andulka01 a u nas ji vcera nemeli, ani to uzasne hovezi, co bylo na billboardu na prodejne s kucharem, co z nej udelal ptacky...
Jídlo a vaření
Dadoo prosim byl by recept na ten jogurtovy merunkovy kolac?
tina jasně, já budu dělat znovu, zítra koupím jahody.
K receptu:
mixovat netřeba, stačí smíchat.
Minule jsem koupila jen jeden jogurt, ten druhý jsem nahradila zakysankou. Jogurt jsem měla řecký 140 g.
Vypadá to na celkem málo těsta, ale nakypri se a je úžasné nadychany.
Název neřeš ![]()
https://www.labuznik.cz/recept/zazracna-pekne-blba-kynuta-nekynuta-jogurtova-dobrutka/
Ještě dám nevyžádané jeden úžasné dobrý koláč.
Jsem si vzpomněla s tou zakysankou.
Koláč z kysané smetany s ovocem
2 kelímky zakysané smetany
2 stejné kelímky polohr. mouky
1 kelímek třtinového cukru
2 vejce
1 prášek do pečiva
vše zamíchat, nahoru 1 tvaroh smíchaný s 1 zakysanou smetanou a 3 vanilkovými cukry
nahoru cokoliv např. jahody a žmolenka,
Dadoo moc dekuju
i za rychlost, dam se do toho jeste dnes vecer, az ulozim sviste;)
Dadoo tak hotovo:) Kvuli tatkovi teda bez drobenky, ale misto toho bohate zalito maslem a rumem
Voni to bozsky, tesim se na rano, az zakrojime..

tina tak doufám, že vám bude chutnat. Mě baví, jak je jednoduchá a rychlá. A variabilní. ![]()
Ja jsem zrovna tu chlapskou porci spalila v troube. Prace kvapna prd platna! Me to stve takovy dobry maso...ale proste jsem chvatala, pak na to zapomnela. Ale mam kilo cesnekovych vyhonku, zitra je zkusim udelat jako prilohu ala fazolky.
Karja já z nej dnes udělala přílohu na špagety, chtěla jsem to jinak, ale zrušili jsme kvůli dětem oslavu a zůstali s mužem bez oběda i večeře.
Karja Hlásím roastbeef z chlapský porce povedený do perfektna. Suchý rub ze směsi koření Creole, opekla na litině ze všech stran, šoupla do trouby a nemaje teploměr na maso, odhadla stupeň propečenosti omakem. Patnáct minut odpočívalo a výsledek super! Vnitřek velmi růžový, šťavnatý. K tomu pečené brambůrky a jednoduchý salát, boží to bylo. Takže díky 999 za inspiraci
Foto není, mám rozbitý mobil.
andulka01 See sikovna, jak myslis, zes to tam dlouho mela? V te troube? Ja bCg to teda chtela vix propecene kvuli detem. Budu to kupovat pravidelne, z dostupneho hoveziho u nas je to nejlepsi a vydrzi to dlouho v lednici, coz je nejvic prakticke!
Jako ja to dala na pomale peceni, velka chyba a taky zbytecne pekny maso, vedela jsem to, mela jsem na to ale chut a hlavne se s tim nemusi nic delat, ze jo. No tak zkazeny maso, krom 50g z kterejch je ale vybornej prikrm s batatem a mrkvi:-D
Jo a mam strasne moc tech cesnekovych vyhonku, neznala jsem to, ted jsem.to koupila od zname....Jenze ono je to desne cesnekove (hahahahaha). Ja s tim fakt nepocitala, ze to bude takhle palit, dneska to zkusim ovarit, jinak to kilo budeme jist asi rok:-D
andulka01 Rádo se stalo :-).
Karja Udělala bych z toho špenát, půl napůl se špenátem:-)
Karja No já si říkala, jakže chceš sníst kilo česnekovejch výhonků
Dávám je do asijských jídel, ale jen jako garnish a i tak mi to přijde jako dost česnekový. Možná bych si z toho dovedla představit krémovou česnečku? A bacha na to "ovaření", pak moc nevoněj...
Maso bylo v troubě cca 25 min na 200. Ale já u toho stála, popíjela vínko a drbala, takže časový údaj bude nejspíš dost nepřesný. Na stupeň propečenosti masa používám tu metodu dlaně, myslím, že dost funguje.
Karja Tak aspoň malá malá se chlapsky poměla ![]()
Já včera bublaninu podle Cuketky a džem podle Maškrtnice - ten je výbornej, hlavně jak se ta práce dá rozdělit, včera zavařit kilo jahod a zpracovávat další dvě, špinavý z pole a už ne všechny dobrý, a tak jsem to v půlnoci dopatlala a mohla to vrazit do lednice a jít spát. Někdy dneska, až naberu energii, tak se k tomu zas vrátím ![]()
Pektin tu mám koupenej, kdyby náhodou, ale jsem ráda, že to vyšlo bez něj.
andulka01 prosim co je metoda dlane?
andulka01 No ted jsem je udelala jako fazolky a dobry. Zbytek dam do mrazaku.
andulka01 dekuji!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY