Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline baltik
4993 příspěvků moje polička 17. června 2020 16:17

andulka01 a u nas ji vcera nemeli, ani to uzasne hovezi, co bylo na billboardu na prodejne s kucharem, co z nej udelal ptacky...

Offline tina
6334 příspěvků moje polička 18. června 2020 19:58

Dadoo prosim byl by recept na ten jogurtovy merunkovy kolac?

Offline Dadoo
11715 příspěvků moje polička 18. června 2020 20:12

tina jasně, já budu dělat znovu, zítra koupím jahody.

K receptu:

mixovat netřeba, stačí smíchat. 

Minule jsem koupila jen jeden jogurt, ten druhý jsem nahradila zakysankou. Jogurt jsem měla řecký 140 g. 

Vypadá to na celkem málo těsta, ale nakypri se a je úžasné nadychany.

Název neřeš

https://www.labuznik.cz/recept/zazracna-pekne-blba-kynuta-nekynuta-jogurtova-dobrutka/

Offline Dadoo
11715 příspěvků moje polička 18. června 2020 20:15

Ještě dám nevyžádané jeden úžasné dobrý koláč. 

Jsem si vzpomněla s tou zakysankou. 

Koláč z kysané smetany s ovocem

2 kelímky zakysané smetany 

2 stejné kelímky polohr. mouky

1 kelímek třtinového cukru 

2 vejce

1 prášek do pečiva 

vše zamíchat, nahoru 1 tvaroh smíchaný s 1 zakysanou smetanou a 3 vanilkovými cukry

nahoru cokoliv např. jahody a žmolenka, 

Offline tina
6334 příspěvků moje polička 18. června 2020 20:16

Dadoo moc dekuju i za rychlost, dam se do toho jeste dnes vecer, az ulozim sviste;)

Offline tina
6334 příspěvků moje polička 18. června 2020 21:38

Dadoo tak hotovo:) Kvuli tatkovi teda bez drobenky, ale misto toho bohate zalito maslem a rumemVoni to bozsky, tesim se na rano, az zakrojime..

Offline Dadoo
11715 příspěvků moje polička 18. června 2020 21:50

tina tak doufám, že vám bude chutnat. Mě baví, jak je jednoduchá a rychlá. A variabilní.

Offline Karja
44931 příspěvků moje polička 18. června 2020 22:02

Ja jsem zrovna tu chlapskou porci spalila v troube. Prace kvapna prd platna! Me to stve takovy dobry maso...ale proste jsem chvatala, pak na to zapomnela. Ale mam kilo cesnekovych vyhonku, zitra je zkusim udelat jako prilohu ala fazolky.

Offline continuity
43645 příspěvků moje polička 18. června 2020 22:07

Karja já z nej dnes udělala přílohu na špagety, chtěla jsem to jinak, ale zrušili jsme kvůli dětem oslavu a zůstali s mužem bez oběda i večeře. 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 19. června 2020 08:44

Karja Hlásím roastbeef z chlapský porce povedený do perfektna. Suchý rub ze směsi koření Creole, opekla na litině ze všech stran, šoupla do trouby a nemaje teploměr na maso, odhadla stupeň propečenosti omakem. Patnáct minut odpočívalo a výsledek super! Vnitřek velmi růžový, šťavnatý. K tomu pečené brambůrky a jednoduchý salát, boží to bylo. Takže díky 999 za inspiraci Foto není, mám rozbitý mobil.

Offline Karja
44931 příspěvků moje polička 19. června 2020 08:56

andulka01 See sikovna, jak myslis, zes to tam dlouho mela? V te troube? Ja bCg to teda chtela vix propecene kvuli detem. Budu to kupovat pravidelne, z dostupneho hoveziho u nas je to nejlepsi a vydrzi to dlouho v lednici, coz je nejvic prakticke!

Jako ja to dala na pomale peceni, velka chyba a taky zbytecne pekny maso, vedela jsem to, mela jsem na to ale chut a hlavne se s tim nemusi nic delat, ze jo. No tak zkazeny maso, krom 50g z kterejch je ale vybornej prikrm s batatem a mrkvi:-D

Offline Karja
44931 příspěvků moje polička 19. června 2020 08:58

Jo a mam strasne moc tech cesnekovych vyhonku, neznala jsem to, ted jsem.to koupila od zname....Jenze ono je to desne cesnekove (hahahahaha). Ja s tim fakt nepocitala, ze to bude takhle palit, dneska to zkusim ovarit, jinak to kilo budeme jist asi rok:-D

Offline 999
19902 příspěvků moje polička 19. června 2020 09:46

andulka01 Rádo se stalo :-). 

Offline viktorka_od splavu
49465 příspěvků moje polička 19. června 2020 09:47

Karja Udělala bych z toho špenát, půl napůl se špenátem:-)

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 19. června 2020 10:01

Karja No já si říkala, jakže chceš sníst kilo česnekovejch výhonků Dávám je do asijských jídel, ale jen jako garnish a i tak mi to přijde jako dost česnekový. Možná bych si z toho dovedla představit krémovou česnečku? A bacha na to "ovaření", pak moc nevoněj...

Maso bylo v troubě cca 25 min na 200. Ale já u toho stála, popíjela vínko a drbala, takže časový údaj bude nejspíš dost nepřesný. Na stupeň propečenosti masa používám tu metodu dlaně, myslím, že dost funguje. 

Offline Aranel
6694 příspěvků moje polička 19. června 2020 10:09

Karja Tak aspoň malá malá se chlapsky poměla

Já včera bublaninu podle Cuketky a džem podle Maškrtnice - ten je výbornej, hlavně jak se ta práce dá rozdělit, včera zavařit kilo jahod a zpracovávat další dvě, špinavý z pole a už ne všechny dobrý, a tak jsem to v půlnoci dopatlala a mohla to vrazit do lednice a jít spát. Někdy dneska, až naberu energii, tak se k tomu zas vrátím

Pektin tu mám koupenej, kdyby náhodou, ale jsem ráda, že to vyšlo bez něj.

Offline Antje
příspěvků moje polička 19. června 2020 10:14

andulka01 prosim co je metoda dlane?

Offline Karja
44931 příspěvků moje polička 19. června 2020 10:24

andulka01 No ted jsem je udelala jako fazolky a dobry. Zbytek dam do mrazaku.

Offline Antje
příspěvků moje polička 19. června 2020 10:46

andulka01 dekuji!