jako prilohu bulgurovy salat, mate nejakej napad? Pokrajim rajcata, jarni cibulku, bylinky cerstve teda nemam, olivy muzu, zalivka treba olivovy olej a citron? Nebo cim to mam nejak ochutit?
Karja jo teď čtu, že nemáš petržel. Tak nevím volně bych se inspirovala.
continuity Jo,ja zapomnela ten nazev. No skoda, ja petrzel nemam vubec, nechapu co.jsem dneska na tom nakupu delala!
Bulgur delam s matou a cervenou paprikou a davam do nej medovo-horcicny dresing s citronovou/limetovou stavou
dnešní oběd: rýže zapečená s kuřecím masem orestovaným na oblíbeném koření a česneku, zalitá smetanou a posypaná strouhaným sýrem.
Karja Na příště: https://kitchenette.cz/clanek/46-salat-jako-z-pohadky-bulgur-rukola-granatove-jablko
před lety proběhl tady, možná na mp, už nevím...
Do Velikonoc ještě daleko, ale kopřivy už rostou!
(Maso nezkoumejte, Košík byl úplně vyžranej)
mně se ta nádivka ještě nikdy nepovedla dobrá, máš recept?
dneska bude květákové kari

6 žemlí
6 vajec
125 ml mléka
500 g vareneho uzeneho masa
nekolik lžic vývaru z masa (spis víc)
2 hrsti mladých kopriv (i víc)
muskatovy květ (nebo ořech)
pepr, sůl
sadlo na vymazání pekáče
zemle nakrájet na malý kostičky, zvlhcit vývarem z masa, přidat maso na kostičky, nasekané spařené koprivy, pepř, sůl, muskat
vejce rozslehat s mlékem, přidat k houskam a nechat chvíli stát, urovnat do vymazanyho pekace, zvolna pect docervena
(cca 180C/45-50 minut)
nekdy ji dělám i tenkou na plech, tahle byla vyšší a maso nebylo bo karantena (nakrajenej lovečák)
Potrefenáhusa super, díky. lovečák dobrej:-)
viktorka_od splavu Jo, bylo ho tam trochu. Nejhorší je krájet ty zemle, na ty malý kostičky nemám nikdy moral.jde pak dělat i pozdejc se spenatem, ale to už není vono, ty malinky koprivy jsou nej
Potrefenáhusa u nás žemle nemáme a rohlíky se mi krájí dobře![]()
viktorka_od splavu Není možná! ![]()
viktorka_od splavu ale vysvětlovalo by to, proč se ti ještě nepovedla dobrá ![]()
![]()
Potrefenáhusa bez žemle nelze?![]()
viktorka_od splavu Bez záruky ale!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY