Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline continuity
43645 příspěvků moje polička 09. června 2020 16:17

Karja já delala romanesco v syrovém, bylo to teda docela pracne, ale dobre. Akorat to trochu teče. 

Offline Karja
44931 příspěvků moje polička 09. června 2020 16:21

continuity Tam mas prilis ale, to nebudu zkouset;-)

Offline continuity
43645 příspěvků moje polička 09. června 2020 16:27

Karja no asi tak. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 09. června 2020 19:38

Kto ste robili tu foccaciu podla Paulusa, uberali ste ingrediencie? Mne to pride priserne slane a 200g oliv a 200g susenych rajcin na pol kila muky hm

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 09. června 2020 19:51

Dneska jsem pekla psenicno zitny chleba od Premka Forejta (z drozdi). Chtela jsem chleba hned, tak jsem nedelala kvasovy. Sice mi odskocil, ale chutove je vyborny. Kdyby ho chtel nekdo zkusit, ma ho ve vyberech na IG i s navodem. 

Offline viktorka_od splavu
49465 příspěvků moje polička 09. června 2020 21:17

Mrakoplas nevím jaký máš recept, já měla 2 lžičky soli na půl kila mouky, nejdřív se mi to zdálo dost ale bylo to celkem málo slaný:-) ta náplň je dobrovolná, to si dej co chceš nebo nic (dala jsem co bylo doma a kolik jsem tak uznala za vhodné, nic jsem nevážila)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 09. června 2020 21:25

viktorka_od splavu no ja som sla podla toho receptu co si mi sem postla ty . Tak som sa ho drzala a tej naplne bolo fakt prilis, nechapem ci sa pomylili o jednu nulu. Skoda, lebo by som tu slanost potrebovala splachnut vínom, ktore nemam

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 09. června 2020 21:26

viktorka_od splavu a ta slanost bola asi z tych rajcin a to som nedala ani tolko ako bolo v recepte. Nabuduce hodne uberiem.

49465 příspěvků moje polička 09. června 2020 21:29

Mrakoplas já dělala poprvé podle receptu odtud (nevím čí byl už), který byl super, ale náplň tam vůbec nebyla konkretizovaná. načež podruhé už jsem ho nenašla, klasicky.. tak jsem to dělala nějak od oka přibližně a na ty důležité poměr (mouka vs voda..) zkoukla nějaký myslím z kuchyně lidlu, kde měli zapracování náplně do těsta ještě před kynutím, jsem musela zkusit.. ale s tím se teda blbě pracovalo:-/ dobrý to ale bylo moc. jenže já slaný ráda a víno mám stále po ruce tak se moc omlouvám, dám si skleničku i za tebe, jo?

Offline Sweet Potato
40645 příspěvků moje polička 09. června 2020 21:31

Karja Taky se učím vařit bezlaktózově, zatím nemám pocit, že by se smetana chovala nějak jinak (čti: sráží se mi i klasická)

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 09. června 2020 21:31

Lamicka To je ten s octem a sójovkou? To jsem vůbec nevěděla, že se do chleba dá vrznout, takže jsem tak experimentálně dochutila bezlepkovej chleba co jsem se teď naučila péct a dobrý, taková nafejkovaná chuť kvásku trochu a i se mi zdálo, že ten chleba byl o něco tmavší než jindy, což nám doma vyhovuje...

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 09. června 2020 21:35

viktorka_od splavu ahaaa! a ja som to brala tak, ze to je osvedceny recept a naschval som sa ho presne drzala, aby som zas daco nedogabala

49465 příspěvků moje polička 09. června 2020 21:37

Mrakoplas jaaaj, takový recept kterýho bych se já přesně držela ještě nebyl napsán

Offline Makara
3670 příspěvků moje polička 09. června 2020 22:05

viktorka_od splavu mám naprosto stejný přístup k receptum. Jsou pro mě jen vodítko. Nic závazného. A proto nikdy nebudu pect trubičky. Tam by moje přiměřeně -primerene neptodlo. 

49465 příspěvků moje polička 09. června 2020 22:06

Makara nj, jediná výjimka kde to nejde je vánoční cukroví - proto ho nesnáším a pokud možno nepeču:-)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 09. června 2020 22:11

viktorka_od splavu no ja sa obvykle tiez presne receptu nedrzim ale kedze som posledne dni mala celkom dost failov (ako tie jahody v betone), tak som chcela ist na istotu. Zjavne mam velmi zlu schopnosť vyhodnotit situaciu! Daj si to vino za mna, idem presmejdit spajzku ci tam nie je daco aspon na miesany drink :)

49465 příspěvků moje polička 09. června 2020 22:14

Mrakoplas doufám, že najdeš a zítra už se všecko podaří

Offline Karja
44931 příspěvků moje polička 09. června 2020 22:16

Sweet Potato Ja s tim nakonec nemam zadnej problem, jako asi to trochu leze do penez, ale my tak zerem, ze se to celkem ztrati. A nepecu vubec, to by bylo asi blby, ale ted po pul roce pohoda, nijak mi to nechybi. S tou smetanou, mozna to bude tim, ze mam jen nizkotucnou a driv jsem varila jen z 30procentni, tak je to nezvyk.

Offline Karja
44931 příspěvků moje polička 09. června 2020 22:18

Makara Ja jsem zjistila, ze kdyz neco delam podle receptu, tak mi to vareni trva dvakrat tak dlouho! Jak to clovek cte a furt nacuhuje!

Offline Sweet Potato
40645 příspěvků moje polička 09. června 2020 22:19

Karja 
Problém má bohužel dcera, které najednou zřejmě začalo mléko vadit. Teď je skoro pořád doma, tak to jde, ale přijde léto, tábory, cestování a bude to složitější. Navíc ona vždycky tak milovala dobré sýry a tak