Biely kvet Já dělám ty palačinky malé a o to více kousků
Taky se mi Velké trhaly:-/
Jídlo a vaření
euridike Ďakujem, bolo to naozaj chutné.![]()
viktorka_od splavu Už som aj ja nad tým rozmýšľala, že nabudúce urobím menšie.![]()
milacka Ďakujem za rady, ja som pridala do cesta mak.![]()
Biely kvet malých totiž můžeš sníst víc!![]()
viktorka_od splavu Ja si robím len jednu pre seba, je hrubšia a nie je tiež veľká, asi ako dezertný tanierik.
Sweet Potato Já ještě dodávám za sebe (intolerance laktozy mi zjistili před 2 lety). Doporučuji ze začátku číst složení všeho, co kupuješ. Sušené mléko nebo Syrovátka jsou v překvapivě hodně věcech včetně pečiva, takže mám pravidlo, že pokud nevím složení, ptám se nebo čtu. Věc u které se nedopatrám složení nakupuji. Příjemný vedlejší efekt je, že jsme doma všichni zdravěji, protože při hledání obsahu mléka se člověk dozví spoustu dalších věcí. Co se sýrů týče, čtu složení také, třeba dobrý gouda je ok, levnější varianty nějakou laktozu mají, takže nakonec mám pár osvědčených značek a ty kupuji. Pozor i na máslo, občas je do nej prislehana smetana. Laktázu v tabletach nosím a používám jen když není na výběr, případně když mám na něco opravdu chuť . Kdyby tě cokoli zajímalo, napiš, ráda doplním. A neboj, nejhorší je, než se člověk zorientuje, pak už je to pohoda.
milacka to je ideální velikost:-) ale já se o ni snažila marně, tak dělám na velké pánvičce čtyři-pět malých naráz
Garfie Dělala jsem tu meduňkovou limonádu. Moc pěkně voní, ale je taková ...zvláštní. Mám pocit, že jsem tam dala málo cukru (není vůbec sladká). Ale dětem chutná i tak, takže dík za recept.![]()
brrr tu s kvasnicemi?
Já to teda pila jednou ráno a celkem mě to zahřálo ![]()
Pravda děti pily slabé pivo celý středověk, tak toto asi prezijou taky.
continuity Jo, tu. A alkoholické to nebylo, i když mladší to napoprvé očuchal a pak se ptal, jestli je v tom alkohol.
continuity brrr Mně ta meduňková verze taky přišla bezalkoholová-na rozdíl od bezinkové. Nevím čím to je...:-) Ale stejně jsem ji vypila prakticky sama ![]()
Garfie no ten alkohol tam vznika, to by asi lip věděla Lama, ale ta má tu pauzu.
continuity Já vím, z té bezinkové jsem se pěkně přiopila!! :-) Jen právě přemýšlím, jestli tomu nějak přispívá i ten bez...
protože odstáté to bylo zhruba stejně.
Naservírovala jsem dnes dceři k obědu krásně barevný (i chutný) oběd: pstruha, bramborovo-hráškové pyré + hrášek navrch, orestovanou mrkev na plátky, rajčátka, petrželku na ozdobu.
A ona začala přemýšlet, jak to designově upravit na talíři. Zakážu jí dívat se na Masterchefa ![]()
![]()
nonemy
Ale včerejší Masterchef byl dobrej. Ryby jsem nepokrytě záviděla, ropušnice mňam (vařila bych úplně stejně), mahi-mahi bych moc chtěla ozkoušet.
nonemy Naopak, to podporuj! Ještě z ní bude foodstylistka!! ![]()
nonemy Mne tuhle dcera řekla, že je fajn, jak tam je citit kyselinka. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY